Print this page

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή: Δεν είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση - ΟΛΜΕ: Απεργία – αποχή από την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία

October 14, 2021 1023


Δεν είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» την Παρασκευή - Δεν είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση με δικό τους εξοπλισμό

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η αναστολή λειτουργίας αφορά μόνο μία ημέρα, ωστόσο εάν σχολικές μονάδες έχουν τη δυνατότητα και ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την Παρασκευή, μπορούν να το κάνουν. Μια απόφαση άλλα αντ΄άλλων που προκαλεί έτσι για μια ακόμη φορά συνθήκες ανισότητας με σχολεία και μαθητές διαφορετικών ταχυτήτων.

Δεν είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση με δικό τους εξοπλισμό

Κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να διαθέτει τέτοιο εξοπλισμό, ούτε να χρησιμοποιεί δικά του μέσα.

 

Κανένας νόμος δεν προβλέπει υποχρέωση των εκπαιδευτικών να διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό ή να χρησιμοποιούν δικά τους μέσα.

Στο Ν. 4807 (ΦΕΚ Α' 96/11-06-2021) και το Άρθρο 12 αναφέρονται τα παρακάτω: 

"Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο. Εφόσον, ο φορέας δεν έχει τη δυνατότητα να παράσχει Σταθμό Τηλεργασίας, ο υπάλληλος δύναται, εφόσον το επιθυμεί, να κάνει χρήση του προσωπικού του τεχνολογικού εξοπλισμού".

Κλειστά σχολεία στην Αττική
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία.

 

Κλειστοί βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική
Κλειστούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, φέρνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» για αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στην Αττική. Οι δομές προσχολικής αγωγής θα κλείσουν για προληπτικούς λόγους ασφάλειας καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία.

Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή σε όλη τη χώρα
Ειδικότερα, εκτός της Αττικής, όπου όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ας δούμε τι θα γίνει σε άλλες περιοχές της χώρας μας:

Εύβοια - Χαλκιδική
Αύριο, Παρασκευή (15/10) τα σχολεία σε Εύβοια και Χαλκιδική θα παραμείνουν κλειστά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάλλος», το απόγευμα της Πέμπτης.

Αργολίδα - Αργολίδα - Αρκαδία

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, οι αποφάσεις για την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων ελήφθησαν για προληπτικούς λόγους, με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, 'Αργους - Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Κέρκυρα
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν την Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

Λακωνία
Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας

Ο Δήμος Ευρώτα προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών, για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Η απόφαση πάρθηκε καθώς πλησιάζει η κακοκαιρία «Μπάλλος» και σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων θα πλήξει την ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση, λήφθηκε προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού και έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ευρώτα.

Αχαϊα
Κλειστά τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και στο Δήμο Μεσολογγίου

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, «η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω της Covid-19».

Επίσης, κλειστά για δεύτερη ημέρα θα παραμείνουν αύριο στο Μεσολόγγι όλα τα σχολεία, οι παιδικοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο, «η απόφαση ελήφθη λόγω της κακοκαιρίας και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

ΚΡΗΤΗ (Λόγω σεισμών)
Κλειστά σχολεία στη Σητεία

Με απόφαση του Δημάρχου Σητείας παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (και των Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών) του Δήμου Σητείας με φυσική παρουσία, μέχρι και την Παρασκευή 15-10-2021, λόγω του ισχυρού σεισμού των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή και το φόβο για εκδήλωση μετασεισμών, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ηράκλειο

Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Η απόφαση ισχύει έως και την Παρασκευή 15.10.2021, όπως παρακάτω:

Στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

- 3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών

- Νηπιαγωγείο Τεφελίου

- Γυμνάσιο Τεφελίου

Στο Δήμο Ηρακλείου

-24ο Δημοτικό Σχολείο

-31ο Δημοτικό Σχολείο

-7ο Δημοτικό Σχολείο

-4ο Νηπιαγωγείο

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

- 1° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου

- 2° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου

- Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου

- Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου

- Γυμνάσιο Καστελλίου

- Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου

- 1° Επαγγελματικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου

- IX. Γενικό Λύκειο Καστελλίου

Στο Δήμο Φαιστού

- Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Καμαρών

- Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου

- ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ Τυμπακίου

ΟΛΜΕ: Απεργία – αποχή από τις διαδικασίες παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις υπό κατάληψη σχολικές  μονάδες

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σας ενημερώνει ότι υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων στις 25/9/2021 κατέθεσε νέο εξώδικο με το οποίο κηρύσσει απεργία-αποχή από τις διαδικασίες παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές/μαθήτριες στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

Η απεργία-αποχή είναι πλέον σε ισχύ γιατί παρήλθε το προβλεπόμενο από την κήρυξή της χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) ημερών. Η κατάθεση νέου εξώδικου ήταν αναγκαία γιατί εκδόθηκε νέα Υπουργική Απόφαση με αριθμό 111525/ΓΔ4/09.09.221 (ΦΕΚ β΄4188/221) όπου στα άρθρα 2 και 3 επιβάλλει τις διαδικασίες της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία και την επιβολή ποινών στους μαθητές/μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτές (απουσίες, αποκλεισμός από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση).

Υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο.

Συνεπώς ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι δεν υποχρεούνται σε αυτές τις περιπτώσεις να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.