• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι αγώνες που νικούν είναι εκείνοι που δεν παζαρεύουν ούτε χρησιμοποιούν τον φόβο ως άλλοθι για υποταγή! - Η Απεργία – Αποχή πρέπει να συνεχιστεί! - Ο αγώνας να κλιμακωθεί!

October 14, 2021 352

Oi ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι "οι αγώνες που νικούν είναι εκείνοι που δεν παζαρεύουν ούτε χρησιμοποιούν τον φόβο ως άλλοθι για υποταγή. Η ιστορία του σ/κ, του εκπαιδευτικού κινήματος διδάσκει πως η ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη κερδήθηκε μέσα από ανυποχώρητους αγώνες και όχι από την οδό της κάλπης κάθε 4 χρόνια ...  Έχοντας εμπιστοσύνη στην ανεξάντλητη δύναμη του μαζικού μας αγώνα, με την πεποίθηση πως μόνο το ισχυρό και ενιαίο πανεκπαιδευτικό κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, καλούμε όλους τους συναδέλφους να απορρίψουν τη γραμμή του συμβιβασμού και τις ηττοπάθειας! Να στηρίξουν αποφασιστικά τη συνέχιση της απεργίας – αποχής, την κλιμάκωση του αγώνα με νέες απεργίες τις επόμενες ημέρες!"

Αναλυτικά:

Κόντρα στην υπονόμευση του αγώνα!

Η Απεργία – Αποχή πρέπει να συνεχιστεί!

Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις! Ο αγώνας να κλιμακωθεί!

Συνάδελφοι,

Όλους αυτούς τους μήνες ο κλάδος μας δίνει με πρωτοφανή μαζικότητα και συμμετοχή μια σπουδαία μάχη ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Με τα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία – αποχή, τόσο την περασμένη άνοιξη όσο και τώρα, παρά το κλίμα της τρομοκρατίας, τους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης, ο κλάδος μας με τον αγώνα του ακύρωσε στην πράξη την εφαρμογή της αξιολόγησης, απέρριψε την αντιεκπαιδευτική πολιτική στο σύνολό της. Η Δευτέρα 11/10 και η 24ωρη απεργία αποτέλεσε μια ημέρα – ορόσημο για το σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος. Η μεγαλειώδης συμμετοχή του κλάδου στην απεργία και σε όλα τα συλλαλητήρια επιβεβαιώνει ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί.

Πάνω στο έδαφος της κλιμακούμενης κυβερνητικής καταστολής, τα δικαστήρια και την απόπειρα του ΥΠΑΙΘ να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, η ηγεσία των ΣΥΝΕΚ που μέχρι χθες εμφανίζονταν ως υπερασπιστής της απεργίας – αποχής, υπαναχωρεί τώρα και υποστηρίζει στις Γ/Σ το σταμάτημα της απεργίας – αποχής με το επιχείρημα ότι «κρίθηκε παράνομη» από τα δικαστήρια που δικάζουν με γνώμονα το δίκιο των κυρίαρχων. Αναμασώντας τα επιχειρήματα της «υπεύθυνης στάσης», του στυλ θα σας «ταράξουμε στην νομιμότητα» που δίδαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από αοριστολογίες και «πύθιους χρησμούς» για δήθεν «ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη συλλογικά και συντεταγμένα με πρόσφορους τρόπους που θα προταθούν στην Ομοσπονδία» κρύβουν την άτακτη φυγή τους.

Η στάση τους αποτελεί πολιτική δήλωση απόσυρσης από την μορφή της απεργίας – αποχής και αναζητούν συνοδοιπόρους στους «άσπονδους» φίλους τους την παράταξη της ΔΑΚΕ. Αναπαράγοντας την ίδια ρητορική του φόβου, των κυρώσεων και των απολύσεων, η παράταξη των ΣΥΝΕΚ δικαιώνει όσα χυδαιολογήματα διακήρυσσε η ΔΑΚΕ προ ημερών για να υπονομεύσει την απεργία – αποχή. Κατρακυλούν σε έναν ατελείωτο κατήφορο υποταγής και άνευ όρων συνθηκολόγησης με την κυβερνητική πολιτική. Σε αυτή την προσπάθεια συνεπικουρεί και η παράταξη της ΠΕΚ η οποία ως άλλη «υπεύθυνη δύναμη», εδώ και καιρό έχει ταχθεί ενάντια στην απεργία – αποχή και επιδίδεται σε «αντικειμενικές ενημερώσεις» για τις ποινές και τα πειθαρχικά που προβλέπονται.

Έτσι φτάσαμε στο απαράδεκτο σημείο, οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ να επιβάλλουν στην ΟΛΜΕ την άθλια ανακοίνωση (13/10/2021) που ενημέρωνε για τα πρόστιμα και τις ποινές που επέβαλε τάχα η δικαστική απόφαση του Εφετείου, αφήνοντας να εννοηθεί πως όλα αυτά επικρέμανται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών που απεργούν – απέχουν! Με τη στάση τους αυτή προσφέρουν τις πιο πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, σε μια περίοδο μάλιστα που ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη, οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί πείθονται για τη συνέχιση της απεργίας – αποχής, αντιπαλεύουν μαζικά το φόβο και την τρομοκρατία. Προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, υπονομεύοντας τόσο την απεργία – αποχή όσο και την αναγκαιότητα ο αγώνας να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ενάντια σε όλη την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Στο σημείο αυτό θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε τη σημασία και αυτής της απόφασης του Εφετείου: Η απεργία κηρύχθηκε «παράνομη» - νομικός χαρακτηρισμός που αφορά το τυπικό μέρος της διαδικασίας κήρυξής της – και όχι «καταχρηστική», που σημαίνει ότι το δικαστήριο δεν μπήκε στη διαδικασία να κρίνει το περιεχόμενό της και το δίκαιο ή όχι των αιτημάτων της. Γενικότερα δε, σύμφωνα με το τερατούργημα Χατζηδάκη, «παράνομη» θα θεωρείται από δω και μπρος κάθε συνδικαλιστική ή απεργιακή διεκδίκηση στο βαθμό που αφορά ψηφισμένο νόμο. Ο αυταρχισμός και η παραβίαση κάθε έννοιας εργασιακού και συλλογικού δικαιώματος στο μεγαλείο του! Η νομιμότητα, όμως, κάθε συλλογικής δράσης και αγωνιστικής κινητοποίησης έχει πιο αντικειμενικό τρόπο να προσδιοριστεί από το «δίκαιο της πυγμής». Η συλλογικότητα, η μαζική συμμετοχή, η καθολική σχεδόν αντίσταση του κλάδου είναι τα όπλα που δικαιώνουν τον αγώνα μας και μπορούν να μας προστατέψουν από κάθε ποινή αλλά και από το «φόβο της ποινής», στον οποίο στηρίζεται και το Υπουργείο, αλλά και όσες δυνάμεις ετοιμάζονται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα! Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα μπορούν να μας εγγυηθούν και τη νίκη!

Σε μια εποχή που αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και άρχουσα τάξη προετοιμάζουν έναν νέο κοινωνικό πόλεμο, που η άγρια πολιτική τους επελαύνει και εγκυμονούνται μάχες απίστευτης έντασης, που ο ν. «Χατζηδάκη» θα γίνεται το μόνιμο εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, που η νομιμότητα και το δίκιο των αιτημάτων θα βγαίνουν παράνομα, από την εξουσία και τους νόμους της, οι ΣΥΝΕΚ υπαγορεύουν τώρα στο σ/κ, σημαδεύοντας όμως και το μέλλον, να διαγράψει τις λέξεις αντίσταση και πάλη ενάντια στους νόμους που βγάζουν παράνομες τις διεκδικήσεις μας.

Ξεχνάνε ότι οι αγώνες που νικούν είναι εκείνοι που δεν παζαρεύουν ούτε χρησιμοποιούν τον φόβο ως άλλοθι για υποταγή. Η ιστορία του σ/κ, του εκπαιδευτικού κινήματος διδάσκει πως η ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη κερδήθηκε μέσα από ανυποχώρητους αγώνες και όχι από την οδό της κάλπης κάθε 4 χρόνια.

Αυτό τον προσανατολισμό καλούμε όλους να πρεσβεύσουν σε αυτή την κρίσιμη καμπή. Να σταθούν στο ύψος των αναγκών του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, της μόρφωσης για όλα τα παιδιά του λαού. Όλοι θα κριθούν για τη στάση τους την κρίσιμη στιγμή.

Συνάδελφοι,

Ο λόγος πέφτει στο κυρίαρχο όργανο των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους, στις Γενικές Συνελεύσεις. Έχοντας εμπιστοσύνη στην ανεξάντλητη δύναμη του μαζικού μας αγώνα, με την πεποίθηση πως μόνο το ισχυρό και ενιαίο πανεκπαιδευτικό κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, καλούμε όλους τους συναδέλφους να απορρίψουν τη γραμμή του συμβιβασμού και τις ηττοπάθειας! Να στηρίξουν αποφασιστικά τη συνέχιση της απεργίας – αποχής, την κλιμάκωση του αγώνα με νέες απεργίες τις επόμενες ημέρες!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά – οργανωμένα – μαζικά! Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις!

14 Οκτωβρίου 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search