• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αξιολογώντας και τη δημοσιογραφία

October 15, 2021 984
 
Κύριε Παπαθεοδωρόπουλε,
διάβασα το άρθρο σας για την αξιολόγηση και θα ήθελα να ξεκινήσω έναν ανοιχτό διάλογο μαζί σας. Να σας συστηθώ όμως πρώτα. Είμαι καθηγήτρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φιλόλογος διορισμένη στο δημόσιο σχολείο με τον διαγωνισμό του Ασεπ. Να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για έναν γραπτό διαγωνισμό στον οποίο αξιολογήθηκα για να διοριστώ με αυστηρά κριτήρια. Είμαι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, τα οποία απέκτησα μετά τον διορισμό μου με προσωπική πρωτοβουλία, ενώ επί δώδεκα χρόνια είμαι υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του σχολείου πέραν του διδακτικού μου έργου και των σχολικών υποχρεώσεων μου και προσερχόμενη στο σχολείο Σάββατα, Κυριακές και αργίες για τις πρόβες με τα παιδιά του σχολείου μου. Όσα και αν σας είπα μάλλον δεν αρκούν να με γνωρίσετε, γιατί δεν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το σχολείο και ειδικότερα τα Λύκεια.
 
Σας έδωσα όμως μία σύντομη εικόνα μου για να μιλήσουμε στα ίσα . Εγώ σας γνωρίζω από τα άρθρα σας και κυρίως από εκείνο με τίτλο Αξιολογώντας τους άλλους και ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2021. Διδάσκοντας λοιπόν και το θέμα της παραπληροφόρησης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας νιώθω την ανάγκη να κάνω αρχικά μερικές επισημάνσεις. Η επαναληπτική χρήση της λέξης αξιολόγηση στοχεύει στο θυμικό του αναγνώστη και στη δημιουργία εντυπώσεων, αφού δεν εξηγείτε σε ποια αξιολόγηση εκφράζουμε αντίθετη άποψη, αλλά γενικεύετε ισχυριζόμενος ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή αξιολόγησης μας. Φυσικά χρησιμοποιείτε ειρωνεία, όταν αποκαλείτε νοήμονες τους εκπαιδευτικούς και διαπρύσιους(εντυπωσιάστηκα με τη χρήση της λέξης!) υποστηρικτές κάθε αξιολόγησης πέραν της δικής τους. Ως τρόπος πειθούς η ειρωνεία ανήκει στο συναίσθημα και θεωρείται αδύναμος. Θα έπρεπε δηλαδή να στηρίξετε τις απόψεις σας με πραγματικά επιχειρήματα. Να παρουσιάσετε το νομοσχέδιο της αξιολόγησης με απλά λόγια και να μας εξηγήσετε τις ωφέλειες του. Ξεχνάτε ίσως και τις υποχρεώσεις της εκάστοτε κυβέρνησης ή καλύτερα της πολιτείας, αφού η εκπαίδευση δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο δράσης κάθε κυβέρνησης, αλλά της οργανωμένης πολιτείας. Χρέος της λοιπόν να επιμορφώνει τους εκπαιδευτικούς, να τους προμηθεύει βιβλία, να ενημερώνει για τις αλλαγές που προτείνει στο εκπαιδευτικό σύστημα και να ζητάει τη γνώμη τους, δηλαδή να κάνει διάλογο. Είμαι σίγουρη ότι ένας διάλογος με καθηγητές του σχολείου, δασκάλους αλλά και μαθητές που είτε αποφοίτησαν είτε δεν έχουν ολοκληρώσει τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα βοηθούσε πολύ στην καταγραφή προβλημάτων, ιδεών για αλλαγές, αλλά και προτάσεων για αξιολόγηση.
Επιπλέον, αναφέρετε ότι αξιολογούμε τα πάντα (ας αφήσουμε την αξιολόγηση προς το παρόν των μαθητών). Ας σταθούμε στην αναφορά σας σε θέρμανση, βιβλία, υποδομές κτλ. Τέτοια αξιολόγηση προτείνετε; Πού τίποτα και ποτέ δεν θα βελτιωθεί; Πού όλα θα γκρεμίζονται και τίποτα δεν θα βελτιώνεται;
 
Πραγματικά σας ενδιαφέρει η εκπαίδευση; Γιατί στο άρθρο σας δεν διάβασα καμία αγωνία για το μέλλον της, μόνο μία υποδόρια ειρωνεία εναντίον μας που δημιουργεί το κλίμα των τεμπέληδων και λουφαδόρων εκπαιδευτικών. Βέβαια προσπαθείτε να επιρρίψετε τις ευθύνες στα συνδικαλιστικά όργανα ( το ίδιο έκανε και η κυρία Κεραμέως σε πρωινή εκπομπή) αγνοώντας ίσως το ποσοστό 60 τοις εκατό των απεργών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021. Πιστέψτε με κύριε Παπαθεοδωρόπουλε σε περίοδο κρίσης με λογαριασμούς να τρέχουν, αύξηση στις τιμές πετρελαίου και της ΔΕΗ και επερχόμενο χειμώνα, η περικοπή μισθού είναι σημαντική απώλεια για εμάς. Σκεφτείτε λοιπόν γιατί αντιδράμε.
Σας συστήθηκα στην αρχή για να σας επισημάνω κάτι: δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα, ούτε είμαι οργανωμένη κάπου. Φυσικά, θεωρώ τον συνδικαλισμό δημοκρατική διαδικασία και δεν αποποιούμαι την ιδιότητα μου ως μέλους της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Όμως, διευκρινίζω ότι είμαι απλώς μία ενεργή εκπαιδευτικός. Εγώ και πολλοί άλλοι αγωνιούμε για τη δωρεάν παιδεία. Όπως γνωρίζετε, η πρώτη φάση αξιολόγησης αφορά το σχολείο και τη λειτουργία του. Όχι ακόμη εμάς. Άρα, κάτι άλλο φοβόμαστε όχι ότι θα μας βρουν κακούς εκπαιδευτικούς.
 
Κύριε Παπαθεοδωρόπουλε,
δημιουργείτε με τη δύναμή σας ένα αρνητικό κλίμα εναντίον μας. Δεν χρησιμοποιείτε τη δύναμη της ιδιότητας σας για να συμβάλετε στη βελτίωση της παιδείας. Προκαλείτε με το ύφος και τον λόγο σας και διαιωνίζετε ένα στερεότυπο για τον εκπαιδευτικό. Ποτέ δεν έχω ακούσει να ευθύνονται οι κυβερνήσεις για την παραπαιδεία, αφού προκρίνουν τάξεις 28 ατόμων και ένα αυστηρό εξεταστικοκεντρικό σύστημα. Δεν ακούω κριτική για αλλαγές που γίνονται στη μέση της χρονιάς σε συστήματα πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο, αλλά ακόμη και στην Ύλη. Ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις; Δεν υποβαθμίζουν αυτά το δημόσιο σχολείο; Όταν καλούμαστε να κάνουμε τηλεκπαίδευση από τα κινητά τι είδους παιδεία προκρίθηκε; Ας πούμε ότι δεχτήκαμε λόγω ανάγκης. Κύριε Παπαθεοδωρόπουλε είναι πολλά τα προβλήματα του ελληνικού σχολείου. Τόσα που οι ιθύνοντες για να τα αποφύγουν μεταβιβάζουν αλλού τις ευθύνες.
Περιμένω την απάντησή σας.
Με ειλικρίνεια
Άντζελα Γεωργοτά
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search