• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η στάση ευθύνης των εκπαιδευτικών και η ωριμότητα των μαθητών

October 15, 2021 5461

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Λήξη Δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στις 15 Ιουνίου —  Start Media Corfu TV | Ράδιο Κέρκυρα 100.1

Η στάση ευθύνης των συναδέλφων και η ωριμότητα των μαθητών

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας χαιρετίζουμε την εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά και στάση ευθύνης των συναδέλφων αλλά και την ωριμότητα και ψυχραιμία που επέδειξαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν. Κάποιοι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να παραμείνουν ως αργά το βράδυ αποκλεισμένοι στα σχολεία τους και άλλοι να ψάχνουν να φιλοξενηθούν στις περιοχές που έχουν πληγεί επειδή δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εναντίον αυτών των εκπαιδευτικών κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή η υπουργός Παιδείας τις προηγούμενες μέρες, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» για την αξιολόγηση ξεχνώντας όμως ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα. Εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων εξαιτίας μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας, προτεραιότητα πρέπει να έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες.

Οι εικόνες με τους μαθητές να φεύγουν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών ή να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με δεκάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένους, σπίτια πλημμυρισμένα, κλειστούς δρόμους, κτλ κατέδειξαν επίσης τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, τις διαχρονικές ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα των σχολικών υποδομών και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην Κέρκυρα, παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι έχουν δήθεν ληφθεί μέτρα για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Ευχόμαστε δύναμη και αντοχή σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και να συνεχίσουμε να προσέχουμε, έτσι ώστε να επανέλθουμε από τη Δευτέρα στην κανονικότητα. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε σε ολόκληρη την κερκυραϊκή κοινωνία τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, την ευχή να είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αλλά και την ανάγκη τα προβλήματα γρήγορα να ξεπεραστούν και να αντιμετωπιστούν με άμεσες ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης.

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search