• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταλήψεις σχολείων από… γονείς για τις συγχωνεύσεις σχολείων!

October 16, 2021 935

 

Μέχρι τώρα ξέραμε για τις καταλήψεις σχολείων από μαθητές. Από τώρα, όμως, οι καταλήψεις σχολείων γίνονται και από γονείς. Η αλήθεια είναι ότι η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική συρρίκνωσης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης έχει ακταφέρει να ξεσηκώσει, όχι μόνο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς.

Το πρώτο κύμα καταλήψεων σχολείων από γονείς ξεσηκώθηκε στην Ηλεία. Οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη των σχολείων των παιδιών τους, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια της περιοχής.

Οι συγχωνεύσεις αφορούν 10 σχολεία της Ηλείας, μεταξύ αυτών το 3ο και 4ο Γυμνάσιο Πύργου, το Γυμνάσιο Πελοπίου, το Γυμνάσιο Λάλα.

Αντιδρώντας στο μέτρο, γονείς μαθητών του 3ου Γυμνασίου Πύργου προχώρησαν σε συνέλευση και αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο την Τετάρτη.

«Κλειστά» και χθες τέσσερα σχολεία στην Ηλεία

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται, σύμφωνα με το proini.gr, έχοντας τη στήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της ΕΛΜΕ Ηλείας και των εκπαιδευτικών τους, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Πύργου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πελοπίου.

Γονείς και μαθητές, υποστηρίζουν πως το μέτρο της αύξησης των μαθητών τους βρίσκει κάθετα αντίθετους αφού ο συνωστισμός στις αίθουσες που επίκειται να πραγματοποιηθεί θα είναι πολύ μεγάλος, ενώ δε λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι συγκυρίες που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την πανδημία και όχι μόνο. Επίσης, δεν κατανοούν τη σπουδή για την ξαφνική εφαρμογή νομοθετικών διατάξεων του 2013 και μάλιστα κατόπιν προφορικών εντολών. Παράλληλα σημειώνουν ότι με την απόφαση αυτή, τίθεται σε κίνδυνο οι μαθητές που καλούνται να στοιβαχτούν σε μικρές αίθουσες 27 και 28 παιδιά εν μέσω πανδημίας.

Το σύνολο των σχολικών κοινοτήτων, ζητούν την μη εφαρμογή του δυσμενούς αυτού μέτρου τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους προασπίζοντας την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search