• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Θα έβρεχαν μόνο τα πόδια τους» - Ειρωνείες «α(χ)ρίστων»

October 17, 2021 585

 

Ειρωνικός και προκλητικός εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός την ώρα που η Ελλάδα ζούσε το δράμα από τις καταστροφές από την κακοκαιρία ως συνέπεια των πολιτικών που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τις ελλείψεις σε έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά.

Οι σοκαριστικές εικόνες με τους μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια να βγαίνουν από το πλημμυρισμένο σχολείο μέσα από την αυτοσχέδια γέφυρα με θρανία που είχαν στήσει οι καθηγητές τους, αντί κάνουν τον Ν. Ρωμανό να σιωπήσει ήταν λαλίστατος και ειρωνικός προς μαθητές και καθηγητές.

Η αντίδρασή του στις εικόνες που προκάλεσαν οργή στο πανελλήνιο, ήταν πως οι μαθητές θα έβρεχαν μόνο τα πόδια τους. Δήλωση που άφησε ενεούς τους τηλεθεατές του ANT1. Όπως χαρακτηριστικά είπε και μπορείτε να το δείτε από το 7ο λεπτό και μετά, τα παιδιά δεν πήγαν να πνιγούν αλλά να μην βραχούν.

Αντί να βγουν να απολογηθούν για την κατάσταση που βρίσκονται τα δημόσια σχολεία, για τη σημασία που δε δίνουν ούτε στα έμψυχα ούτε στα άψυχα αλλά αναγκαία για τη λειτουργία ενός σχολείου, βγαίνουν με περίσσιο θράσος να ειρωνευτούν τους ίδιους τους μαθητές.

Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση τους, τη στιγμή μάλιστα που προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα αξιολόγησης διδακτικού προσωπικού και σχολικών μονάδων. Ας θεωρήσουμε τη σοκαριστική αυτή εικόνα των μαθητών την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας. Δυστυχώς, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που αντικρίζουμε πλημμυρισμένες αίθουσες, μαθητές σε κοντέινερ και τους υπεύθυνους να σφυράνε αδιάφορα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search