• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πώς με πραξικοπηματική μεθόδευση το ΝΑΙ στην απεργία - αποχή έγινε ΟΧΙ ή ΛΕΥΚΟ - Δήλωση - καταγγελία εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στη ΓΣ των προέδρων

October 17, 2021 237

Δήλωση - καταγγελία εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στη ΓΣ των προέδρων στις 16 Οκτώβρη 2021

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων, που αδιαφορώντας για τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση από το υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση, σήκωσαν, κράτησαν και συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τη σημαία της απεργίας – αποχής!

Χαιρετίζουμε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της συνέχισης της απεργίας – αποχής! Αυτό το ρεύμα εκφράστηκε περίτρανα και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, τόσο στις ΓΣ και τα σχολεία πανελλαδικά, όσο και στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στη ΓΣ των προέδρων το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021.

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και πραξικοπηματική μεθόδευση, που έγινε με τη πλήρη ανοχή κι αποδοχή του προεδρείου της ΓΣ, από ορισμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ. Καταγράφουμε εδώ μόνο τις ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Α΄ Πέλλας, ΣΤ΄ Αθήνας και Φλώρινας, για τους εκπροσώπους των οποίων έχει επιβεβαιωθεί η μεθόδευση αυτή.

Οι εκπρόσωποι αυτοί, στις πρώτες τοποθετήσεις τους είχαν διατυπώσει με σαφήνεια το ΝΑΙ στη συνέχιση ή την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής (όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τα πρακτικά της Γ.Σ., τα οποία καλούμε την ΟΛΜΕ να δημοσιοποιήσει άμεσα). Όμως, την ώρα της τελικής ονομαστικής ψηφοφορίας το ΝΑΙ έγινε ΟΧΙ ή ΛΕΥΚΟ. Με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε πλήρως το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που παρέμεινε και πάλι σαφώς πλειοψηφικό εναντίον της αξιολόγησης, αλλά δεν έφτασε το 66,7%, που χρειαζόταν για να επαναπροκηρυχθεί η απεργία – αποχή.

Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη σύσκεψη μετά τη ΓΣ των προέδρων συζήτησαν και προτάσεις που μπορούν να εξετάσουν τα ΔΣ ή και οι ΓΣ τους και αφορούσαν την

· Προκήρυξη από αύριο στάσεων εργασίας από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

· Συμμετοχή σε συντονισμό των εκπ/κών σωματείων για να συνεχιστεί η απεργία – αποχή, ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα ενάντια στην αξιολόγηση. Προγραμματίζεται σχετική διαδικτυακή σύσκεψη την Τρίτη 19/10 στις 5μμ.

· Προκήρυξη άμεσα νέας ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ από Β΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου, Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα κλπ), Γ΄ Θεσ/νίκης, Ε΄ Θεσ/νίκης, Β΄ Αχαΐας, Εύβοιας, Ικαρίας – Φούρνων, Καστοριάς, Α΄ Κυκλάδων, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χανίων. Συμμετείχε στη σύσκεψη και ο εκπρόσωπος από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα

για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

και για τη υπεράσπιση της Δημόσιας, Δωρεάν, Παιδείας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search