• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Νίκου Καραθανασόπουλου στην Κέρκυρα.

October 18, 2021 4026

ΤΕ ΚΈΡΚΥΡΑΣ ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 2ΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του κόμματος στην Κέρκυρα.

Προεπισκόπηση εικόνας

Το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τις περιοχές της Μεσογγής και των Μωραϊτίκων, όπου αντίκρυσαν εικόνες μεγάλων καταστροφών και ζημιών. Σπίτια και μαγαζιά βουτηγμένα στις λάσπες, δρόμοι εξαφανισμένοι, περιουσίες χαμένες και έντονη αγανάκτηση από τους κατοίκους της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι περισσότεροι κάτοικοι είπαν ότι μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

 Προεπισκόπηση εικόνας

Η βασική αιτία των καταστροφών είναι η μεγάλη έλλειψη σε αντιπλημμυρικά έργα, κάτι που μόλις πριν λίγες μέρες είχε επισημάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Νότιας Κέρκυρας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, εμφανείς κακοτεχνίες αλλά και ο μη έγκαιρος καθαρισμός των ρεμάτων, των χειμάρρων, των ποταμιών κλπ οδήγησαν σε αυτές τις αποκαρδιωτικές εικόνες.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισήμανε το ότι ο προσανατολισμός του κράτους και των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, που το στηρίζουν, δεν είναι να γίνονται αντιπλημμυρικά έργα καθώς αυτά δεν αποτελούν πηγή μεγάλης κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και του ΕΣΠΑ, μηδαμινά έως μηδενικά είναι τα κονδύλια που προορίζονται για αυτό το σκοπό.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη της οργανωμένης πάλης του λαού για να διεκδικήσει την αποκατάσταση των ζημιών, την πλήρη αποζημίωση και την κατασκευή των έργων και των υποδομών που απαιτούνται.

 Προεπισκόπηση εικόνας

Ένα πρώτο ενθαρρυντικό παράδειγμα είναι η κινητοποίηση και οι δράσεις που οργανώνονται από τους κατοίκους στον Ποταμό, που συνέστησαν Επιτροπή για το συντονισμό τους.

Το απόγευμα της Κυριακής η περιοδεία συνεχίστηκε στις Εργατικές Κατοικίες όπου η έντονη βροχόπτωση οδήγησε στο να πλημμυρήσουν πολλά υπόγεια κατοικιών που μόλις πριν λίγους μήνες είχαν παραδοθεί στους δικαιούχους.

 Προεπισκόπηση εικόνας

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάνοντας περιοδεία στο χώρο και συζητώντας με τους κατοίκους, διαπίστωσε τις πολλές κακοτεχνίες και τις ελλείψεις στο οικισμό και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στην ανάδειξη των προβλημάτων και θα συμβάλει στην προσπάθεια επίλυσής τους.

 Προεπισκόπηση εικόνας

 

Προεπισκόπηση εικόνας

18/10/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search