• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Το συνδικαλιστικό πραξικόπημα δεν θα περάσει! – Ο αγώνας των εκπαιδευτικών πρέπει να συνεχιστεί! – Μπορούμε να νικήσουμε!

October 18, 2021 153

 

Εκπαιδευτικός Όμιλος – αντιτετράδια της εκπαίδευσης

Το συνδικαλιστικό πραξικόπημα δεν θα περάσει!

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών πρέπει να συνεχιστεί!

Μπορούμε να νικήσουμε!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλει το συνδικαλιστικό πραξικόπημα που έλαβε χώρα στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Σαν έτοιμη από καιρό η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ) κυνικά και απροκάλυπτα προχώρησε σε άλλο ένα ξεπούλημα του αγώνα των εκπαιδευτικών που παλεύουν εδώ και μήνες για να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση των σχολείων με όπλο την απεργία – αποχή. Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ όλες τις προηγούμενες ημέρες, έπειτα από την προσφυγή του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια, υπονόμευε συστηματικά την απεργία – αποχή, οδηγώντας την ΟΛΜΕ σε μια αδιέξοδη «δικαστική» διαμάχη. Την ίδια ώρα υιοθετούσε και αναπαρήγαγε στον κλάδο την τρομοκρατική επιχειρηματολογία περί «ποινών», «απολύσεων» και «κυρώσεων» για τους εκπαιδευτικούς, πανομοιότυπη με αυτή που διακινούσε η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα.  Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ εδώ και πάνω από μια εβδομάδα στην πραγματικότητα δικαίωνε με την άθλια και προδοτική στάση της τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ και όλη την επιχειρηματολογία του φόβου που προπαγάνδιζαν.

Μέσα σε αυτό το τοπίο, στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων και ενώ η εκφρασμένη θέληση του κλάδου ήταν η συνέχιση της απεργίας – αποχής, όπως αποτυπώνονταν μέσα από τις αποφάσεις της πλειονότητας των ΕΛΜΕ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αγαστή συνεργασία με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, προχώρησαν σε ένα ακόμα πραξικόπημα. Επιχείρησαν να βάλουν συνδικαλιστικές τρικλοποδιές μέσα στην Γενική Συνέλευση, παίζοντας με τις λέξεις, προκειμένου να μην παρθεί απόφαση, ενώ έφτασαν στο σημείο τελικά να υπαγορεύσουν σε προέδρους – εκπροσώπους συγκεκριμένων ΕΛΜΕ να καταψηφίσουν την απεργία – αποχή παρά τις αποφάσεις των σωματείων τους, θυμίζοντας τον Μάη του 2013 και το ξεπούλημα – και πάλι – της απεργίας στις εξετάσεις, εν μέσω επιστράτευσης. Είχε προηγηθεί η απαράδεκτη αναδίπλωση της ΔΟΕ την περασμένη Κυριακή 10/10, παραμονές της μεγαλειώδους πανεκπαιδευτικής απεργίας, που άνοιξε το δρόμο στο κλείσιμο της απεργίας – αποχής.

Από κοινού οι παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ, συνεπικουρούμενες από την ΠΕΚ(ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ), επέβαλαν με τη υπονομευτική στάση τους τη συνδικαλιστική αφωνία στην ΟΛΜΕ, προδίδοντας έναν ολόκληρο κλάδο που μάχεται εδώ και μήνες ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, που με τη στάση του απορρίπτει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης στο σύνολό της, που υπερασπίζεται το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο.

Η μεγαλειώδης απεργίας στις 11/10 και η συμμετοχή 100.000 δασκάλων και καθηγητών σ’ αυτή και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, το μαζικό ρεύμα της απεργίας – αποχής, αποτελούν την πιο αδιάψευστη επιβεβαίωση της αγωνιστικής διάθεσης των εκπαιδευτικών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, κόντρα στην καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτό το μαζικό πανεκπαιδευτικό κίνημα ξεπουλούν τώρα με τη στάση τους οι δυνάμεις της υποταγής και της ηττοπάθειας.

Έπειτα από όλα αυτά οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν το θράσος να μιλούν για υποταγή στο νόμο «Χατζηδάκη» όταν οι ίδιοι αποδέχονται γονατιστοί τις αποφάσεις των δικαστηρίων, όταν ξεπλένουν και δικαιώνουν στην πραγματικότητα όλη την πολιτική της Κεραμέως. Χωρίς ίχνος ντροπής επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη για την ηττοπάθεια τους στον κλάδο των εκπαιδευτικών, όταν οι ίδιοι σπέρνουν ξανά και ξανά απλόχερα την απογοήτευση.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών δεν πρέπει να μείνει μετέωρος αλλά να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση σε σύγκρουση με τη συμβιβαστική και προδοτική γραμμή των δυνάμεων ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και ΠΕΚ που ξεπουλούν τον κλάδο. Η απεργία – αποχή πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Οι δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που ήδη στηρίζουν και καλούν σε απεργία – αποχή αποτελούν μια ισχυρή δύναμη πυρός. Είναι ανάγκη να συγκληθούν τώρα έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ με στόχο την συνέχιση της απεργίας – αποχής. Να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς τις Ομοσπονδίες και να πραγματοποιηθεί άμεσα νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση των Προέδρων ώστε να μην περάσει το συνδικαλιστικό πραξικόπημα και να συνεχιστεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών.

Εκπαιδευτικός Όμιλος – αντιτετράδια της εκπαίδευσης

www.antitetradiag.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search