Print this page

Η συνθηκολόγηση και η υποταγή στην καταστροφή του δημόσιου σχολείου δεν θα περάσουν! · Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

October 18, 2021 166

Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου

· Καταγγέλλουμε την πραξικοπηματική μεθόδευση ξεπουλήματος της απεργίας-αποχής στη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ, το Σάββατο 16/10/2021!

· Η συνθηκολόγηση και η υποταγή στην καταστροφή του δημόσιου σχολείου δεν θα περάσουν!

· Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών! Άμεση σύγκληση νέων Γενικών Συνελεύσεων και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων!

Το Σάββατο 16-10-2021 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ, στο πλαίσιο της οποίας καταψηφίστηκε η συνέχιση της απεργίας-αποχής, καθώς -αν και ως πρόταση πλειοψήφησε- δεν συγκέντρωσε την αυξημένη πλειοψηφία που απαιτείται για να προκηρυχθεί εκ νέου, βάσει του καταστατικού της ΟΛΜΕ. Ακέραια την ευθύνη για την ανατροπή αυτή φέρουν οι εκπρόσωποι ορισμένων ΕΛΜΕ –που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ και τις ΣΥΝΕΚ- οι οποίοι καταψήφισαν θρασύτατα με θλιβερές δικαιολογίες την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων ή των ΔΣ των ΕΛΜΕ τους. Για λογαριασμό των πολιτικών φορέων τους, νόθευσαν σαν άλλοι Εφιάλτες την πραγματική βούληση, τις συλλογικές αγωνίες και τον μεγαλειώδη αγώνα των μάχιμων εκπαιδευτικών της τάξης που:

Εδώ και έναν χρόνο δίνουν μια τιτάνια μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες εναντίον της έμμεσης ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου σχολείου, που θα χωράει ολοένα και λιγότερη γνώση και λιγότερους μαθητές, προασπίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Πάνω από 100.000 απεργοί εκπαιδευτικοί την προηγούμενη Δευτέρα 11/10 διεμήνυσαν ενωμένοι και συσπειρωμένοι την ανυποχώρητη αντίστασή τους στα αλλεπάλληλα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα και το κρεσέντο δικαστικών προσφυγών, απειλών, κατασυκοφάντησης και τρομοκρατίας.

Τη ίδια στιγμή, μάλιστα, που στις συνθήκες του 4ου κύματος πανδημίας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αποφασίζει και διατάζει νέες σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων και το στοίβαγμα 27-28 μαθητών ανά τμήμα σαν σαρδέλες.

Είναι απολύτως προφανές ότι αυτή η πραξικοπηματική μεθόδευση ξεπουλήματος της απεργίας-αποχής δίνει ανέλπιστη χείρα βοηθείας -για να μην πούμε το φιλί της ζωής- στη θλιβερή υπαλληλίσκο των σχολαρχών – ΣΕΒ - ΟΟΣΑ που εκτελεί χρέη Υπουργού Παιδείας, για να εφαρμόσει ανενόχλητη σαν οδοστρωτήρας τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι και οι παρατάξεις στις οποίες αναφέρονται, δικαίωσαν τόσο την προσφυγή του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια, όσο και την ποινικοποίηση των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος από τους «αρίστους», που πασχίζουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου σε ολόκληρη την κοινωνία με όχημα τον νόμο Χατζηδάκη, έχοντας αφήσει πίσω τους καμένη γη στην υγεία, την παιδεία, την εργασία και το περιβάλλον.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι ο λόγος πέφτει στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: με την οργάνωση νέου γύρου Γενικών Συνελεύσεων και Συνέλευσης Προέδρων, με συμπόρευση με τις Ενώσεις Γονέων και τις μαθητικές κοινότητες, με το βλέμμα στραμμένο στον κοινό βηματισμό μας με τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους κλάδους, για τη συνέχιση της απεργίας-αποχής και την απόκρουση της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής.

Να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προς αυτήν την κατεύθυνση!

«-Μπορεί η αλήθεια να 'ναι θνητή, το ψέμα αθάνατο;

- – Έτσι δείχνουν όλα.

– Που είδες, η αδικία να μη ξεμασκαρεύεται χρόνους και καιρούς;

– Εδώ.

– Μα ξέρεις κάποιον που η βία να του ‘χει φέρει τύχη;

– Και ποιος δεν ξέρει.

– Τότε ποιος μπορεί, σ΄ έναν τέτοιο κόσμο, να τσακίσει τον τύραννο;

– Εσύ.»

Μπ. Μπρεχτ, Ερωτήσεις κι αποκρίσεις

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.