• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – Η ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.

October 19, 2021 304

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ:

«Αποτελεί γεγονός ότι διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, χέρι χέρι με μεγάλες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο κόσμος θα έβλεπε δραστικές μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ανάλογη ευθύνη σε αυτές τις αυταπάτες έχουν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που πλειοψηφούν στην ΓΕΝΟΠ (ΕΑΜΕ, ΔΑΚΕ) όπου με τη λογική ότι υπάρχει και «καλή απελευθέρωση» έβαλαν πλάτη να αποτρέψουν τις όποιες λαϊκές αντιδράσεις.

Το σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικότερα, έχει βιώσει στο πετσί του το κάθε βήμα ιδιωτικοποίησης το οποίο φέρνει ως αποτέλεσμα τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα και στην θέρμανση που εν έτει 2021 φτάνει να θεωρείται πολυτέλεια.

Νωπή είναι η πρόσφατη δυσάρεστη κατάσταση που βίωσε το νησί της Κέρκυρας, όταν με μια βροχή είδαμε αφενός τεράστιες καταστροφές λαϊκής περιουσίας και αφετέρου χωριά και περιοχές ολόκληρες να μένουν χωρίς ρεύμα με την πρώτη σταγόνα.

Μήπως αυτό δεν συνδέεται άμεσα με την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της ΔΕΔΔΗΕ που έχει ως αποτέλεσμα ένα δίκτυο σε τραγική κατάσταση τόσο από την πλευρά της υλικοτεχνικής υποδομής όσο και της ελλιπούς συντήρησης; Ο αγώνας που δίνουν με την απεργία τους στις 19 του μήνα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην χειροτέρευση των όρων εργασίας, όπως το βιώνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την εργολαβοποίηση, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις (μπλοκάκι, 8μηνα), τα πλαφόν στον μισθό και άλλα.

Αποτελεί πλέον γνώση για κάθε εργαζόμενο σήμερα ότι:

Είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, ο μόνος χαμένος είναι ο εργαζόμενος.
Η τεράστια κερδοφορία της ΔΕΗ Α.Ε. το μόνο που έφερε για τα λαϊκά νοικοκυριά είναι ένα πανάκριβο ρεύμα και τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα.
Ο στόχος της «πράσινης» ανάπτυξης που δρομολογεί η Ε.Ε. και η κυβέρνηση είναι μόνο για να γεμίσουν τα ταμεία των εταιρειών με χρήμα ζεστό από την αφαίμαξη του λαού.
Το ΕΚΚ είναι αλληλέγγυο, η μάχη είναι κοινή, ο αγώνας για φθηνό ρεύμα και θέρμανση είναι μονόδρομος.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Όχι στην παραιτέρω ιδιωτικοποίηση – Η ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.
Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό-λαϊκό σπίτι.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Ρεύμα και θέρμανση σε χαμηλές τιμές για τον λαό. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ για τον λαό σε πετρέλαιο, ξύλα, καύσιμο κλπ.
Το ΕΚΚ με όλες του τις δυνάμεις θα μπει στην μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων, την οργάνωση του αγώνα. ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ Υπογράφουν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης και ο γενικός γραμματέας του ΕΚΚ Γ. Λασθιωτάκης».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search