• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από τα δικαστήρια να αυτοδιοριστεί! - Να γίνουν εκλογές σε όλες τις ΕΛΜΕ – Να γίνει τώρα Συνέδριο της ΟΛΜΕ!

October 19, 2021 555

Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ συνεχίζει τον κατήφορο για τη μετατροπή του συνδικάτου σε βαστάζο της κυβερνητικής πολιτικήςτ. Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ καταγγέλλουν ότι "Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ προχωρά σε ένα πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά πραξικόπημα, σε μια αντιδημοκρατική εκτροπή άνευ προηγούμενου, καταφεύγοντας στο Πρωτοδικείο ώστε να αυτοδιοριστεί ως «προσωρινή διοίκηση» ως το καλοκαίρι του 2022."

Αναλυτικά:

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από τα δικαστήρια να αυτοδιοριστεί!

Η πρωτοφανής αντιδημοκρατική εκτροπή δεν θα περάσει!

Να γίνουν εκλογές σε όλες τις ΕΛΜΕ – Να γίνει τώρα Συνέδριο της ΟΛΜΕ!

Συνάδελφοι,

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ προχωρά σε ένα πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά πραξικόπημα, σε μια αντιδημοκρατική εκτροπή άνευ προηγούμενου, καταφεύγοντας στο Πρωτοδικείο ώστε να αυτοδιοριστεί ως «προσωρινή διοίκηση» ως το καλοκαίρι του 2022. Το αιτιολογικό που παρουσιάζουν οι παρατάξεις των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ και ΠΑΜΕ είναι πως «δεν δόθηκε άλλη παράταση» στη θητεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Μάλιστα με ευθύνη του προεδρείου του ΔΣ, παραποιήθηκε συνειδητά η θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ώστε να παρουσιαστεί ψευδώς ως ομόφωνη η απόφαση του ΔΣ. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα και επανειλημμένα εδώ και μήνες τη θέση μας πως πρέπει να γίνουν εκλογές σε όλες τις ΕΛΜΕ και συνέδριο της ΟΛΜΕ το αργότερο ως τα τέλη του Δεκέμβρη. Παρά την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας, το προεδρείο του ΔΣ της ΟΛΜΕ προχωρά στο ένα πραξικόπημα μετά το άλλο. Πρώτα νοθεύει την απόφαση για να την παρουσιάσει στρογγυλεμένα ως «ομόφωνη». Στη συνέχεια καταφεύγει σαν τον κλέφτη στο Πρωτοδικείο για να αυτοδιοριστεί.

Η πλειοψηφία των παρατάξεων της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ και ΠΑΜΕ), που ζητούν το διορισμό του ΔΣ από τα δικαστήρια ως τον Ιούνιο, απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, διευκολύνουν την ωμή παρέμβαση του κράτους σε αυτό. Την ώρα μάλιστα που ακόμα και η κυβέρνηση αίρει τα μέτρα περιορισμού, το ένα μετά το άλλο, επιτρέποντας ρητά την πραγματοποίηση των συλλογικών διαδικασιών (συνελεύσεις, εκλογές κλπ) δια ζώσης σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ (ΦΕΚ 4674/τ.Β', 08-10-2021), την στιγμή που τα Δημόσια Σχολεία είναι ανοιχτά και οι συνάδελφοι εργάζονται κανονικά, οι δυνάμεις αυτές εξακολουθούν να αναπαράγουν τη ρητορική του φόβου. Θέλουν τον κλάδο να στέκει στη γωνία βουβός και ακίνητος, μια ιστορική Ομοσπονδία να βρίσκεται σε παρατεταμένο καθεστώς παραλυσίας. Επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν το Συνέδριο σε «νεκρό» χρόνο, σε μια περίοδο που έχουμε σε εξέλιξη τη μεγαλύτερη αντιεκπαιδευτική επίθεση, την ώρα που το πανεκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται στους δρόμους. Στην εποχή αυτή ο κλάδος θα έπρεπε να βρίσκεται σε πραγματική κίνηση και να αποφασίζει ο ίδιος για τα επόμενα αγωνιστικά του βήματα. Το Συνέδριο της ΟΛΜΕ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την κορυφαία συλλογική και δημοκρατική διαδικασία του κλάδου προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Η πολιτική επιλογή των δυνάμεων αυτών γίνεται την ώρα μάλιστα που ο τελευταίος αντισυνδικαλιστικός νόμος «Χατζηδάκη» έρχεται να σαρώσει με βία τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, να ποινικοποιήσει τη διαδήλωση και την απεργία, να χειραγωγήσει και να φακελώσει τα συνδικάτα. Οι δυνάμεις αυτές συνειδητά εδώ και μήνες βρίσκουν κάθε είδους επιχειρήματα και δικαιολογίες ώστε να κωλυσιεργούν, βάζοντας εμπόδια με μοναδικό στόχο την ακινησία του κλάδου, να μην πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και εκλογές στις ΕΛΜΕ, να μην πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.

Τα συνδικαλιστικά θρασίμια της ΔΑΚΕ, των ΣΥΝΕΚ συνεπικουρούμενα από την ΠΕΚ καταφεύγουν στα ίδια δικαστήρια τα οποία την περασμένη εβδομάδα κήρυξαν παράνομη την απεργία – αποχή, αναζητώντας καταφύγιο αφού τρέμουν στην ιδέα της πραγματοποίησης του Συνεδρίου τώρα σε ζωντανό πολιτικό χρόνο. Έχουν μάλιστα το θράσος να ζητούν από τις ΕΛΜΕ να πράξουν το ίδιο. Ο πραγματικός τους φόβος δεν είναι η πανδημία. Κρύβονται πίσω από αυτή τη δικαιολογία για να συγκαλύψουν τον πανικό τους, για το κύμα οργής των εκπαιδευτικών που θα αντιμετωπίσουν αυτοί που ξεπούλησαν τον αγώνα και την απεργία – αποχή. Έχουν μάλιστα το θράσος οι δυνάμεις αυτές που ως χθες κατήγγειλαν τους διορισμένους «αιρετούς», απαιτώντας τη διαγραφή τους, να αιτούνται από τα δικαστήρια να γίνουν οι ίδιοι δοτοί. Αν θεωρούν τους εαυτούς τους ως δημοκρατικά εκλεγμένους, ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα. Να γίνει τώρα Συνέδριο.

Όσο για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ζητήσουν τώρα να γίνει Συνέδριο, αναμασούν ψόφια μισόλογα για «συντεταγμένες αρχαιρεσίες την Άνοιξη» και σέρνονται πίσω από τις ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ στα δικαστήρια αποδεχόμενοι έτσι την ωμή κρατική παρέμβαση και το διορισμό τους. Την ίδια στιγμή θολώνουν τα νερά υποστηρίζοντας – τάχα – την πραγματοποίηση εκλογών στις ΕΛΜΕ, ενώ αρνούνται την άμεση πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Θολώνουν σκόπιμα για να συγκαλύψουν τη διγλωσσία τους και το σύρσιμό τους πίσω από τις παρατάξεις των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ στη δικαστική προσφυγή.

Συνάδελφοι,

Θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που είχαμε Δοτή – Διορισμένη Διοίκηση της ΟΛΜΕ ήταν την περίοδο της Χούντας η οποία καθοδηγούνταν από γνωστό βασανιστή της Ασφάλειας. Αναβιώνουν έτσι μια από τις πιο σκοτεινές εποχές στην ιστορία του τόπου και της Ομοσπονδίας μας. Αν προχωρήσουν σε αυτή την εκτροπή θα έχουν καταγράψει μια ακόμα μαύρη σελίδα στη διαδρομή του εκπαιδευτικού κινήματος.

Καταγγέλλουμε στον κλάδο το συνδικαλιστικό πραξικόπημα το οποίο επιχειρούν η πλειοψηφία των δυνάμεων του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Σε αυτό τον αντιδημοκρατικό και αντισυνδικαλιστικό κατήφορο δεν θα τους ακολουθήσουμε! Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό το κατρακύλημα της Ομοσπονδίας! Δεν θα επιτρέψουμε τη ρετσινιά των δοτών και διορισμένων από τα δικαστήρια! Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει αυτή την πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά εκτροπή!

Καλούμε τώρα την Ομοσπονδία να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση και να κηρύξει τώρα Συνέδριο!

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν εδώ και τώρα θέση! Να καταδικάσουν την προσφυγή της ΟΛΜΕ στα δικαστήρια. Να απαιτήσουν να πραγματοποιηθεί τώρα Συνέδριο της ΟΛΜΕ!

 

19 Οκτωβρίου 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search