• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αθλιότητες της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ: Καταγγέλλει τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ!

October 20, 2021 568

 

Μετά το πραξικόπημα στη Γενική Συνέλευση των προέδρων και την αλλοίωση της βούλησης του κλάδου για συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση από την πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ και στη συνέχεια την προσφυγή στο Πρωτοδικείο για παράταση της θητείας του ΔΣ, σήμερα πρόσθεσαν ένα ακόμα «βραβείο» συνδικαλιστικής αθλιότητας. Εξέδωσαν καταγγελία εναντίον συνδικαλιστικής παράταξης – κάτι που πρέπει να είναι πρωτοφανές στα συνδικαλιστικά χρονικά – και συγκεκριμένα εναντίο των Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για την κριτική που έχουν ασκήσει στην πλειοψηφία της ΟΛΜΕ. Η αθλιότητα της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ ξεπέρασε κάθε όριο με στόχο να φιμώσουν κάθε φωνή κριτικής και αντίστασης.  Αναφέρεται και καταγγέλλει  «νέα συκοφαντική δυσφήμηση» της Ομοσπονδίας από «την συνδικαλιστική παράταξη των Παρεμβάσεων».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι Παρεμβάσεις «αρχικά, διέσπασαν την ενότητα του κλάδου σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή διαδίδοντας ανυπόστατες κατηγορίες περί πραξικοπημάτων εναντίον Προέδρων ΕΛΜΕ και του Προεδρείου της ΓΣ, παρότι αφενός καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν έλαβε μέρος στην ΓΣ και αφετέρου οι Πρόεδροι ψήφισαν με βάση την πρόταση της ΕΛΜΕ τους. Δεν είναι τυχαίο ότι άλλους προέδρους κατηγόρησαν την πρώτη μέρα και άλλους μετέπειτα, χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη για τη δημόσια διαπόμπευση τους».

Ποια είναι η πραγματικότητα

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ δεν αναφέρεται στη Δήλωση - καταγγελία εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στη ΓΣ των προέδρων στις 16 Οκτώβρη 2021 που αναφέρεται στο πραξικόπημα της πλειοψηφίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και πραξικοπηματική μεθόδευση, που έγινε με τη πλήρη ανοχή κι αποδοχή του προεδρείου της ΓΣ, από ορισμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ. Καταγράφουμε εδώ μόνο τις ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Α΄ Πέλλας, ΣΤ΄ Αθήνας και Φλώρινας, για τους εκπροσώπους των οποίων έχει επιβεβαιωθεί η μεθόδευση αυτή»

  1. Ακόμα και η ΑΥΓΗ μιλούσε για πραξικόπημα!

Να θυμίσουμε στην πλειοψηφία της ΟΛΜΕ που καταγγέλλει ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ για «τις ανυπόστατες κατηγορίες περί πραξικοπημάτων εναντίον Προέδρων ΕΛΜΕ» ότι ακόμα και η «ΑΥΓΗ»

«Αξιολόγηση / Πραξικοπηματικά δεν πέρασε η συνέχιση της απεργίας – αποχής

Ανατράπηκε η απόφαση για συνέχιση της απεργίας αποχής στην αξιολόγηση

Ανατράπηκε «εκ των έσω» η συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση, καθώς 8 ΕΛΜΕ ψήφισαν «όχι» ή «λευκό».

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας είχε έρθει με αποφάσεις υπέρ της συνέχισης της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση.» («ΑΥΓΗ» 17-10 – 2021)

  1. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ αντί να προχωρήσει σε εκλογές και συνέδριο προχωρά σε ένα πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά πραξικόπημα, καταφεύγοντας στο Πρωτοδικείο ώστε να αυτοδιοριστεί ως «προσωρινή διοίκηση» ως το καλοκαίρι του 2022. Πρώτα νοθεύει την απόφαση για να την παρουσιάσει στρογγυλεμένα ως «ομόφωνη» διαστρεβλώνοντας τη θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο συγκεκριμένο θέμα και στη συνέχεια καταφεύγει σαν τον κλέφτη στο Πρωτοδικείο για να αυτοδιοριστεί. Η πολιτική επιλογή της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ γίνεται την ώρα μάλιστα που ο τελευταίος αντισυνδικαλιστικός νόμος «Χατζηδάκη» έρχεται να σαρώσει με βία τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, να ποινικοποιήσει τη διαδήλωση και την απεργία, να χειραγωγήσει και να φακελώσει τα συνδικάτα. Οι δυνάμεις αυτές συνειδητά εδώ και μήνες βρίσκουν κάθε είδους επιχειρήματα και δικαιολογίες ώστε να κωλυσιεργούν, βάζοντας εμπόδια με μοναδικό στόχο την ακινησία του κλάδου, να μην πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και εκλογές στις ΕΛΜΕ, να μην πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.
  2. Στις συνθήκες της ποινικοποίησης των αγώνων μας, της επίτασης της καταστολής και της ολομέτωπης επίθεσης στα εργασιακά, μορφωτικά και δημοκρατικά δικαιώματα μέσω της Αξιολόγησης-Διαβάθμισης-Διάλυσης-Ιδιωτικοποίησης, οι υποταγμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) βάζουν ξανά πλάτη στην κυβέρνηση, για  να φιμώσει τα σωματεία, να καταργήσει  θεμελιώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα και να εφαρμόσει τον βάρβαρο αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΧατζηδάκηΕνώ ο κλάδος αρνείται την Αξιολόγηση-Διάλυση (93%), απεργεί μαζικά και διατρανώνει τις διεκδικήσεις του με τα πολυπληθέστερα συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων, οι τρεις προαναφερόμενες συνδ. παρατάξεις όχι μόνο αρνούνται να ακούσουν την βάση, αλλά επιπλέον λειτουργησαν πραξικοπηματικά στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ, αλλοιώνοντας το μαζικό ΟΧΙ στην Αξιολόγηση και τώρα γίνονται τα… δεκανίκια(!) για τον ενταφιασμό και  αυτών ακόμα των υπολειμμάτων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της νέας ανακοίνωσης της συνδικαλιστικής παράταξης των Παρεμβάσεων, με την οποία προσδίδουν χυδαίους χαρακτηρισμούς στο σύνολο των υπόλοιπων παρατάξεων που απαρτίζουν το ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ). Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ημέρες που με ασύστολα ψέματα προσπαθούν να πλήξουν το κύρος  μιας ιστορικής Ομοσπονδίας, με παράδοση μεγάλων αγώνων.

Αρχικά, διέσπασαν την ενότητα του κλάδου σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή διαδίδοντας ανυπόστατες κατηγορίες περί πραξικοπημάτων εναντίον Προέδρων ΕΛΜΕ και του Προεδρείου της ΓΣ, παρότι αφενός καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν έλαβε μέρος στην ΓΣ και αφετέρου οι Πρόεδροι ψήφισαν με βάση την πρόταση της ΕΛΜΕ τους. Δεν είναι τυχαίο ότι άλλους προέδρους κατηγόρησαν την πρώτη μέρα και άλλους μετέπειτα, χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη για τη δημόσια διαπόμπευση τους.

Με τη νέα ανακοίνωσή τους επιχειρούν, με εκφράσεις που δηλώνουν τον πολιτικό πολιτισμό τους («συνδικαλιστικά θρασίμια», «δοτοί» κα) και παρομοιάζοντας μία απόλυτα δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση με τη σκοτεινή περίοδο της χούντας, να επιβάλλουν την βούλησή τους σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ. Συγκεκριμένα σε συνεδρίαση του ΔΣ (12.10.21) αποφασίστηκε με ψήφους των ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ να γίνει προσφυγή στο Πρωτοδικείο και να ζητηθεί παράταση της θητείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Υπενθυμίζουμε ότι την παράταση των θητειών όλων των σωματείων την είχε ζητήσει και η ΑΔΕΔΥ από το Υπουργείο Εργασίας, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε στις αρχές Οκτωβρίου. Την ίδια ακριβώς απόφαση έχει πάρει και η ΔΟΕ, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη πάρει παράταση μέσω Πρωτοδικείου. Αν πραγματικά οι Παρεμβάσεις θεωρούν ότι πιθανή παράταση της θητείας μας με δικαστική προσφυγή θα μας καταστήσει «δοτή διορισμένη διοίκηση» όπως την περίοδο της χούντας, αναμένουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά  να είναι συνεπείς με τους ισχυρισμούς τους.

Οι λόγοι που ανάγκασαν την ΟΛΜΕ να προσφύγει στο Πρωτοδικείο για παράταση της θητείας είναι:

  1. Την προηγούμενη σχολική χρονιά που έπρεπε να γίνουν οι εκλογές για το Συνέδριο απαγορευόταν ρητά κάθε εκλογική διαδικασία, λόγω πανδημίας και γι αυτό άλλωστε δόθηκαν παρατάσεις θητειών κατόπιν αιτήματος της ΑΔΕΔΥ.
  2. Με βάση το καταστατικό της ΟΛΜΕ η προκήρυξη των εκλογών για ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο γίνεται 3 μήνες πριν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου.
  3. Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές δεν θα μπορούσαν να οριστούν πριν προσληφθούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές, οι οποίοι αποτελούν ισότιμα μέλη μας. Ελπίζουμε να μην το αμφισβητούν και αυτό…

Είναι «δικαίωμα» της όποιας συνδικαλιστικής παράταξης να εκτίθεται, κομίζοντας νέα συνδικαλιστικά ήθη και έθιμα, δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν  σε αυτήν κρίσιμη πολιτική συγκυρία και μετά τους μεγαλειώδεις αγώνες του κλάδου, να συκοφαντούν το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων και επομένως το σύνολο του κλάδου. Η τακτική αυτή διαλύει την ενότητα του κλάδου και αποσκοπεί στην παράλυση του εκπαιδευτικού κινήματος, προς άγραν ψήφων.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων…

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search