• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καμία δοτή διοίκηση στην ΟΛΜΕ - «Όχι» παράταση θητείας

October 20, 2021 236

Την ανάκληση του αιτήματος που κατέθεσε η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ στο Πρωτοδικείο Αθηνών για παράταση θητείας του σώματος ζητά η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

«Το κατάπτυστο αίτημα για Δοτή Διοίκησης υποβάλλεται σε μία περίοδο ανάπτυξης της συλλογικής πάλης, ώστε να μπει φραγμός στις διεκδικήσεις της βάσης. Παράλληλα, σήμερα η επίκληση της καραντίνας είναι φύλλο συκής, γιατί ήδη στην πράξη έχουν αρθεί τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα (π.χ. συγκεντρώσεις, χώροι ψυχαγωγία κ.λπ.)», σημειώνει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΟΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΕΙ ΤΟ «ΤΑΞΙΚΟ» ΠΑΜΕ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (!)ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

 

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Στις συνθήκες της ποινικοποίησης των αγώνων μας, της επίτασης της καταστολής και της ολομέτωπης επίθεσης στα εργασιακά, μορφωτικά και δημοκρατικά δικαιώματα μέσω της Αξιολόγησης-Διαβάθμισης-Διάλυσης-Ιδιωτικοποίησης, οι υποταγμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) βάζουν ξανά πλάτη στην κυβέρνηση, για να φιμώσει τα σωματεία, να καταργήσει θεμελιώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα και να εφαρμόσει τον βάρβαρο αντισυνδικαλιστικό νόμο του Χατζηδάκη.

Ενώ ο κλάδος αρνείται την Αξιολόγηση-Διάλυση (93%), απεργεί μαζικά και διατρανώνει τις διεκδικήσεις του με τα πολυπληθέστερα συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων, οι τρεις προαναφερόμενες συνδ. παρατάξεις όχι μόνο αρνούνται να ακούσουν την βάση, αλλά επιπλέον λειτούργησαν πραξικοπηματικά στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ, αλλοιώνοντας το μαζικό ΟΧΙ στην Αξιολόγηση και τώρα γίνονται τα… δεκανίκια(!) για τον ενταφιασμό και  αυτών ακόμα των υπολειμμάτων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Με αίτημά τους ζητούν από το Πρωτοδικείο να ορίσει ΔΟΤΗ Διοίκηση στην ΟΛΜΕ(!), με την πρόφαση ότι ο χρόνος λειτουργίας του ΔΣ έχει λήξει, ενώ είναι γνωστό ότι έχει ήδη παραταθεί εδώ και καιρό η λειτουργία του ΔΣ της ΟΛΜΕ με απόφαση της κυβέρνησης και με την αξιοποίηση της  καραντίνας.

Το κατάπτυστο αίτημα για Δοτή Διοίκησης υποβάλλεται σε μία περίοδο ανάπτυξης της συλλογικής πάλης, ώστε να μπει φραγμός στις διεκδικήσεις της βάσης. Παράλληλα, σήμερα η επίκληση της καραντίνας είναι φύλλο συκής, γιατί ήδη στην πράξη έχουν αρθεί τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα (π.χ. συγκεντρώσεις, χώροι ψυχαγωγία κ.λπ.).

Δυστυχώς σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, οι συνδ. δυνάμεις- που λειτουργούν ως στυλοβάτες της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής στο μαζικό χώρο βρίσκουν σύμμαχο το «ταξικό» ΠΑΜΕ που συναινεί (!) στην υποβολή του απαράδεκτου αυτού αιτήματος, λειτουργώντας- με τη σειρά του- ως αριστερό δεκανίκι στην πραξικοπηματική δράση των τριών γραφειοκρατικών παρατάξεων. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΝΟ Η ΧΟΥΝΤΑ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search