• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Eπαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής κόντρα στο ξεπούλημα και το πραξικόπημα ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ στην ΟΛΜΕ

October 21, 2021 602

 

Μπορεί η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ για μια ακόμα φορά με πραξικοπηματικό τρόπο και με Δούρειο ίππο συγκεκριμένους προέδρους – Εφιάλτες να αλλοίωσε τη βούληση των εκπαιδευτικών για συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση σηκώνοντας την κυβέρνηση και την Ν. Κεραμέως από το …καναβάτσο, όμως ο αγώνας δεν τελείωσε. Κόντρα στις σειρήνες της υποταγής και της κατατρομοκράτησης του κλάδου, δηλαδή τους συνεταίρους του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού, πολλές ΕΛΜΕ κινούνται και αποφασίζουν στην κατεύθυνση της επαναπροκήρυξης της απεργίας – αποχής. Με εξαίρεση τις ΕΛΜΕ που το μαύρο μέτωπο ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ έχουν πλειοψηφία, όπως ενδεικτικά στην ΕΛΜΕ Πειραιά που στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ ξεπέρασαν κάθε όριο γελοιότητας προτείνοντας το ανύπαρκτο ενιαίο κείμενο της ΟΛΜΕ ή σύμπλευση με τη γραμμή – χωρίς να λένε ποια είναι - της ΟΛΜΕ!

Με επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής απαντούν 18 ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα συνεχίζοντας τον αγώνα κατά της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Από τις ΕΛΜΕ που βρίσκονται στον δρόμο της συνέχισης του αγώνα και η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου που σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την επαναπροκήρυξη απεργίας - αποχής από την «αξιολόγηση» και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ». Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ δίνει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που κληθούν σε συνεδρίαση συλλόγου στο πλαίσιο της αξιολόγησης ενώ παράλληλα ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσης του επόμενου διαστήματος.

Η ανακοίνωση

Οι πάνω από 100.000 απεργοί εκπαιδευτικοί, οι χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα:

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ!

Η μεγαλειώδης συμμετοχή στην απεργία της 11η του Οκτώβρη ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην απαίτηση όλου του λαού να στηριχθούν ουσιαστικά τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για ένα σχολείο των ταξικών φραγμών, που θα «κοιτάει» στην τσέπη μαθητές και γονείς, για ένα σχολείο όπου όλα θα «πωλούνται» και όλα θα «αγοράζονται». Ο αγώνας μας αφορά την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας σε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές, θα δίνει ενιαία τη γνώση σε όλα τα παιδιά, θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όλων των εργαζομένων, για την ολόπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου δε γνωρίζουν απαγορεύσεις. Προχωράμε αγωνιστικά, μαχητικά, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Ο μαζικός, ενωτικός αγώνας των εκπαιδευτικών έχει δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις και υποδομές για την κλιμάκωση της πάλης.  Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Τώρα χρειάζεται να  δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων, με συντονισμό σωματείων και Ομοσπονδιών. Η αταλάντευτη αγωνιστική στάση εκπαιδευτικών και μαθητών, η συσπείρωση και η αγωνιστική συμπόρευση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων, όπως εκφράστηκε και μέσα από τη σύσκεψη 200 Συνδικαλιστικών οργανώσεων στις 5/10 στην Αθήνα στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, είναι ο δικός μας δρόμος.

Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζική, με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα. Είναι φανερό ότι, τις επόμενες μέρες θα πηγαίνουμε βήμα – βήμα, ανάλογα και με τις εξελίξεις. Τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί. Ακόμα και οι διαδικασίες που το ίδιο το ΥΠΑΙΘ προβλέπει είναι πολλές και τραβάνε μέχρι το τέλος της χρονιά που θα γίνει και η τελική έκθεση αξιολόγησης, η βαθμολόγηση από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης κ.τ.λ.

Τις επόμενες ημέρες προχωράμε ως εξής:

  1. Από την ίδια την Υπουργική Απόφαση ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ τις επόμενες μέρες. Οι Ειδικές Συνεδριάσεις για τον Προγραμματισμό θα έπρεπε να έχουν γίνει μέχρι τις 10/10, με βάση το άρθρο 4 της Υ.Α.. Αν δεν βγει νέα Υπουργική δεν μπορεί να συγκληθεί κανένας Σύλλογος για προγραμματισμό. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Σ.Δ., προκηρύσσουμε 1ωρες και 2ωρες στάσεις εργασίας, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να μη συμμετέχουν. Αν όσοι κάνουν στάση είναι περισσότεροι από τους παρόντες, ο Σύλλογος δεν πραγματοποιείται.
  2. Οι εκθέσεις αποτίμησης της περσινής χρονιάς στην πλατφόρμα του ΙΕΠ θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 30/10 και σε κάθε περίπτωση πριν τις ειδικές συνεδριάσεις. Ακόμα και αν παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα του ΙΕΠ, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανεβάσει κείμενο εφόσον δεν το έχει κάνει έως τώρα.
  3. Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να καλέσουν συλλόγους διδασκόντων. Οι Δ/ντες Εκπαίδευσης δεν εμπλέκονται σε καμιά διαδικασία σε σχέση με την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» στην φάση αύτη. Δεν καλούν Συλλόγους, δεν ελέγχουν, δεν μαζεύουν στοιχεία.
  4. Σε κάθε περίπτωση και μετά τον ορισμό των συναδέλφων σε ομάδες από τους Διευθυντές των σχολείων, η κάθε ομάδα θα συνεδριάσει μέσα στο επόμενο δίμηνο. Η ΕΛΜΕ θα καθορίσει τη στάση των συναδέλφων στις ομάδες, σε επόμενη φάση. Ξαναλέμε ότι τις επόμενες μέρες θα πηγαίνουμε βήμα – βήμα, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Η διαδικασία της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, είναι μια συνεχής διαδικασία. Με την ειδική συνεδρίαση, τις συνεδριάσεις ανά δίμηνο των ομάδων, την τελική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων στα μέσα Ιούνη. Είναι μια διαρκής μάχη, την οποία θα δώσουμε όλος ο κλάδος μαζί!

Πρόγραμμα Δράσης

  • Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την επαναπροκήρυξη απεργίας - αποχής από την «αξιολόγηση» και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Δεν παραδίδουμε το όπλο της απεργίας – αποχής. Ακυρώνουμε τα σχέδια κατηγοριοποίησης και ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων στην πράξη.
  • Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα αξιοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής δράσης, σε επίπεδο συλλόγων διδασκόντων. Η «αξιολόγηση» θα ακυρωθεί στην πράξη.
  • Προκηρύσσουμε 1ωρες και 2ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας όπου χρειάζεται.
  • Απαιτούμε από την ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε νέο κύκλο Γ.Σ. και σε νέα Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ.
  • Προχωράμε με μαζικές κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς, ενάντια στις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό.
  • Προχωράμε στις 25 Οκτωβρίου σε μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για το σύνολο των προβλημάτων των σχολείων (κενά, συγχωνεύσεις, υποδομές, «αξιολόγηση» κ.α.) με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, διαδηλώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας.
  • Ενημερώνουμε τους γονείς σε κάθε σχολείο με το κείμενο της ΕΛΜΕ. Αξιοποιούμε μαζικά το γράμμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).
  • Συμμετέχουμε μαζικά στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια στις 4/11, για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά και τη ζωή και ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη.
  • Προετοιμάζουμε πανεργατική 24ωρη απεργιακή απάντηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search