• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Καταγγελία για τις μεθοδεύσεις αλλοίωσης του αποτελέσματος στη ΓΣ των προέδρων (16 - 10 - 2021)

October 21, 2021 118

Οργισμένη η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ) της ΟΛΜΕ όπου στη Γενική Συνέλευση των προέδρων (16-10-2021) αλλοίωσε την απόφαση για συνέχιση της απεργίας αποχής. Πολλές ΕΛΜΕ μέσα και από Γενικές Συνελεύσεις καταδικάζουν αυτές τις πρακτικές και καλούν σε συνέχιση του αγώνα. Χαρακτηριστική η καταγγελία της Γενικής Συνέλευσης της Γ ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται: "Οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού με το βλέμμα στην εξουσία οργάνωσαν το σχέδιο ανατροπής της θέλησης του κλάδου, γιατί μια εξουσία δεν θέλει ένα κλάδο που συνειδητοποιεί τη δύναμή του, ενώνεται στη βάση, αποκτά αγωνιστική αυτοπεποίθηση και μπορεί να νικήσει. Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και αντιδημοκρατική μεθόδευση, που έγινε με τη πλήρη ανοχή κι αποδοχή του προεδρείου της ΓΣ, από ορισμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ οι οποίοι, ενώ στις τοποθετήσεις τους είχαν διατυπώσει με σαφήνεια το ΝΑΙ στη συνέχιση ή την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής (όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τα πρακτικά της Γ.Σ., τα οποία καλούμε την ΟΛΜΕ να δημοσιοποιήσει άμεσα), την ώρα της τελικής ονομαστικής ψηφοφορίας το ΝΑΙ έγινε ΟΧΙ ή ΛΕΥΚΟ. Με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε πλήρως το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που παρέμεινε και πάλι σαφώς πλειοψηφικό εναντίον της αξιολόγησης, αλλά δεν έφτασε το 66,7%, που χρειαζόταν για να επαναπροκηρυχθεί η απεργία-αποχή.

Αναλυτικά:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ( 16 -10-20121)

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων, που αδιαφορώντας για τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση, σήκωσαν, κράτησαν και συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τη σημαία της απεργίας-αποχής! Χαιρετίζουμε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της συνέχισης της απεργίας- αποχής!

Αυτό το ρεύμα εκφράστηκε περίτρανα και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις και τα σχολεία πανελλαδικά, όσο και στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στη ΓΣ των προέδρων το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021.

Το μεσημέρι ξεκίνησε η πιο ιστορική μετά το 2013 συνέλευση προέδρων. Είχε προηγηθεί ένας μήνας σκληρού αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί κόντρα σε θεούς και δαίμονες είχαν ήδη καταγράψει μεγαλειώδεις νίκες: απομυθοποίησαν την αξιολόγηση, συντεταγμένα παρατάχθηκαν απέναντι στον αντίπαλο, συσπειρώθηκαν στα σωματεία τους και ένιωσαν να λειτουργούν αυτά ως ασπίδα προστασίας, εξευτέλισαν την πολιτική εξουσία που με όπλα τα ψεύδη, την παραπλάνηση, την τρομοκράτηση, τα φερέφωνά τους εντός και εκτός εκπαίδευσης προσπάθησε να τους υποτάξει, ανέδειξαν την υποκρισία και τα όρια της΄”ανεξάρτητης” δικαιοσύνης. Έτσι, οδηγηθήκαμε στα συντριπτικά ποσοστά της Απεργίας Αποχής και στη μεγαλειώδη απεργία της 11/10 των 100.000 απεργών. Αυτά καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό και τις δυνατότητες συνέχισης και επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής που άφησε η απόφαση του Εφετείου. Όλοι περίμεναν, λοιπόν, από την ΟΛΜΕ, να δώσει το σύνθημα της συνέχισης του αγώνα και να πιστοποιήσει την εμπιστοσύνη που ανέκτησαν οι συνάδελφοι προς αυτήν.

Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Στη Γ.Σ. των Προέδρων μεθοδεύτηκε η σκόπιμη παραβίαση αποφάσεων των Γ.Σ. και Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, να μη συνεχιστεί η απεργία- αποχή, παρά την εκφρασμένη βούληση του κλάδου όπως αποτυπώθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ .Οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού με το βλέμμα στην εξουσία οργάνωσαν το σχέδιο ανατροπής της θέλησης του κλάδου, γιατί μια εξουσία δεν θέλει ένα κλάδο που συνειδητοποιεί τη δύναμή του, ενώνεται στη βάση, αποκτά αγωνιστική αυτοπεποίθηση και μπορεί να νικήσει.

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και αντιδημοκρατική μεθόδευση, που έγινε με τη πλήρη ανοχή κι αποδοχή του προεδρείου της ΓΣ, από ορισμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ οι οποίοι, ενώ στις τοποθετήσεις τους είχαν διατυπώσει με σαφήνεια το ΝΑΙ στη συνέχιση ή την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής (όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τα πρακτικά της Γ.Σ., τα οποία καλούμε την ΟΛΜΕ να δημοσιοποιήσει άμεσα), την ώρα της τελικής ονομαστικής ψηφοφορίας το ΝΑΙ έγινε ΟΧΙ ή ΛΕΥΚΟ. Με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε πλήρως το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που παρέμεινε και πάλι σαφώς πλειοψηφικό εναντίον της αξιολόγησης, αλλά δεν έφτασε το 66,7%, που χρειαζόταν για να επαναπροκηρυχθεί η απεργία-αποχή.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Απαιτούμε:

· να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Γ.Σ.

· να γίνουν νέες έκτακτες Γ.Σ. και νέα Γ.Σ. των Προέδρων το Σάββατο23 Οκτώβρη, αποφασίζοντας την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής!

· Να συντονίσουν τη δράση τους οι ΕΛΜΕ, ενισχύοντας το μέτωπο της απεργίας – αποχής!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ, ΔΩΡΕΑΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Η Γενική Συνέλευση της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ (20/10/2021)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search