• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όχι στα κείμενα "συμμετοχής στην αξιολόγηση" που προωθεί η ΔΟΕ - Συνεχίζουμε με απεργία/αποχή

October 22, 2021 186

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών"

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΟΕ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ/ΑΠΟΧΗ

ΟΧΙ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΟΒΟΤΕΛ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10

Οι άθλιοι της ΔΟΕ έχουν γίνει σχεδόν το ίδιο επικίνδυνοι με την Κεραμέως, ξεπερνώντας ακόμα και αυτούς τους ξεπουλημένους της ΟΛΜΕ. Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι Γενικές Συνελεύσεις των ΣΕΠΕ, που με νύχια και με δόντια οι εκπαιδευτικοί δίνουν τη μάχη τους όπως μπορούν, για να μην περάσει η αξιολόγηση, στέλνουν στα σχολεία τα κωμικοτραγικά κείμενά τους με τα οποία μας καλούν να συμπληρώσουμε τους δείχτες αξιολόγησης της μισητής Κεραμέως. Μας παραδίνουν βορά στην υπουργό, που καθόλου δεν νοιάζεται για το περιεχόμενο των δειχτών αλλά για τη συμμετοχή στη διαδικασία και την καλλιέργεια «κουλτούρας αξιολόγησης». Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα ανεχτεί τα κείμενα της ΔΟΕ και δεν θα βγάλει και αυτήν την τακτική παράνομη ακυρώνοντας έτσι και τους εμπνευστές της.
Θέλουν:
-Να σπάσουν την αντίσταση των εκπαιδευτικών και τις συνελεύσεις, που παρά τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας, συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις για συνέχιση της απεργίας αποχής.
-Να σπείρουν την απογοήτευση φέρνοντας τον κλάδο προ τετελεσμένων. Δεν περιμένουν την ολομέλεια προέδρων, υλοποιούν τις δικές τους αποφάσεις.
-Να ολοκληρώσει η ΟΛΜΕ το ξεπούλημα, στέλνοντας κι αυτή τα δικά της κείμενα
Στο συνοδευτικό κείμενο που επισυνάπτουν, περιγράφουν το σχέδιο δράσης τους, που περιλαμβάνει «επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια, κοινές εκδηλώσεις με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς (εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονεϊκοί φορείς, Παιδαγωγικά Τμήματα)…»! Ουσιαστικά εισηγούνται τα εκπαιδευτικά σωματεία να λειτουργούν με τις προδιαγραφές της κυβέρνησης, οι εκπαιδευτικοί να επιμορφωνόμαστε αέναα και καμιά απεργία ή διαδήλωση να μην ταράζει την Κεραμέως! Θέλουν να σβήσουν τις αντιδράσεις και να βάλουν ταφόπλακα στις κινητοποιήσεις. Απαξιώνουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ΣΕΠΕ, αδιαφορούν για τη θέληση της βάσης. Έχουν το θράσος να συνοδεύουν τα κείμενα που προωθούν, με την υπόδειξη να μην δημοσιοποιηθούν!
Οι παρατάξεις έχουν τεράστιες ευθύνες για ό,τι κάνουν αλλά και για ό,τι δεν κάνουν. Οι κυρίαρχες επιβεβαιώνουν τον ρόλο τους ως κυβερνητικά δεκανίκια. Οι Παρεμβάσεις που εμπνεύστηκαν τα κείμενα, οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Το ΠΑΜΕ πρέπει να δείξει στην πράξη ότι στηρίζει την απεργία/αποχή.
Οι μεθοδεύσεις μεγαλώνουν την οργή των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα μετά την απόφαση Δ.Σ. της ΔΟΕ που επικαλείται την πανδημία για να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών η ολομέλεια προέδρων! Απειλούν, μάλιστα, με διακοπή των εργασιών σε περίπτωση που κάποιοι εκπαιδευτικοί θελήσουν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Η εικόνα από τα αποτελέσματα των συνελεύσεων δείχνει ότι ο κλάδος ψηφίζει συνέχιση της απεργίας/αποχής. Δεν υπάρχουν λεπτοί χειρισμοί για να ανατραπούν οι αποφάσεις. Ετοιμάζουν πραξικόπημα και δεν θέλουν μάρτυρες. Έχει σημασία οι εκπαιδευτικοί να είμαστε παρόντες στην ολομέλεια των προέδρων.
Τα κόλπα τελείωσαν – Απαιτείται συγκρότηση κινήματος και κεντρική μάχη! Να απαγκιστρωθούμε από την ηγεσία.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να συμμετέχουμε μαζικά κι ενεργά στις Γενικές Συνελεύσεις, να αποφασίσουμε απεργία/αποχή, να συντονίσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας. Μπορούμε να νικήσουμε!
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούν στο ΝΟΒΟΤΕΛ το Σάββατο 23/10 στις 9:30πμ. Δεν θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
 
21/10/2021
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search