Print this page

Εκπαιδευτικοί: Καταγγελία της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ που ζητά από τα δικαστήρια να αυτοδιοριστεί!

October 22, 2021 369

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά το πραξικόπημα στη ΓΣ των προέδρων (16-10-21) και το σπάσιμο της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση προχωρά σε μια αντιδημοκρατική εκτροπή άνευ προηγούμενου, καταφεύγοντας στο Πρωτοδικείο ώστε να αυτοδιοριστεί ως «προσωρινή διοίκηση» ως το καλοκαίρι του 2022. Με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στον κλάδο των καθηγητών. Ενδεικτικά και μόνο παραθέτουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου

Το ψήφισμα της ΓΣ Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τονίζει μεταξύ άλλων: "Η πλειοψηφία των παρατάξεων της ΟΛΜΕ που ζητούν το διορισμό του ΔΣ από τα δικαστήρια ως τον Ιούνιο, απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, διευκολύνουν την ωμή παρέμβαση του κράτους. Μετά από τόσες δικαστικές προσφυγές της Κεραμέως κατά των αγώνων του κλάδου με τους δικαστές να κρίνουν παράνομους τους εκπαιδευτικούς, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ για το ρόλο των δικαστών. Είναι ανεπίτρεπτο να λειτουργήσει η ΟΛΜΕ με διορισμένο Δ. Σ. της ΟΛΜΕ. Οφείλουν να υλοποιήσουν τις καταστατικές υποχρεώσεις για διεξαγωγή Συνεδρίου της ΟΛΜΕ και εκλογή Δ.Σ. από τη βάση του κλάδου άμεσα."

Σε αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου "καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ να ζητήσει από το Πρωτοδικείο να ορίσει ΔΟΤΗ Διοίκηση στην ΟΛΜΕ, αντί να προκηρύξει άμεσα, εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων που θα μας οδηγήσουν σε νέο συνέδριο.

Το κατάπτυστο αίτημα για Δοτή Διοίκηση υποβάλλεται σε μία περίοδο ανάπτυξης της συλλογικής πάλης, ώστε να μπει φραγμός στις διεκδικήσεις της βάσης και να μην ακουστεί η φωνή των εκπαιδευτικών "

Αναλυτικά:

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης  Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (19/10/2021)

Απαράδεκτη η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προσφύγει στα δικαστήρια για διορισμό Δ.Σ. Να γίνει τώρα Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ προχωρά σε μια αντιδημοκρατική ενέργεια, πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά. Καταφεύγουν στο Πρωτοδικείο «ζητώντας ορισμό προσωρινής διοίκησης μέχρι τον Ιούνιο του 2022 γιατί «δεν δόθηκε άλλη παράταση» στη θητεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η πλειοψηφία των παρατάξεων της ΟΛΜΕ που ζητούν το διορισμό του ΔΣ από τα δικαστήρια ως τον Ιούνιο, απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, διευκολύνουν την ωμή παρέμβαση του κράτους. Μετά από τόσες δικαστικές προσφυγές της Κεραμέως κατά των αγώνων του κλάδου με τους δικαστές να κρίνουν παράνομους τους εκπαιδευτικούς, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ για το ρόλο των δικαστών. Είναι ανεπίτρεπτο να λειτουργήσει η ΟΛΜΕ με διορισμένο Δ. Σ. της ΟΛΜΕ. Οφείλουν να υλοποιήσουν τις καταστατικές υποχρεώσεις για διεξαγωγή Συνεδρίου της ΟΛΜΕ και εκλογή Δ.Σ. από τη βάση του κλάδου άμεσα.

Ζητούν διορισμό, μέσω των δικαστηρίων, αντί να αξιοποίησουν αυτή την περιόδο που γίνονται εκλογές στις ΕΛΜΕ για να γίνουν και εκλογές αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Καταγγέλλουμε στον κλάδο άλλη μια αντιδημοκρατική ενέργεια της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, μετά το πρόσφατο συνδικαλιστικό πραξικόπημα με το οποίο επέτρεψε το προεδρείο της ΟΛΜΕ σε προέδρους ΕΛΜΕ να αλλάζουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών τους. Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει αυτή την πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις που ψήφισαν την απαράδεκτη αυτή απόφαση να αλλάξουν στάση και να προκηρύξουν τώρα Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η Γενική Συνέλευση (19/10/2021)

Ανακοίνωση Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Θέμα: «Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Το Δ.Σ. αποφάσισε την άμεση προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου σε μέρα που θα συγκεκριμενοποιηθεί μετά από συνεννόηση με την Α ΕΛΜΕ Έβρου. Το Δ.Σ. θα συζητήσει όλα τα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές με όλα τα μέτρα προστασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΛΜΕ με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.

Το Δ.Σ. απορρίπτει την παραίνεση της ΟΛΜΕ (αρ. πρωτ. 473, 18/10/2021) προς τις ΕΛΜΕ να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο, ζητώντας ορισμό προσωρινής διοίκησης μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Το Δ.Σ. καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ να ζητήσει από το Πρωτοδικείο να ορίσει ΔΟΤΗ Διοίκηση στην ΟΛΜΕ, αντί να προκηρύξει άμεσα, εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων που θα μας οδηγήσουν σε νέο συνέδριο.

Το κατάπτυστο αίτημα για Δοτή Διοίκηση υποβάλλεται σε μία περίοδο ανάπτυξης της συλλογικής πάλης, ώστε να μπει φραγμός στις διεκδικήσεις της βάσης και να μην ακουστεί η φωνή των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.