• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ζητούν εκπαιδευτικοί και καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ

October 23, 2021 308

 

Συνέχιση-επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση ζητούν οι εκπαιδευτικοί σε πολλές ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ. Παράλληλα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 24ωρη ή 48ωρη απεργία, στάσεις εργασίας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Μάλιστα οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται από Γενικές Συνελεύσεις. Ενδεικτικά και μόνο παραθέτουμε στη συνέχεια τις αποφάσεις των ΓΣ των ΕΛΜΕ Χανίων, Ηρακλείου και ΣΕΠΕ "Ηρώ Κωνσταντοπούλου" Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

 «Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας», τονίζεται σε απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Χανίων.

«Την απεργία-αποχή τη διευρύνουμε και με άλλες αποφάσεις συνολικής απάντησης ενάντια στην εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί. Υλοποιούμε τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και προχωράμε σε παρατεταμένο, πολύμορφο και αποφασιστικό αγώνα που η εξέλιξή του θα καθορίζεται κάθε φορά από τις Γενικές Συνελεύσεις», σημειώνεται σχετικά. Επιλέον: «Η ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την σχεδιασμένη πολιτική απόφαση της «συμμαχίας των προθύμων», ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, η οποία υπαγορεύτηκε ευθέως από τους πολιτικούς τους φορείς- την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ- να κλείσουν βάναυσα την απεργία – αποχή, παρά την εκφρασμένη βούληση του κλάδου όπως αποτυπώθηκε στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων, αφήνοντας μετέωρους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και το μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Οι δυνάμεις αυτές αφού διαπίστωσαν πως η αναπαραγωγή της κυβερνητικής επιχείρησης φόβου και τρόμου, οι απειλές για πειθαρχικά, διώξεις, απολύσεις κλπ δεν βρήκαν έδαφος μέσα στο μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, ανέλαβαν το βρώμικο έργο να ξεπουλήσουν ανοιχτά την απεργία – αποχή, υποδεικνύοντας θρασύτατα σε εκπροσώπους συγκεκριμένων ΕΛΜΕ να την καταψηφίσουν, παρά την αντίθετη απόφαση των σωματείων τους, γεγονός που καταγράφηκε και στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων.»

 

Η απόφαση της έκτακτης ΓΣ ΕΛΜΕ Χανίων 21/10/2021:

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας .

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει τον αγώνα των συναδέλφων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης για την διάλυση του δημόσιου σχολείου, την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, τη φίμωση του εκπαιδευτικού κινήματος και γενικότερα την κατάργηση του συνδικαλισμού και κάθε αντίδρασης, όπως προβλέπει το τερατούργημα του Χατζηδάκη. Παρά το όργιο τρομοκρατίας, εκφοβισμού και πρωτοφανών δικαστικών παρεμβάσεων που θυμίζουν «έκτακτα στρατοδικεία» οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα  με τη στήριξη των μαθητών, των γονιών και των εργαζομένων.

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την σχεδιασμένη πολιτική απόφαση της «συμμαχίας των προθύμων», ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, η οποία υπαγορεύτηκε ευθέως από τους πολιτικούς τους φορείς- την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ- να κλείσουν βάναυσα την απεργία – αποχή, παρά την εκφρασμένη βούληση του κλάδου όπως αποτυπώθηκε στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων, αφήνοντας μετέωρους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και το μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Οι δυνάμεις αυτές αφού διαπίστωσαν πως η αναπαραγωγή της κυβερνητικής επιχείρησης φόβου και τρόμου, οι απειλές για πειθαρχικά, διώξεις, απολύσεις κλπ δεν βρήκαν έδαφος μέσα στο μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, ανέλαβαν το βρώμικο έργο να ξεπουλήσουν ανοιχτά την απεργία – αποχή, υποδεικνύοντας θρασύτατα σε εκπροσώπους συγκεκριμένων ΕΛΜΕ να την καταψηφίσουν, παρά την αντίθετη απόφαση των σωματείων τους, γεγονός που καταγράφηκε και στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων.

Ο συνδικαλιστικός  κατήφορος, όμως, δεν έχει τέλος. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ προχωρά σε ένα πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά πραξικόπημα, σε μια αντιδημοκρατική εκτροπή άνευ προηγούμενου, καταφεύγοντας στο Πρωτοδικείο, ώστε να αυτοδιοριστεί ως «προσωρινή διοίκηση» ως το καλοκαίρι του 2022.  Με την πράξη αυτή  απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, διευκολύνουν την ωμή παρέμβαση του κράτους σε αυτό. Θέλουν τον κλάδο να στέκει στη γωνία βουβός και ακίνητος, μια ιστορική Ομοσπονδία να βρίσκεται σε παρατεταμένο καθεστώς παραλυσίας. Επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν το Συνέδριο σε «νεκρό» χρόνο, αντί σε μια περίοδο που έχουμε σε εξέλιξη τη μεγαλύτερη αντιεκπαιδευτική επίθεση, την ώρα που το πανεκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται στους δρόμους. Στην εποχή αυτή ο κλάδος θα έπρεπε να βρίσκεται σε πραγματική κίνηση και να αποφασίζει ο ίδιος για τα επόμενα αγωνιστικά του βήματα.

Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα μας  φέραμε στο προσκήνιο ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και την ανάγκη να δοθούν λύσεις. Η απάντησή μας στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, όπως εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή, την απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 11/10 έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα:

  • Ήρθαν στο προσκήνιο μέσα από τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των σωματείων μας τα μεγάλα προβλήματα του δημόσιου σχολείου και η ανάγκη να δοθούν άμεσες λύσεις.
  • Η «αξιολόγηση» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» απονομιμοποιήθηκε και απορρίφθηκε μαζικά από την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.
  • Η συντεταγμένη δράση μας μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα και τη δικαίωσή του.
  • Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας για την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, αλλά και ο αυταρχισμός του με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια για να σταματήσει τον αγώνα μας.
  • Η απεργία αποχή δεν αμφισβητήθηκε ως νόμιμη μορφή απεργίας και μπορούμε να τη συνεχίσουμε.
  • Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει ουσιαστικά κάθε μορφή απεργίας μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με το σύνολο των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Πρόγραμμα δράσης

  1. Με βάση τις αποφάσεις σειράς ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, μεταξύ των οποίων και η ΕΛΜΕ Χανίων, προτείνεται επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής με εξώδικο στις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης. Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε εξώδικο και το απευθύνουμε προς κατάθεση σε όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, που θα αποφασίσουν να προχωρήσουν και με αυτό τον τρόπο συνδικαλιστικής και νομικής κάλυψης των συναδέλφων.
  2. Καλούμε την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν την απεργία αποχή. Τους ΣΕΠΕ που έχουν Γ.Σ. και την Γ.Σ. προέδρων που γίνεται το Σάββατο 23/10 να αποφασίσουν συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση με απεργία αποχή. Την ΟΛΜΕ να καλέσει Γ.Σ. και Γ.Σ. προέδρων το Σάββατο 23/10.
  3. Οι εκπαιδευτικοί να μη συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση για τον προγραμματισμό που θα καλέσουν Διευθυντές. Η προθεσμία για αυτές ήταν η 10 Οκτωβρίου και δεν έγιναν λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην απεργία αποχή. Η προσπάθειά του Υπουργείου να παρουσιάσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό.
  4. Οι ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων για τις ομάδες δράσης, εφόσον δεν έγιναν ως την 10 Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση (άρθρα 4, 10, Αριθμ. 108906/ΓΔ4), γίνονται μόνο από τους Διευθυντές μετά την 20 Οκτωβρίου και άρα δεν μπορούν να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων. Ούτε νομιμοποιούνται τυπικά και ουσιαστικά να συγκαλέσουν συλλόγους για να εντάξουν τους συναδέλφους στις ομάδες δράσης.
  5. Σε σχολεία που διευθυντής/τρια προχωρήσει στη σύγκληση συνεδριάσεων, κηρύσσονται διευκολυντικές στάσεις εργασίας για όλα τα σχολεία και τα Ε.Κ. από την  Δευτέρα (18/10), έως Παρασκευή (22/10) και την επόμενη εβδομάδα για την κάλυψη των συναδέλφων. Να δηλώσουν στάση εργασίας όσο διαρκεί η συνεδρίαση. Συνάδελφοι που καλούνται σε συνεδριάσεις εκτός ωραρίου εργασίας δεν είναι υποχρεωμένοι να παραστούν σε αυτές.
  6. Οι συνάδελφοι διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και τη βαρύτητα της δικής τους στάσης και να συστρατευθούν με την ΕΛΜΕ.  Να αρνηθούν το ρόλο της χρησιμοποίησής τους από το Υπουργείο στη μετατροπή  του δημόσιου σχολείου σε επιχείρηση και την ριζική ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που θα συμβάλει στην εφαρμογή της αξιολόγησης είναι στάση εχθρική προς τους συναδέλφους και προς στον αγώνα του κλάδου γενικότερα.

Απαντάμε στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, αγώνας για κατάργησή του και προώθηση των διεκδικήσεων και αιτημάτων των σωματείων μας. 

  1. Την απεργία-αποχή τη διευρύνουμε και με άλλες αποφάσεις συνολικής απάντησης ενάντια στην εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί. Υλοποιούμε τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και προχωράμε σε παρατεταμένο, πολύμορφο και αποφασιστικό αγώνα που η εξέλιξή του θα καθορίζεται κάθε φορά από τις Γενικές Συνελεύσεις.
  2. Αποφασίζουμε πολύμορφες δραστηριότητες της ΕΛΜΕ μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των γονιών για τα προβλήματα της εκπαίδευσης που πρόβαλε ο απεργιακός μας αγώνας. Τις επόμενες μέρες προχωράμε σε σχετικές ενημερώσεις.
  3. Κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα σχολείων (παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, κ.ά.)
  4. Απευθυνόμαστε σε γονείς, φοιτητές και μαθητές (σε συλλόγους, επιτροπές κτλ) για συμπόρευση και στήριξη του αγώνα (με κοινές διαδηλώσεις, παρεμβάσεις κτλ), με βάση τις αιχμές που έχουν αναδειχθεί όλο αυτό το διάστημα (αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, κτλ).
  5. Συμβάλλουμε για μαζικές ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ στο σωματείο το επόμενο διάστημα με μια σειρά μέτρα : περιοδείες στα σχολεία, παράλληλη συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο,  που θα ενεργοποιεί τους συναδέλφους και θα τους κάνει υποκείμενα του αγώνα. Προχωράμε  σε νέες  έκτακτες Γ.Σ. .
  6. Επιδιώκουμε τη συμπόρευση με φοιτητές και μαθητές και στήριξη του αγώνα (με κοινές διαδηλώσεις, παρεμβάσεις κτλ), με βάση τις αιχμές που έχουν αναδειχθεί όλο αυτό το διάστημα (αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, συγχωνεύσεις, κτλ).
  7. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγιεινομικών με αιτήματα αιχμής: την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών – παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κ.α. – την υπεράσπιση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των διεκδικήσεων των σωματείων μας, την κατάργηση του νόμου – εκτρώματος του Χατζηδάκη. Να συμπορευτούμε με τους εργαζόμενους στην υγεία και τα σωματεία τους, όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
  8. Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στη ΔΕΗ για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ενεργείας στα χέρια αδίστακτων πολυεθνικών .
  9. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συντονισμό ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ που ξεκίνησε την Τρίτη 19/10 με τη συμμετοχή πολλών ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ , ώστε συντεταγμένα και με τη συμπόρευση και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων της εκπαίδευσης να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με πανελλαδικά χαρακτηριστικά.
  10. Προτείνουμε νέο απεργιακό βήμα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη (π.χ. 48ωρη 4-5/11) το οποίο θα έχει πανεργατικό χαρακτήρα με ζητήματα αιχμής την κατάργηση της αξιολόγησης, του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη κλπ.
  11. Προχωράμε στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεξαγωγή εκλογών στο σωματείο μας για ΔΣ και συνέδριο της ΟΛΜΕ.

 

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Συνέχιση – επαναπροκήρυξη - Οι δέκα προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Δέκα προτάσεις, μεταξύ των οποίων και η συνέχιση-επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση, ψηφίστηκαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Αναλυτικά οι προτάσεις που ψηφίστηκαν στη Γενική Συνέλευση στις 21/10/21:

  1. Να συνεχιστεί από την ΟΛΜΕ (να επαναπροκηρυχθεί) η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.
  2. Συνεχίζουμε τις κυλιόμενες στάσεις εργασίας που δίνουν τη δυνατότητα της αποχής των συναδέλφων από τις συνεδριάσεις και τους καλύπτουν.
  3. Γενική Συνεδρίαση των Προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 23/10.
  4. Στάση εργασίας τη Δευτέρα 25/10 και ώρες 12:00-14:00 και συγκέντρωση στις 13:00 στα Λιοντάρια για το σύνολο των προβλημάτων των σχολείων (κενά, συγχωνεύσεις, υποδομές, «αξιολόγηση» κ.ά)
  5. Να προκηρυχθεί απεργία 24ωρη ή 48ωρη στο άμεσο επόμενο διάστημα με προοπτική κλιμάκωσης.
  6. Να ανακληθεί το αίτημα για δοτή διοίκηση της ΟΛΜΕ. Εκλογές για ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ το Δεκέμβρη.
  7. Επίδοση εξώδικου από ΕΛΜΕ Ηρακλείου στην ΔΔΕ.
  8. Συμμετοχή της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στον συντονισμό των 18 σωματείων (ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ)
  9. Σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα με τους εκπρόσωπους των μαθητών, τις οργανώσεις του γονεικού κινήματος και εργατικά σωματεία.
  10. Συγκρότηση επιτροπής αγώνα για την υλοποίηση των παραπάνω.

 

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/10 αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) να συνεχίσουν την απεργία αποχή (ακόμη κι αν χρειαστεί να την επαναπροκηρύξουν). Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη και πρέπει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη.

Με απόφασή μας δηλώνουμε την πρόθεσή μας για προκήρυξη απεργίας αποχής από τον σύλλογο. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προκηρύξουμε από κοινού απεργία-αποχή ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας για τη συνέχιση της απεργίας και αυτοτελώς. Συντονιζόμαστε με ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι εκπαιδευτικοί να μη συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση για τον προγραμματισμό που θα καλέσουν Διευθυντές/ντριες/προϊσταμένες. Η προθεσμία για αυτές ήταν η 10 Οκτωβρίου και δεν έγιναν λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην απεργία αποχή. Η προσπάθειά του Υπουργείου να παρουσιάσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό. Καμία σύγκληση του συλλόγου διδασκόντων στον παρόντα χρόνο (αυτή την εβδομάδα) ΔΕΝ είναι σύμφωνη με την ΥΑ. Στην ΥΑ δεν προβλέπεται καμία παράταση και ΚΑΜΙΑ νέα Υ.Α. τροποποιητική για τις ημερομηνίες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, που να δικαιολογεί τη νόμιμη σύγκληση των συλλόγων διδασκόντων με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Αυτοί που επικαλούνται τη νομιμότητα οφείλουν να τη σεβαστούν και να μην την επικαλούνται κατά το δοκούν. Οφείλουν να σεβαστούν το γεγονός ότι ο κλάδος με τον αγώνα του και τη μαζικότατη συμμετοχή του στην απεργία αποχή ακύρωσε τα νόμιμα χρονικά περιθώρια που ορίζει η ΥΑ και αν δεν μας επιδείξουν νέα ΥΑ που να δίνει οποιαδήποτε παράταση οι συνεδριάσεις δεν είναι σύννομες. Οι διευθυντές/ντριες/προϊσταμένες που έχουν καλέσει σε συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων να ακυρώσουν τις συνεδριάσεις αυτές.

Προκηρύσσουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας μίας ώρας από 1-2μμ, ώστε κάθε συνάδελφος /ισσα να μπορεί να δηλώσει στάση εργασίας εφόσον προγραμματιστεί συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων και να αποχωρήσει καθώς καλύπτεται από τη στάση εργασίας.

Κανένας σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να γίνει σε άλλη ώρα. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας/καμιά συνάδελφος/ισσα δεν είναι υποχρεωμένος/η να συμμετέχει σε συνεδρίαση σε οποιαδήποτε άλλη ώρα εκτός εργασιακού ωραρίου.

Σπάμε τη σιωπή και τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ! Ο αγώνας αυτός αφορά ολόκληρη την κοινωνία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου! Τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που ακολουθούν πιστά τους σχεδιασμούς ΣΕΒ-ΕΕ-ΟΟΣΑ, και αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών που έγιναν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επιδιώκουν να αμφισβητήσουν το αγαθό της μόρφωσης για χιλιάδες παιδιά, μετατρέποντας το σχολείο σε επιχείρηση και σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες. Το σχολείο που σχεδιάζουν απορρίπτει, κατηγοριοποιεί, αποκλείει τους πολλούς και διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ένα σχολείο που η χρηματοδότηση θα βαρύνει τους γονείς, θα οδηγεί τα σχολεία σε αναζήτηση χορηγών και θα υποτάσσεται κάθε φορά σε αξιολογικούς δείκτες που θα κρίνει τα μαθησιακά αποτελέσματα, την επιχειρηματική του δράση για το αν θα μπορεί να επιβιώσει!

Με βάση τα παραπάνω ξεκινάμε πλατιά ενημέρωση και επιδιώκουμε κοινό σχεδιασμό με τους γονείς, την Ένωση και του Συλλόγους Γονέων. Εκδίδουμε αφίσα και προγραμματίζουμε ανοιχτές πολιτιστικές και άλλες δράσεις στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ και τους φορείς των γονέων στην περιοχή. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα επιδιώξουμε από κοινού με τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της Δυτικής Αττικής.

Καταγγέλλουμε τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων, τα δεκάδες κενά στα σχολεία μας και το εκρηκτικό κτιριακό πρόβλημα με κοντέινερ στις αυλές των σχολείων μας, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση! Ιδιαίτερα για την πρόθεση του διευθυντή εκπαίδευσης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της περιοχής μας δηλώνουμε κατηγορηματικά: Να μη διανοηθούν να το επιχειρήσουν! Καλούμε τους συλλόγους γονέων και τις Ενώσεις να δώσουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου! Μετά την κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, θα προχωρήσουμε σε κοινή αγωνιστική δράση τόσο προς τον Δήμο Φυλής όσο και στις διευθύνσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ.

Στήνουμε αγωνιστικό τείχος σωματείων για την ανατροπή και απειθαρχία στο νόμο Χατζηδάκη, για την στήριξη και υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος στην εκπαίδευση και σε όλο το εργατικό κίνημα. Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογος θα συμβάλει και θα συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία συντονισμού σωματείων ιδιωτικού-δημόσιου τομέα και κοινής δράσης σε όλα τα επίπεδα, που θα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων των σωματείων, θα υπάρχει βήμα για την έκφραση των προτάσεων αγώνα κάθε συνδικάτου και θα διασφαλίζεται η παρουσίαση και συζήτηση όλων των προτάσεων χωρίς αποκλεισμούς και προειλημμένες αποφάσεις. Ο αγώνας αυτός πρέπει να υπερβεί τα όρια που θέτουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Όλες οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις πρέπει να δράσουν από κοινού για να διαμορφωθεί ένα μαζικό ενωτικό μέτωπο (συνδικάτων, πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων, ταξικών συνδικαλιστών) με στόχο την ακύρωση και κατάργηση του Νόμου ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και ΣΕΒ.

Στηρίζουμε την απεργία στην υγεία στις 21/10 με αιτήματα αιχμής την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών – παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κ.ά. , την υπεράσπιση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των διεκδικήσεων των σωματείων μας, την κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.

Προτείνουμε πανεκπαιδευτική – πανελλαδική  κινητοποίηση την Δευτέρα 25/10

Προτείνουμε πανελλαδική – πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση με απεργιακό βήμα (48ωρη ή  24ωρη απεργία) το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς συνεχίζεται! Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε σωματείο στην εκπαίδευση και ευρύτερα!

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας! Η κοινωνία είναι δίπλα μας!

Ψηλά το κεφάλι δάσκαλοι και δασκάλες!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search