• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«΄Έτσι τους βλέπω εγώ τους κήπους…»

October 23, 2021 77
 
Του Θανάση Σωτηρίου*
 
Για το σκηνικό που ξεκαθαρίζει σιγά σιγά έτσι όπως διαμορφώνεται στην εκπαίδευση, μετά το Σάββατο των Προέδρων των ΕΛΜΕ.
ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα τις διαθέσεις του κλάδου. Τα κείμενἀ τους, όπως και της ΟΛΜΕ, που τα κυκλοφορούν μετά το Σάββατο σωρηδόν, αντί να κρύβουν, δείχνουν όλο και καλύτερα τη γύμνια. Ό,τι έκαναν, λένε, το έκαναν «για το καλό μας», αυτοί οι «σώφρονες» γνωρίζουν τι είναι καλό για τον κλάδο πριν από μας και χωρίς εμάς –κι ας αποφασίσαμε εμείς άλλα. Βγάζουν λάδι τους πρωτεργάτες της αλλοίωσης του αποτελέσματος για απεργία - αποχή, αποσιωπούν τις μεθοδεύσεις, τα ρίχνουν στις Παρεμβάσεις και προσφέρουν αλληλοκάλυψη.
Αυτό που δε χωνεύεται με τίποτα είναι ότι χρησιμοποίησαν χειριστικά έναν ολόκληρο κόσμο και τον αγώνα που ο κόμος αυτός έδωσε. Το θεάρεστο έργο –να λειτουργήσουν σα βαλβίδες αποσυμπίεσης. Οι μεν - καριεριστες του "επίσημου" συνδικαλισμού - να προσφέρουν στην ομογάλακτη κυβέρνηση ό,τι ήθελε, οι δε αιωνίως τακτικιστες, και Ναι και Όχι - για να φτιάξουν τα πράγματα «όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ» –με το δικό του πακετάκι υπομάλης, φυσικά. Για το ΠΑΣΟΚ δεν τίθεται θέμα, αυτό ψάχνει βάρκα ν’ανέβει…
Μια βόλτα από τα σχολεία θα τους δείξει. Κανένας δεν πιστεύει τις δικαιολογίες τους. Οι υπογραφές μας κατά της αξιολόγησης μένουν σταθερές –όντας συνειδητές - και αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδεύουν εύκολα είναι πολύ γελασμένοι. Γι’ αυτό πασχίζουν να βεβαιώνουν ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλα μέσα» -κάπου «στο μέλλον», και «ἡ Ομοσπονδία επεξεργάζεται τρόπους» (!!...). Ποιοι; Αυτοί ακριβώς που πήγαν να τα ακυρώσουν όλα.
Κάπου, κάποιοι, το περιμέναμε βέβαια – γι΄ αυτό είιμαστε έτοιμοι όχι για το τέλος -αλλά για μια νέα αρχή. Ακόμα και χωρίς αυτούς…
 
*Ο Θανάσης Σωτηρίου είναι φιλόλογος στο ΓΕΛ Καμινίων
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search