• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για το εργοδοτικό έγκλημα στην Cosco

November 01, 2021 4620

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για το εργοδοτικό έγκλημα στην Cosco

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο γκέτο της COSCO.

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη το νέο εργοδοτικό έγκλημα, έγκλημα που μπορούσε να είχε αποφευχθεί, έγκλημα για το οποίο οι εργαζόμενοι και το σωματείο στις προβλήτες της COSCO είχαν προειδοποιήσει.

Αυτή η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρίας που οι κυβερνήσεις, της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών.

Αυτήν την εργασιακή ζούγκλα της εντατικοποίησης, της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, τις απλήρωτες υπερωρίες μέχρι θανάτου, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας των εργαζομένων, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο νόμος Χατζηδάκη!

Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO ήδη βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση για να μη θρηνήσουν άλλους νεκρούς.

Η Διοίκηση της COSCO προσέφυγε στα δικαστήρια τόσο για την απεργία των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ-ΙΙΙ αλλά και για την απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι που καλύπτονται εργασιακά – συνδικαλιστικά από την Ένωση μονίμων και δοκίμων Λιμενεργατών στον ΟΛΠ.

Οι δικαστικές αποφάσεις που βγήκαν ήταν καρμπόν για τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις. Είναι φανερό ότι η λεγόμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη αποτελεί έναν επιπλέον μηχανισμό του αστικού κράτους για την υπονόμευση των αγώνων των εργαζομένων.

Δηλώνουμε με αποφασιστικότητα προς τους απεργούς, Είμαστε όλοι στο πλευρό σας! Παλεύουμε μαζί για τα ίδια αιτήματα! Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα σας για να τσακίσετε το εργασιακό γκέτο της COSCO, να επιβάλετε με την πάλη σας τη λύση στα σοβαρότατα και οξυμένα προβλήματα.

Η θλίψη τους είναι και δική μας, η οργή τους είναι και δικιά μας, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Ενώνουμε την φωνή μας στα δίκαια αιτήματα τους:

 

ΤΩΡΑ Να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα

ΤΩΡΑ Να παρθούν όλα τα Μέτρα Προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search