• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για την κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά για τα κενά και τις καταργήσεις τμημάτων

November 01, 2021 372

ΕΛΜΕ Πειραιά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Πειραιά με μεγάλη παρουσία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και με αιχμή τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία του Πειραιά, αλλά και την πίεση που ασκήθηκε από το Υπουργείο να συγχωνευτούν τμήματα προκειμένου να εξοικονομηθούν διδακτικές ώρες.

Ακολούθησε συνάντηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, αντιπροσωπείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών με το Διευθυντή της ΔΙΔΕ Πειραιά όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, τέλος Οκτώβρη. Μεταφέρθηκε οργή και αγανάκτηση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία. Θυμίζουμε ότι χάνονται 6 χιλιάδες διδακτικές ώρες, λείπουν τουλάχιστον 260 εκπαιδευτικοί!

Η γενική εικόνα που φτάνει από όλα τα σχολεία του Πειραιά δεν είναι καλύτερη από άλλες χρονιές. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχολείο αυτή τη στιγμή του Πειραιά που να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με κενά και χαμένες διδακτικές ώρες. .. Ενδεικτικά:

ü Μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Πειραιά δήλωσαν ότι δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα Μαθηματικά. Λείπει Ηλεκτρολόγος, Φιλόλογος κλπ

ü Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά δήλωσαν ότι λείπουν καθηγητές σε Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα Μαθήματα (Μαθηματικά, Οικονομία). Στα Μαθηματικά, αναγκάζονται να κάνουν συνδιδασκαλία κάποια τμήματα, κουβαλώντας θρανία από τάξη σε τάξη, με 28 μαθητές μέσα στην τάξη!

ü Εκπαιδευτικοί του 10ου ΓΕΛ Πειραιά κατήγγειλαν ότι χάνονται 84 ώρες τη βδομάδα, σε πολλά μαθήματα. Σημείωσαν ότι τα παιδιά αυτά θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων, έχοντας χάσεις πολλές ώρες μάθημα κι έχοντας να ανταγωνιστούν συμμαθητές τους, που ήταν πιο “τυχεροί” και είχαν καθηγητή!

ü Στο 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας, οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν ότι δεν υπάρχει εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε μαθητή που χρειάζεται ειδική βοήθεια, στήριξη και … χρέη βοηθού έχει αναλάβει ο συμμαθητής που κάθεται δίπλα του!

Όλα αυτά, παρότι έχουμε φτάσει τέλος Οκτώβρη.

Φυσικά, ακόμα δεν λειτουργούν τα τμήματα υποδοχής, παρότι τα προσφυγόπουλα έχουν έρθει στα σχολεία, εδώ και αρκετό καιρό.

Τέλος, καταγγέλθηκε και ζητήθηκε η απόσυρση του εγγράφου που απέστειλε και φέτος η ΔΙΔΕ Πειραιά στα σχολεία ζητώντας αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, με σκοπό ουσιαστικά να μοιραστούν οι εκπαιδευτικοί σε περισσότερα τμήματα. Δηλαδή, να περικοπούν ώρες διδασκαλίας από το ένα τμήμα, ώστε να διδαχθεί κάπως και το μάθημα στο τμήμα που δεν έχει καθηγητή.

Είναι χαρακτηριστικές οι διευκρινίσεις του προϊσταμένου της ΔΙΔΕ Πειραιά, για τα θέματα που τέθηκαν.

1. Ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου ήταν να συγχωνευτούν 100 περίπου τμήματα στα σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά και η δημιουργία ακόμα και τμημάτων με 28 μαθητές, σε καιρό πανδημίας και έξαρσης του κορωνοϊού και μετά από 1,5 χρόνο απουσίας των μαθητών από την πραγματική τάξη. Μετά από το πανελλαδικό κύμα κατακραυγής του ΥΠΑΙΘ για τις συγχωνεύσεις, φαίνεται πως μπήκε ένα φρένο και πολλά τμήματα γλύτωσαν (για την ώρα). Στον Πειραιά τελικά συγχωνεύθηκαν 3 τμήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΜΕ από τα σχολεία (με βάση τα όσα έχει επιβεβαιώσει η ΕΛΜΕ). Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που ξεσηκώθηκαν! Διαφορετικά, θα είχαν χαθεί και άλλα τμήματα, όπως π.χ. στο 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας.

2. Ενημέρωσε για την πρόσληψη αναπληρωτών της Γ’ φάσης που ελπίζει ότι θα καλύψουν τα κενά στα σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά. Ωστόσο, προσλήφθηκαν περίπου 150 εκπαιδευτικοί, αλλά τα κενά είναι πάνω από 260.

3. Επιβεβαιώνεται πως υπάρχει πολιτική απόφαση από το καλοκαίρι για τεράστιες περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη. Προσλήφθηκαν ελάχιστοι στη Γ’ φάση (3), ενώ ελάχιστοι ήταν και στη Β’ φάση (περίπου 5). Υπάρχουν πολλά αιτήματα οικογενειών, με διάγνωση από τα ΚΕΣΥ, που θα μείνουν ανικανοποίητα.

4. Όσον αφορά το έγγραφο της ΔΙΔΕ Πειραιά τόνισε ότι δεν είχε υποχρεωτικό χαρακτήρα και πως μετά την ανάληψη υπηρεσίας από τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν στη Γ’ φάση, δεν θα υπάρχει ανάγκη για αναπροσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος.

Αυτοί που αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς καθηγητή, που τους στοιβάζουν σε 28αρια τμήματα σε καιρό πανδημίας είναι αυτοί που τάχα μου λοιδορούν τους εκπαιδευτικούς ότι δε θέλουν ν αξιολογηθούν και αντιτίθενται στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο. Είναι οι ίδιοι που ενώ κωλυσιεργούν να φέρουν τον καθηγητή της παράλληλης στήριξης στο σχολείο, με διαδικασίες fast track σέρνουν τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια, γιατί τολμάνε ν αγωνίζονται κόντρα στους αντιεκπαιδευτικούς τους νόμους.

Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη! Μόνο ο αγώνας μας από κοινού με μαθητές και γονείς μπορεί να διαμορφώσει το σχολείο των αναγκών μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search