• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών; Αδιανόητη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ

November 04, 2021 788


Χρίστος Σόφης

Τι αναφέρει το επίμαχο απόσπασμα της νέας εγκυκλίου για το ωράριο και τις υπερωρίες που έχει αναστατώσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς
Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για χιλιάδες καθηγητές επιφύλαξε σήμερα Πέμπτη 4 Νοέμβρη το ΥΠΑΙΘ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με Αρ. Πρωτοκόλλου 141076/Ε3 της Δ/νσης Υπηρεσιακής Κατάστασης και Εξέλιξης εκπ/κου προσ/κου Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης ΤΜΗΜΑΤΑ Α ́ (Π.Ε.) & Β ́ (Δ.Ε.), εξαφανίστηκε ως δια μαγείας το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν για περισσότερα από 20 χρόνια. Το επίμαχο απόσπασμα της εγκυκλίου αναφέρει χαρακτηριστικά πως:


«Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23 αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες 20 αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας.» Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν αρκεί μια εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ για να αυξήσει το υποχρεωτικό ωράριο αυτής της κατηγορίας των εκπαιδευτικών κατά 2 ώρες!


Σαν να μην έφτανε ο ακραίος αυταρχισμός που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ απέναντι στον κλάδο, οι δικαστικές προσφυγές, η καθημερινή και ολοένα αυξανόμενη πίεση στα σχολεία και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, οι μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων την ώρα που η πανδημία φουντώνει, ήρθε σήμερα και το… κερασάκι στην τούρτα! Με μια εγκύκλιο αυξήθηκε το ωράριο των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες, από τις 18 που ίσχυε ως σήμερα, στις 20!

Με την εγκύκλιο αυτή η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ξύνει τις οδυνηρές μνήμες του κλάδου από το 2013, την αυταρχική επιστράτευση και την βίαιη και οριζόντια αύξηση του ωραρίου κατά 2 ώρες, για όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν περισσότερα από 20 χρόνια. Μετά από 8 χρόνια η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιτίθεται ξανά στο ωράριο των εκπαιδευτικών και μάλιστα μέσω εγκυκλίων!

Είτε πρόκειται για νέα τραγωδία ή απλώς για φάρσα με την υπογραφή του ΥΠΑΙΘ, η πρόκληση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τον κλάδο!


Χρίστος Σόφης

μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ

με τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search