• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πρόταση μομφής της Αγωνιστικής Παρέμβασης κατά προέδρου και αντιπροέδρου της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

November 04, 2021 245



Πρόταση μομφής στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσε η Αγωνιστική Παρέμβαση «γιατί παραβιάζουν τις αποφάσεις των Γ.Σ. και του Δ.Σ., αρνούνται να τηρήσουν τις καταστατικές τους υποχρεώσεις και να υπογράψουν τις αποφάσεις για να υλοποιηθούν».

Παραθέτει σειρά γεγονότων για τη στάση της ΔΑΚΕ και του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ, τονίζοντας ότι «τα μέλη της ΔΑΚΕ με προκλητικό τρόπο αρνήθηκαν να παραλάβουν την καταγγελία. Άλλο ένα δείγμα της απαξίωσης προς το Δ.Σ. και τον κλάδο που όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη στάση τους επιδεικνύουν».


Αναλυτικά η πρόταση μομφής της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:


Πρόταση μομφής στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ γιατί παραβιάζουν τις αποφάσεις των Γ.Σ. και του Δ.Σ., αρνούνται να τηρήσουν τις καταστατικές τους υποχρεώσεις και να υπογράψουν τις αποφάσεις για να υλοποιηθούν

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 2/11 οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Παρέμβασης καταθέσαμε γραπτή πρόταση μομφής κατά των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ στο προεδρείο. Ζητήσαμε να υλοποιηθεί η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. στις 29/10 και καταγράφεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ στις 1/11. ……….«Να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση των ΓΣ για νέα προκήρυξη της απεργίας αποχής από κοινού με άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι τα μέλη της ΔΑΚΕ στο προεδρείο (πρόεδρος και αντιπρόεδρος) αρνούνται να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και να υπογράψουν την κατάθεση του εξώδικου, όπως οφείλουν να το κάνουν με βάση τις καταστατικές τους υποχρεώσεις. Τους ζητήθηκε, αν δε το κάνουν, να παραιτηθούν.»

Ζητήσαμε την εφαρμογή του άρθρου 17 του καταστατικού το οποίο προβλέπει τα μέλη του Δ.Σ. που καταγγέλλονται γραπτώς να τους κοινοποιείται η καταγγελία και μέσα σε πέντε μέρες «το υπόλογο μέλος καλείται έγγραφα να απαντήσει στις κατηγορίες σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ με μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση της καταγγελίας».


Τα μέλη της ΔΑΚΕ με προκλητικό τρόπο αρνήθηκαν να παραλάβουν την καταγγελία. Άλλο ένα δείγμα της απαξίωσης προς το Δ.Σ. και τον κλάδο που όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη στάση τους επιδεικνύουν.

Αποστέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους την πρόταση μομφής που καταθέσαμε, καθώς και ενδεικτικές αποφάσεις του Δ.Σ. για τα έργα και τις ημέρες των δύο εκπροσώπων της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Η πρόταση μομφής

Οι αυταρχικές κυβερνητικές πιέσεις στους εκπαιδευτικούς για να σταματήσει ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζονται. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις με δύο αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων της ΕΛΜΕ (13/10 και 20/10) αποφασίστηκε ότι η απόφαση για το κλείσιμο των κινητοποιήσεων από την ΟΛΜΕ έρχεται ενάντια στην απόφαση της συντριπτικής πλειονότητας των εκπαιδευτικών οι οποίοι δε θέλουν να νομιμοποιήσουν, μέσω της συμμετοχής τους, στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας η οποία στρώνει το δρόμο για τον οδοστρωτήρα της ατομικής αξιολόγησης. Οι δυο Γ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφάσισαν να συνεχίσουμε τον αγώνα με όπλο την απεργία αποχή από την Ε΄ΕΛΜΕ σε συνεργασία και με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της εκπαίδευσης.

Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ο μεγαλειώδης αγώνας των εκπαιδευτικών να συνεχιστεί και να κατατεθεί και εξώδικο για την απεργία αποχή. Με συντεταγμένο τρόπο με τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, όπως ακριβώς πρωτοστάτησαν 77 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ όλα το προηγούμενο διάστημα μέχρι να προκηρυχθεί η απεργία αποχή από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ ενάντια στην αξιολόγηση, να βαδίσουμε τον ίδιο δρόμο του συντονισμού.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων πήρε μέρος σε δύο συναντήσεις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ (19/10 και 26/10). Στη συνάντηση στις 26/10 αποφασίστηκαν από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που έχουν κοινές αποφάσεις με την Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ να προκηρύξουν από κοινού και συγχρόνως απεργία αποχή καταθέτοντας εξώδικο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Για την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ (13/10 και 20/10) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 29/10 ώστε με ευθύνη του προεδρείου, όπως ορίζει το καταστατικό, να προωθηθεί υπογεγραμμένο το εξώδικο προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και να δηλώνεται ότι έχουμε προκηρύξει την απεργία αποχή.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. (ο πρόεδρος απουσίαζε) αρνήθηκε να υπογράψει το εξώδικο. Του επισημάνθηκε ότι δεν έχει το δικαίωμα να μην υλοποιεί αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που αποτελεί το ανώτατο όργανο στις διαδικασίες όλων των σωματείων. Η απαίτηση αυτή προκύπτει από τις καταστατικές του υποχρεώσεις, όπως ακριβώς έπραξε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) όταν υπέγραψε το εξώδικο για κήρυξη της απεργίας αποχής από την ομοσπονδία, παρόλο που τόσο ο ίδιος, όσο και η ηγεσία της παράταξης της ΔΑΚΕ δήλωσαν κατηγορηματικά ότι είναι κατά της απεργίας αποχής. Μπροστά στην άρνηση του αντιπροέδρου να υπογράψει το εξώδικο, του ζητήθηκε να παραιτηθεί και το ίδιο να γίνει και από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ γιατί αρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων και του κλάδου. Στην καταγγελία ότι οι ίδιοι δεν υπέγραψαν στα σχολεία τους την απεργία αποχή που υπέγραψαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και που ισοδυναμεί με καθαρή απεργοσπασία, αρνήθηκε να απαντήσει. Ο πρόεδρος σε παλιότερη δήλωσή του στο Δ.Σ. είπε ότι θα υλοποιήσει τις εντολές του Υπουργείου γιατί επιδιώκει να γίνει Διευθυντής. Με τη στάση τους αυτή από το ξεκίνημα του αγώνα επιδιώκουν να ανακόψουν τη συνέχισή του και τώρα θέλουν να αφήσουν χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη τους συναδέλφους που δεν συμμετέχουν στις ομάδες δράσης.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ (29/10) αποφασίστηκε και απαιτήθηκε από όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να παραιτηθούν τα μέλη της ΔΑΚΕ από τις θέσεις του προεδρείου και να συγκροτηθεί προεδρείο με νέα μέλη τα οποία θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γ.Σ. και θα υπογράψουν το εξώδικο.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ αρνήθηκε να παραιτηθεί ώστε ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση να συνεχιστεί, όπως ξεκίνησε, με την κάλυψη όλων των συναδέλφων. Για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ ανοιχτά στηρίζουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί. Έχουν ήδη καταγγελθεί επανειλημμένα από το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ για τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους να στηρίζουν προκλητικά τις επιλογές της κυβέρνησης και να στρέφονται με τις ενέργειές τους ενάντια στους σκοπούς και τις θέσεις του σωματείου. Έχουν ταχθεί με την κυβέρνηση και όχι με τον κλάδο!

Τη Δευτέρα 1/11, στις 2.30 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων καλέστηκαν τα μέλη της ΔΑΚΕ του προεδρείου και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ σε συνεδρίαση για να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ συνέχισαν να κρύβονται δεν ήρθαν στο Δ.Σ. για να ενημερώσουν για τη στάση τους. Δεν υλοποιούν τις αποφάσεις Γ.Σ. (13/10 και 20/10) και Δ.Σ. (29/10). Αρνούνται να υπογράψουν τις αποφάσεις αυτές για να υλοποιηθούν μέσω εξώδικου που πρέπει να κατατεθεί στη Διεύθυνση. Παραβιάζουν το καταστατικό (άρθρο 17) και τα τέσσερα σημεία της πρώτης παραγράφου.

1. Τακτικό μέλος του ΔΣ δε συγχωρείται:

α) να παραβαίνει τις διατάξεις του καταστατικού της ΕΛΜΕ.
β) να ενεργεί αντίθετα από τις αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων του κλάδου.
γ) να προβαίνει σε πράξεις που αποβλέπουν ή καταλήγουν στην αναστολή, τον περιορισμό, εξουδετέρωση ή ματαίωση των σκοπών και επιδιώξεων της ΕΛΜΕ.
δ) να αντιστρατεύεται τις αποφασισμένες ενέργειες του ΔΣ, έστω και αν μειοψήφησε στις αποφάσεις.

2. Κάθε μια από τις προηγούμενες παραβάσεις αποτελεί λόγο μέχρι και έκπτωσης του υπαίτιου από τη θέση του τακτικού μέλους του ΔΣ.

Ζητάμε την τήρηση του καταστατικού και καταθέτουμε πρόταση μομφής.

Τα έργα και οι μέρες των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ και οι καταγγελίες από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Παραθέτουμε αποσπάσματα από ενδεικτικές αποφάσεις του ΔΣ για την αντισυνδικαλιστική και αντικαταστατική στάση του Δανδίκα Χ. και Τσοκανάρα Γ.
18/11/2020

Ανακοίνωση του Δ.Σ. με τίτλο : «Καταγγελία για τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ» : Το Δ.Σ. απαίτησε την παραίτησή του «πρόεδρου» από τη θέση του, γιατί αρνήθηκε να υπογράψει βεβαιώσεις μετακίνησης των μελών του Δ.Σ. να συμμετέχουν και να στηρίξουν αγωνιστές που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην περσινή πορεία του Πολυτεχνείου, καθώς και για τον υπονομευτικό του ρόλο στη λειτουργία του σωματείου. «Η συνδικαλιστική δράση δε θα μπει στο γύψο και αυτό έδειξαν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο. Η προσπάθεια του Προέδρου και της ΔΑΚΕ να μπει η ΕΛΜΕ σε αδράνεια, δε θα περάσει. Οφείλει να παραιτηθεί.» κατέληγε η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

24/11/2020

Απόφαση του Δ.Σ. με τίτλο: «Απάντηση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στα ψέματα της ΔΑΚΕ» : Καταγγέλθηκαν γιατί…. «Στέκονται ενάντια στις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου όπου κάλεσε η ΕΛΜΕ να συμμετέχουμε.» …γιατί «από τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου δεν συγκαλούν ΔΣ εδώ και δύο μήνες» το ΔΣ τους υπενθύμιζε …. «τις δύο καταγγελίες του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (από όλα τα υπόλοιπα μέλη) που ζητούν την παραίτηση του προέδρου της ΕΛΜΕ για την άρνησή του να υπογράψει τις συνδικαλιστικές βεβαιώσεις;» ……γιατί οι «εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ είναι άφαντοι από οποιαδήποτε παράσταση διαμαρτυρίας ή κινητοποίηση τη στιγμή που τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και οι Υ.Α πέφτουν βροχή.»

Ο δε πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ και μέλος της ΔΑΚΕ σε ΔΣ για τη συμμετοχή μας με απόφαση της ΕΛΜΕ στην περσινή κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο εγκάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. διότι δεν συνεμορφώθημεν προς τα υποδείξεις του Χρυσοχοίδη και δεν δίστασε να μας απειλήσει ότι «θα πάρει τα μέτρα του, όταν θα πάμε να υλοποιήσουμε την απόφαση» του σωματείου για την οικονομική στήριξη συναδέλφων οι οποίοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμα για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση και ότι με τον τρόπο αυτό θα «μάθουμε να υπακούμε στους νόμους και δεν θα πληρώνει το σωματείο τους τσαμπουκάδες και τις μαγκιές μας.»
22/12/2020

Ανακοίνωση του Δ.Σ. με τίτλο : Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. και η παράταξή του, αντί να υλοποιούν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, τις καταγγέλλουν και ανοιχτά στηρίζουν την κυβέρνηση»: «Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ Θ που ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα “ξεχνούσε” ή αρνούνταν να στείλει αποφάσεις στα σχολεία γιατί έθιγαν μέλη της παράταξής του ή την κυβέρνηση την οποία υπηρετεί, χρησιμοποίησε το μέιλ του σωματείου καταχρηστικά για να στείλει την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ. Η στάση τους αυτή δεν έχει προηγούμενο, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ έχουν κάνει διάτρητο το καταστατικό. Μέχρι τώρα δεν προωθούσαν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, δεν τις υλοποιούσαν, τις παραβίαζαν και τις υπονόμευαν συνεχώς. Τώρα φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν το μέιλ της ΕΛΜΕ για να νομιμοποιήσουν τις αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές τους ενέργειες και δεν θα το επιτρέψουμε. Ο πρόεδρος και η παράταξή του δεν μπορούν να εκπροσωπούν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ γιατί στρέφονται ανοιχτά πλέον ενάντια στο σωματείο, τις αποφάσεις και τη δράση του.»
25/5/2021

Ανακοίνωση του Δ.Σ. με τίτλο : «Το Δ.Σ. αποφάσισε να κοινοποιήσει τα ονόματα όλων των διορισμένων μελών και τη στάση τους στα νόθα ΠΥΣΔΕ»: Μεταξύ αυτών «Τσοκανάρας Γιώργος, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ διορισμένο αναπληρωματικό μέλος του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ από τις 1/2 και διορισμένο αναπληρωματικό μέλος και του ανασυγκροτημένου διευρυμένου ΠΥΣΔΕ από τις 30/3. Δήλωσε ότι έχει υποβάλει παραίτηση, αλλά δεν κατέθεσε στην ΕΛΜΕ καμία παραίτηση από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ στο οποίο θα ανατεθεί η επιλογή των διευθυντών.». Συνεχίζει να είναι μέλος του! ….. Επισημαίνουμε ότι «η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να μην αποδεχθούν κανέναν ως μέλος των ΕΛΜΕ και να εφαρμόσουν τις καταστατικές διαδικασίες για τη διαγραφή τους από τα σωματεία μας.»

13/7/2021

Ανακοίνωση του Δ.Σ. με τίτλο: «Σχετικά με την άρνηση της ΔΑΚΕ να καταθέσει για έλεγχο τα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΜΕ στο Δ.Σ., καθώς και για άλλα προβλήματα από τη διαχείριση των οικονομικών» : «Το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ στις 13/7 αποφάσισε να καταγγείλει τη ΔΑΚΕ και τα μέλη της στο Δ.Σ. για την αντιδημοκρατική πρακτική τους, για την αδιαφορία τους για τα οικονομικά της ΕΛΜΕ και τη διαχείριση του ταμείου. Το Δ.Σ. σχετικά με την απαράδεκτη στάση των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ αποφασίζει: α) Να τους καλέσει για μία ακόμη φορά να καταθέσουν τα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΜΕ στο Δ.Σ. και να πάρουν μέρος σε συνεδρίασή του τις επόμενες μέρες (μέχρι την Παρασκευή 16/7). β) Να κοινοποιήσει την απόφασή του στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και να ζητήσει την άμεση παρέμβασή του.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search