• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κοινή σύσκεψη για την καθαριότητα των σχολείων

November 08, 2021 5646

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ανακοίνωση

ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Την Κυριακή 7/11 πραγματοποιήθηκε, ύστερα από κάλεσμα του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σύσκεψη για το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων και τον κίνδυνο που υπάρχει για το σύνολο του λαού του νησιού μας από την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία όλων των βαθμίδων! Στο κάλεσμα του Σωματείου ανταποκρίθηκε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και συναδέλφισσες συμβασιούχες καθαρίστριες, που βιώνουν από πρώτο χέρι τις άθλιες συνθήκες εργασίας μέσα στα σχολεία. Στην σύσκεψη είχε προσκληθεί και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με διάφορα προσχήματα, καθώς η πλειοψηφία του ΔΣ του, όπως έχει φανεί και στο παρελθόν είναι πιστή στην υπεράσπιση των πολιτικών των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων, τουλάχιστον στο ζήτημα των συμβασιούχων της καθαριότητας των σχολείων...

Από την συζήτηση αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην καθαριότητα των σχολείων όλων των Δήμων του νησιού, με βασικά την εντατικοποίηση (18 συμβασιούχοι, 15 πλήρους + 8 μερικής, για 29 σχολεία στη Βόρεια Κέρκυρα και 108, 74 πλήρους + 34 μερικής, για 103 σχολεία στην Κεντρική Κέρκυρα), την απληρωσιά, την τρομοκρατία (από δημοτικές αρχές και μερίδα διευθυντών σχολείων), τη "μαύρη εργασία (Δήμος Βόρειας Κέρκυρας), την ταλαιπωρία κάθε χρονιά ακόμα και από την ίδια την διαδικασία των προκηρύξεων, την αγωνία τι θα γίνει με τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Παράλληλα, καταδικάστηκε η προσπάθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως εκφράζεται στους Δήμους Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας, ο οποίος προσπαθεί, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, να κλείσει τα στόματα των συναδέλφων, να κάμψει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης, να τις αποκόψει από το Σωματείο μας, του οποίου είναι μέλη. Ο στόχος βέβαια πάντα ένας, να σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να σκύψουν το κεφάλι, να είναι ευχαριστημένες με ότι ψίχουλα μπορεί να πέσουν από το τραπέζι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, που συνάδελφοι κατήγγειλαν τις τελευταίες μέρες μία ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και ανθρώπων που εμφανίζονται ως "εκπρόσωποι" εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν από τις συναδέλφισσες" δηλώσεις μετανοίας", ότι όσα έχει αποκαλύψει το Σωματείο μας για την κατάσταση στο Δήμο είναι δήθεν ψέματα. Σε διαφορετική περίπτωση απειλήθηκαν ότι του χρόνου μπορεί ο Δήμος να καλέσει συνεργείο για την καθαριότητα των σχολείων και να μην επαναπροσληφθούν. Αλλά και στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας εργαζόμενη που αυτοανακηρύχθηκε εκπρόσωπος των συναδελφισσών κάνει την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της δημοτικής αρχής, προσπαθώντας να πείσει τις συναδέλφισσες να κάνουν υπομονή, να δείξουν κατανόηση που ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας δεν τους έχει δώσει ακόμα ούτε ένα ευρώ με αισχρές δικαιολογίες του τύπου ότι "δεν έχουν κατατεθεί όλα τα παρουσιολόγια" κ.ά., καθώς βέβαια και να τις αποτρέψει από το να έχουν επαφές με το Σωματείο μας!

Υπογραμμίστηκε παράλληλα ότι είναι αδύνατο κάτω από αυτές τις συνθήκες και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για να είναι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι ίδιες οι συναδέλφισσες αλλά και το σύνολο του λαού του νησιού μας ασφαλές, καθώς τα χέρια δε φτάνουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την αυτοθυσία τους!

Αποκαλύφθηκε για άλλη μία φορά ότι όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι δημοτικές αρχές διαχρονικά, ως το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης! Ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης και στον τομέα της καθαριότητας, με τις συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου, που για ακόμα μία χρονιά ανακυκλώνουν την ανεργία, χωρίς να καταφέρνουν να λύσουν το συνεχές ζητούμενο της καθαριότητας των σχολείων. Ότι όλα όσα συζητήθηκαν είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που υπακούει στην λογική ότι δεν υπάρχει ευρώ για τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού μας αλλά περισσεύουν για φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις-δωράκια προς τους μεγαλοεργοδότες, ΝΑΤΟϊκους εξοπλισμούς κλπ.

Τέλος, αναδείχθηκε η ανάγκη του οργανωμένου, μαζικού αγώνα που θα βάζει μπροστά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων! Αναδείχθηκαν οι μικρότερες ή μεγαλύτερες κατακτήσεις που έχουν αποστάσει οι ίδιες οι συναδέλφισσες τα τελευταία δύο χρόνια, από τον δικό τους αγώνα, μέσα από τις γραμμές του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων! Αναδείχθηκε ότι η οργάνωση και ο αγώνας των συναδελφισσών με το Σωματείο μας στο πλευρό τους είναι η μεγαλύτερη ασπίδα για τις ίδιες και τα δικαιώματά τους! Όλα αυτά είναι που θέλουν να τσακίσουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων, ο νόμος Χατζηδάκη! Αυτούς τους νόμους με τον αγώνα μας θα αχρηστεύσουμε, θα ρίξουμε στα σκουπίδια!

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία και πείσμα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search