• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στο καλάθι των αχρήστων και τα νέα χρονοδιάγραμμα υποβολής εκθέσεων αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου-συλλογικού προγραμματισμού – Νέα εγκύκλιος

November 08, 2021 544

 

Μπορεί το ΥΠΑΙΘ να επαίρεται για επικοινωνιακούς λόγους και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα ότι «πάνω από 9.400 σχολεία έχουν προχωρήσει στην πρώτη φάση της αξιολόγησης», αλλά  η αλήθεια είναι ότι πάνω από 92% στην πρωτοβάθμια και δευτεροβα΄θμια εκπαίδευση έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση. Άλλωστε η αξιολόγηση «προχωρεί» κυρίωςμε την υποβολή εκθέσεων από Διευθυντές και μάλιστα με λειψό, τυπικό και γραφειοκρατικό τρόπο κάτω από τις ερπύστριες τωνα ποφάσεων των δικαστηρίων. Η πολιτική του αυταρχισμού και της επιβολής έχει αποτύχει και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το ίδιο το ΥΠΑΙΘ τραβαέι συνεχώς σαν λάστιχο τις  προθεσμίες για την υποβολή των εκθέσεων αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και τον συλλογικό προγραμματισμό.

Νέα εγκύκλιο αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των διαδικασιών αναφορικά με τις εκθέσεις αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και τον συλλογικό προγραμματισμό εξέδωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία θα πρέπει να υποβάλλουν έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου την «Έκθεση Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων» και έως τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου τον «Συλλογικό Προγραμματισμό». Διαβάστε την εγκύκλιο πατώντας ΕΔΩ

Οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται

Όμως οι εκπαιδευτικοί θέλουν να συνεχίσουν να αντιστέκονται. Απαιτούμε από ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ να κηρύξουν στάσεις εργασίας. Όπου δεν υπάρχουν στάσεις, κρατάμε ζωντανές τις αποφάσεις του κλάδου κατά τη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, με τα παρακάτω πρακτικά βήματα αντίστασης:

1) Δίνουμε τη μάχη να κρατηθεί ζωντανή η άρνηση – απονομιμοποίηση της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης μέσω μιας ενιαίας πρακτικής στάσης:

  • Πριν τη συνεδρίαση καλούμε τους συναδέλφους να συζητήσουμε για να πετύχουμε τη μέγιστη συσπείρωση.
  • Δεν στηρίζουμε κανένα κείμενο.
  • Δεν προτείνουμε δείχτες, δεν προτείνουμε κείμενα αποτίμησης ή προγραμματισμού, δεν κάνουμε προτάσεις σε κείμενα ή δείκτες.
  • Καταψηφίζουμε όλες τις προτάσεις κειμένων αποτίμησης, προγραμματισμού, όλους τους προτεινόμενους δείκτες.
  • Δεν υπογράφουμε πουθενά τη συναίνεσή μας σε καμία διαδικασία δεικτών – αποτίμησης – σχεδίων - προγραμματισμού.

2) Συγκροτούμε σήμερα την αντίστασή μας για να προετοιμαστεί άμεσα ο κλάδος για μια κεντρική μάχη με βασικούς άξονες την ανατροπή της αξιολόγησης, της τράπεζας Θεμάτων και της ΕΒΕ. Να δυναμώσει ο αγώνας (απεργίες, διαδηλώσεις, συγκρότηση επιτροπών αγώνα, απεργιακών ταμείων) κόντρα στην αποπροσανατολιστική λογική «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

3) Δίνουμε τη μάχη για μαζικές γενικές συνελεύσεις.

4) Παλεύουμε για συντονισμό ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ.

Όσοι νομίζουν πως οι εκπαιδευτικοί τελειώσαμε, θα διαψευστούν. Θα μάθουν γρήγορα πως είναι εφτάψυχος εκείνος που του κλέψανε το δίκιο.

 

Παρέμβαση των ΕΛΜΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την Τρίτη 9/11 13:00 απαιτώντας την άμεση σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ

Την Κυριακή 07/11 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ΕΛΜΕ με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά. 14 συνολικά ΕΛΜΕ πήραν μέρος, με την ιδιότητα είτε του συμμετέχοντα, είτε του παρατηρητή. Στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ εκφράστηκε η διάχυτη δυσαρέσκεια του κλάδου απέναντι στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που έκανε ό, τι μπορεί να σταματήσει η Απεργία-Αποχή, ενώ 20 μέρες μετά τη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ, δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για το τι να κάνουν οι συνάδελφοι στα σχολεία!

Την ίδια ώρα, παρά την αντίσταση χιλιάδων εκπαιδευτικών, η επίθεση στα σχολεία για να πάρουν μέρος οι συνάδελφοι στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση δυναμώνει. Τονίστηκε ότι 32 ΕΛΜΕ μέχρι τώρα έχουν συνυπογράψει κοινό κείμενο-αίτημα που ζητά από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σύγκληση νέας Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ (σχεδόν το 40%), γεγονός που καταστατικά υποχρεώνει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προβεί σε εκ νέου σύγκληση (άρθρο 34 του καταστατικού της ΟΛΜΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε (από όσες ΕΛΜΕ έχουν σχετική απόφαση του Δ.Σ. ή της Γ.Σ.) παρέμβαση στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (Τρίτη 9/11 13:00), με σκοπό την άμεση σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ, αφού προηγηθεί η πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.

Έγινε πλούσια συζήτηση για το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής (κενά, σχολικές υποδομές υπό κατάρρευση, απεργοκτόνος νόμος Χατζηδάκη, εγκληματική διαχείριση της πανδημίας κλπ).

Τονίστηκε η ανάγκη συμπόρευσης και κοινού μετώπου με σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, όπως έγινε στα συλλαλητήρια Ομοσπονδιών-Εργατικών Κέντρων-Συνδικάτων στις 4/11, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, το νόμο Χατζηδάκη, που θέλει να βάλει το συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο. Ιδιαίτερα στάθηκαν οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ στα διδάγματα από τον εμβληματικό και νικηφόρο αγώνα των λιμενεργατών της COSCO, των διανομέων της E-FOOD. Τονίστηκε η ανάγκη προετοιμασίας για πανεργατική απεργιακή απάντηση.

Τέλος, έγιναν μια σειρά προτάσεις, όπως η πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου μέσα στη βδομάδα, από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, η ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών σε κάθε περιοχή για τα οξυμμένα προβλήματα (κενά, τμήματα, υποδομές κ.α.), η ανάγκη συσκέψεων με γονείς.

Οι ΕΛΜΕ που πήραν μέρος με απόφαση ήταν: Πειραιάς, Κεφαλλονιά-Ιθάκη, Κέρκυρα, Λήμνος, Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Γ΄ Αθήνας, Γ’ Δυτικής Αθήνας.

Οι ΕΛΜΕ που πήραν μέρος σαν παρατηρητές ήταν: Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Ζακύνθου, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search