• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τρεις συλλήψεις από την αστυνομία για συμμορία ανηλίκων - Μαχαίρωμα ανήλικου στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών

November 09, 2021 381

 

Χειροπέδες σε τρία παιδιά 15, 16 και 17 ετών πέρασε η αστυνομία, με τους συλληφθέντες να κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση η οποία πραγματοποιούσε ληστείες, αλλά και επιθέσεις.

Για τη συμμορία ανηλίκων έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα μέλη, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Παράλληλα, ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, αρχηγικό στέλεχος της οποίας και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος που συνελήφθη. Η συμμορία δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού. Η συμμορία αυτή φέρεται να είναι πίσω και από το μαχαίρωμα ανηλίκου στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών προ μερικών ημερών.

 

Συγκλονίζουν βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και στα οποία καταγράφεται η δράση της συμμορίας ανηλίκων, οι οποίοι πραγματοποιούσαν επιθέσεις ακόμα και σε βάρος μαθητών μέσα σε σχολεία, στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού.

Κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων, όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών, είτε με την αφαίρεση των ρούχων των θυμάτων. Μέσω ομαδικής συνομιλίας των κατηγορουμένων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονταν οι επιθέσεις και καθορίζονταν οι κινήσεις του κάθε μέλους.

Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική υπεροχή τους, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, ενώ είχαν μαζί τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων. Σημειώνεται, ότι για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, οι δράστες κατέγραφαν βιντεοληπτικά τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Από την προανακριτική έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο ανηλίκων κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών.
  • Ληστεία.
  • Τρεις περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Για τη βία στα σχολεία

Πολύμορφη η βία στα σχολεία: από τον ενδοσχολικό εκφοβισμό, τον ψευτοπαληκαρισμό, το πείραγμα, τη λεκτική – ψυχολογική, αλλά και σωματική βία, το κυνήγι του αδύναμου μέχρι την κρατική, θεσμική βία και την εγκληματική δράση συμμοριών. Από το χουλιγκανισμό μέχρι το ρατσισμό και το νέο – ναζισμό που σε συνθήκες οικονομικής, ανθρωπιστικής κρίσης παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις περνώντας τις ανοχύρωτες πύλες του σχολείου.
Η κυρίαρχη άποψη περί ενδο – σχολικής βίας εστιάζει σε ορισμένες μορφές του φαινομένου με μια «ψυχολογίστικη» ανάλυση περί βίαιου οικογενειακού περιβάλλοντος, βλέποντας, έτσι, το δέντρο και χάνοντας το δάσος. Γιατί η βία είναι βασικό χαρακτηριστικό της κοινωνίας και συνδέεται με την ανισότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Επομένως αναπαράγεται και στους θεσμούς της, όπως είναι και το σχολείο..

Οι σοβαρότερες αιτίες, όμως, μπορούν να αναζητηθούν στις δομές της καπιταλιστικής κοινωνίας που χαρακτηρίζονται από έναν απάνθρωπο ανταγωνισμό που αναπαράγεται σε όλες τις μορφές της κοινωνικής ζωής. Η κοινωνική περιθωριοποίηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που εντείνεται από την οικονομική κρίση, τα εργασιακά προβλήματα τροφοδοτούν τη βία και την εγκληματικότητα. Η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης είναι η απεχθέστερη μορφή βίας εναντίον του κόσμου της εργασίας και του «κοινωνικού κράτους» που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και τη μαζική εξαθλίωση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search