Print this page

Πολιτικός εξευτελισμός, πολιτικός διασυρμός! - «Ευχαριστώ κ. Ζωγράφο!!!» …

November 20, 2021 202

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

Πολιτικός εξευτελισμός, πολιτικός διασυρμός!

«Ευχαριστώ κ. Ζωγράφο!!!» …

… έτσι απέδωσε τα εύσημα στην Αγωνιστική Συσπείρωση (ΑΣΕ)-ΠΑΜΕ η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚ/ΔΑΚΕ καθώς, στην πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας, η πρόταση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ήταν τη θέση Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ να πάρει το μέλος της ΔΑΚ/ΔΑΚΕ που παραμένει δοτό αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Φωκίδας, συνεχίζει να υπερθεματίζει για την εκλογή του με τις τηλεκλογές και τις 15 ψήφους και μαζί με τη διοίκηση αποφασίζει ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των συναδέλφων. Η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ξέχασε πολύ γρήγορα τις αποφάσεις ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ για παραίτηση και διαγραφή των δοτών αιρετών ( δοτοί και οι 2 του ψηφοδελτίου της ΔΑΚ/ΔΑΚΕ) αλλά και το τι συνέβη στην προηγούμενη θητεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ όπου, προτείνοντας αναλογικό προεδρείο, με τις ψήφους της έδωσε την Προεδρία της ΕΛΜΕ στο μέλος της ΔΑΚ/ΔΑΚΕ.

Το ανέκδοτο της ημέρας;;;; Η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ από την άλλη υποστήριξε ότι το εκλεγμένο μέλος της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ, επίσης δοτό μέλος στο ΠΥΣΔΕ, δεν δικαιούται να διεκδικήσει θέση στο Προεδρείο καθώς είχε διαγραφεί ως δοτός από το προηγούμενο ΔΣ της ΕΛΜΕ!!!

Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο: στον ένα δοτό δεν επιτρέπει να διεκδικήσει θέση στο ΔΣ, στον άλλο δοτό χαρίζει τη θέση του Αντιπροέδρου του σωματείου!!!

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε κανέναν δοτό αιρετό, και της ΔΑΚΕ και της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ, και δεν τους παραδίδουμε καμία θέση στο Προεδρείο.

Δεν είναι τυχαίο που η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) σιγοντάρει ξανά την ύπαρξη της κυβερνητικής παράταξης στο Προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τη στιγμή που οι συνάδελφοι στις πρόσφατες εκλογές, στις 11/11, τους τιμώρησαν τόσο για την στήριξή τους στην κυβερνητική πολιτική που θέλει να καθηλώσει τη συλλογική και αγωνιστική διάθεση του κλάδου και να διαλύσει το δημόσιο σχολείο, όσο και για τη στάση τους απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία του 95% των συναδέλφων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Η θέση του Αντιπροέδρου δεν είναι διακοσμητική ούτε για να παίρνει το μειωμένο ωράριο και να κάθεται σπίτι του. Σε περίπτωση κωλύματος του/της Προέδρου οργανώνει και εκπροσωπεί το σωματείο.

Είναι πολιτικός διασυρμός να εκπροσωπούν την ΕΛΜΕ τα μέλη παρατάξεων που είναι απέναντι στο 95% του κλάδου, δηλώνουν υπέρμαχοι των τηλεκλογών, της αξιολόγησης, του ν. Χατζηδάκη που διαλύει τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες-δικαιώματα και γίνονται εντολοδόχοι της διοίκησης και της Κεραμέως.

Πώς εννοεί την πρότασή της για «αναλογικό» Προεδρείο η ΑΣΕ; Η ΑΡ.ΕΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με το 45% στις εκλογές να πάρει μία (1) θέση στο Προεδρείο και ταυτόχρονα και η ΔΑΚΕ με το 10% να πάρει επίσης μία (1) θέση στο Προεδρείο; Ακόμα και αν δεχόμασταν το αναλογικό προεδρείο για Πρόεδρο-Γραμματέα-Αντιπρόεδρο, θα έπρεπε, με απλά μαθηματικά και σύμφωνα με τα ποσοστά της κάθε παράταξης, να πάρει η ΑΡ.ΕΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 2 θέσεις και 1 θέση η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ.

Ως ΑΡ.ΕΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν διεκδικούμε αποκλειστικότητα στο Προεδρείο, αλλά διεκδικούμε την αγωνιστική, συλλογική, διεκδικητική εκπροσώπηση του κλάδου μέσα σε αυτό και ιδιαίτερα σε μία περίοδο κρίσιμη για την εκπαίδευση όπου ο κυβερνητικός συνδικαλισμός με κάθε τρόπο προσπαθεί να βάλει φρένο στην αγωνιστική διάθεση και το κλίμα αντίστασης και ανατροπής του κλάδου ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ να σεβαστεί την ψήφο-βούληση των συναδέλφων.

Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν δοτό και δεν τους χαρίζουμε καμία θέση στο Προεδρείο της ΕΛΜΕ Φωκίδας.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.