• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο δεύτερος κύκλος του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση ξεκίνησε από τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ - Με όπλο την απεργία αποχή μπορούμε να νικήσουμε

November 21, 2021 96

Μπορεί το μαύρο μέτωπο των παρατάξεων του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ) σε ΔΟΕ και, κυρίως στην  ΟΛΜΕ να χρησιμοποίησε κάθε είδους  αθέμιτο μέσο μέχρι και πραξικοπηματική αλλοίωση της βούλησης των εκπαιδευτικών και κατά παραγγελία γνωμοδοτικά σημειώματα περί παράνομης επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση με στόχο να τρομοκρατήσει τη βάση των εκπαιδευτικών, όμως ο αγώνας δεν τελείωσε. Ήδη ορισμένες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και μάλιστα με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων έχουν ανοίξει τον δεύτερο κύκλο του αγώνα με απεργία - αποχή από την αξιολόγηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Παραθέτουμε την απόφαση της ΓΣ και τα βήματα για την απεργία - αποχή. 

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ο δεύτερος κύκλος του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση ξεκίνησε από τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ

Με όπλο την απεργία αποχή μπορούμε να νικήσουμε

Ο πρώτος κύκλος του αγώνα των εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε. Ο μεγαλειώδης αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση οδηγεί σε συμπεράσματα χρήσιμα να μελετηθούν για τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά κυρίως για το «τι μέλλει γενέσθαι». Η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία αποχή, στην απεργία της 11/10 και στις συγκεντρώσεις που θύμισαν το 2013, αποτέλεσαν τα καύσιμα για να ξεπεράσουμε τον πρωτοφανή αυταρχισμό, απειλές, εκβιασμούς, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις. Έδειξαν ότι απέχουμε λίγο από τη δικαίωση των διεκδικήσεών μας με τη συνέχιση του αγώνα, αντί για αυτό είχαμε την προδοσία του κλάδου από την ηγεσία της ΟΛΜΕ με τη συνδρομή των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Άφησαν μετέωρους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που πίστεψαν ότι με όπλο την απεργία αποχή θα σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης που αποδομεί το δημόσιο δωρεάν σχολείο, ισοπεδώνει τα εργασιακά μας δικαιώματα και υποτάσσει τους εκπαιδευτικούς.

Η αξιολόγηση δέχτηκε ισχυρό πλήγμα!

Η αξιολόγηση δεν ανατράπηκε, όμως δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, στην πραγματικότητα είναι ένας άταφος νεκρός στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών. Η απεργία αποχή θα αποτελεί τον εφιάλτη που θα ταράζει τον ύπνο πολλών στο επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση αισθάνθηκε πολύ κοντά την ανάσα της νίκης των αγώνων. Αν υπήρχαν κοινωνικοί και πολιτικοί όροι στοιχειωδώς αντίστοιχοι με τη δυναμική των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων, τότε οι αγώνες θα κατέγραφαν νίκες όχι μόνο ηθικές, αλλά και συνδικαλιστικές.

Οι αγώνες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να αποδειχτεί και στους πιο δύσπιστους η χρεωκοπία της πολιτικής μιας σκληρής αξιολόγησης που θέλουν να επιβάλλουν για να χειραγωγήσουν τους εκπαιδευτικούς. Να τους μετατρέψουν σε φοβισμένους υπαλλήλους, απλούς διεκπεραιωτές της εκάστοτε εκπαιδευτικής πολιτικής. Έτσι απρόσκοπτα και χωρίς τις αναστατώσεις των αγώνων σκοπεύουν να προωθήσουν την πιο βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ στην παιδεία. Να αλλάξουν το δημόσιο δωρεάν σχολείο, να το αντικαταστήσουν και στη θέση του να φέρουν το ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και ανταγωνιστικό σχολείο. Να αντικαταστήσουν τους συλλόγους διδασκόντων, συλλογικά όργανα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων, με τους διευθυντής manager-απόλυτους άρχοντες.

Η Γενική Συνέλευση προέδρων 16/10 υπονόμευσε τη θέληση του κλάδου να συνεχιστεί ο αγώνας!

Στη Γενική Συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ (20/10), αμέσως μετά το πραξικόπημα στην ΟΛΜΕ, αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα με επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής με εξώδικο στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης, καθώς και τα βήματα (μη συμμετοχή σε παράτυπες συνεδριάσεις, στάσεις εργασίας, κ.ά.) για να μην υποταχθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν μαζικά ενάντια στην αξιολόγηση. Η ΕΛΜΕ σε αυτόν τον δρόμο συμμετείχε σε συναντήσεις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με παρόμοιες αποφάσεις. Για να υπάρξει αγωνιστική συνέχεια και να βρουν στήριγμα οι πραγματικές διαθέσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών, που παρά τις αυταρχικές πιέσεις και την απογοήτευση από τη στάση της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, απορρίπτει την αξιολόγηση και δε θέλει να υποκύψει, απαιτεί την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και αναζητεί δρόμους αντίστασης. Έξι

σωματεία στην εκπαίδευση (μεταξύ των οποίων η ΕΛΜΕ Λάρισας και η ΕΛΜΕ Χανίων, ΣΕΠΕ στην Αττική) έστειλαν εξώδικο στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης και κήρυξαν απεργία αποχή, έδωσαν συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους που μαζικά συνεχίζουν τον αγώνα. Έδειξαν το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουν η ΟΛΜΕ η οποία έβαλε ταφόπλακα στους αγώνες και η ΔΟΕ των ενιαίων κειμένων που στρώνουν το δρόμο για το προχώρημα της αξιολόγησης. Η δυνατότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, ακόμη και κόντρα στα πραξικοπήματα, να είναι παράγοντας αντίστασης και αγώνα έγινε προσπάθεια να ανακοπεί τόσο από τις δυνάμεις του κυβερνητικού, όσο και απ’ αυτές του κομματικού συνδικαλισμού σε μια σειρά ΕΛΜΕ (Γ ΕΛΜΕ-Θ, Ε ΕΛΜΕ-Θ, Φωκίδας, Σάμου, Ηρακλείου, κ.ά.) και ΣΕΠΕ (Περικλής, κ.ά.).

Οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση διαλέξαμε στρατόπεδο. Υπερασπιζόμαστε την ύπαρξη δημόσιου, δωρεάν σχολείου για όλους, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Την αναγκαιότητα πολύπλευρης και ολοκληρωμένη μόρφωσης αντί της κατακερματισμένης γνώσης και των δεξιοτήτων, τη δημοκρατία και την ελευθερία ενάντια στον αυταρχισμό και την πειθάρχηση. Δικαιούμαστε να νιώθουμε θυμό, «αμηχανία», απογοήτευση. Δε δικαιούμαστε να παραιτηθούμε και να υποταχθούμε! Στο δεύτερο κύκλο του αγώνα που ξεκίνησε από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και θα συνεχιστεί μετά τις 12 Νοέμβρη ενάντια στη λειτουργία των ομάδων δράσεων και άλλες διαδικασίες της αξιολόγησης, καθώς και την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4823/2021 της Κεραμέως (μέντορες, συντονιστές, ομίλους, αποδεκατισμένα σχολικά συμβούλια, κ.ά.), οι εκπαιδευτικοί να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας!

Η Γενική Συνέλευση της Ε΄ΕΛΜΕ αποφασίζει

1. Με βάση τις αποφάσεις αρκετών ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ προτείνεται επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής με εξώδικο στις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης και στο Υπουργείο Παιδείας.

2. Καλούμε την ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή. Να γίνουν ΤΩΡΑ Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ, όπως ζητούν με κοινό αίτημα τους 33 ΕΛΜΕ.

3. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει για το εξώδικο που θα κατατεθεί στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης και στο Υπουργείο να τηρηθεί το καταστατικό. Να υπογραφεί από το προεδρείο, από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., από τον πρόεδρο της Γ.Σ.

4. Να επιδοθεί το εξώδικο και μετά την παρέλευση των απαραίτητων ημερών να ξεκινήσει η απεργία αποχή της Ε΄ ΕΛΜΕ.

5. Η απεργία αποχή της ΕΛΜΕ προκηρύσσεται με νέο περιεχόμενο και αιτήματα από αυτά της ΟΛΜΕ για να μην υπάρχουν κυρώσεις στη διοίκηση των σωματείων που την κηρύσσουν.

6. Με την προκήρυξη της απεργίας αποχής της ΕΛΜΕ θα σταλεί δήλωση συμμετοχής η οποία καλύπτει όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους/τις διευθυντές/ντριες.

7. Οι ενέργειες του προγραμματισμού για τις ομάδες δράσης, στόχους, σχέδια δράσης, εφόσον δεν έγιναν ως την 10η Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση, γίνονται μόνο από τους Διευθυντές. Τους καλούμε να δηλώσουν απεργία αποχή.

8. Το ΥΠΑΙΘ, με νέα εγκύκλιο Κόπτση, έχει δώσει παράταση για να ανέβει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ο προγραμματισμός του κάθε σχολείου και οι ομάδες δράσης, μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Ο Προγραμματισμός αφορά αποκλειστικά το Διευθυντή και όχι την κατάθεση σχεδίων δράσης από τις ομάδες. Δεν καταθέτουμε κανένα σχέδιο δράσης, δεν παραδίδουμε εκθέσεις, “προσχέδια”, περιλήψεις κλπ.

9. Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στηρίζει με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά, κ.ά.) όλους τους συναδέλφους που δεν θα συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας και την αξιολόγηση. Η Γενική Συνέλευση προκηρύσσει μονόωρες, δίωρες, τρίωρες στάσεις εργασίας για όλο το μήνα Νοέμβριο και οι συνάδελφοι μπορούν να τις χρησιμοποιούν κάθε φορά που τυχόν καλούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης.

10. Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και τα εκπαιδευτικά σωματεία να προχωρήσουν με παρατεταμένο, πολύμορφο κι αποφασιστικό αγώνα (απεργία, συλλαλητήρια, επαφές με γονείς, εργατικά σωματεία κ.ά.) τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και συνολικά την αντιεκπαιδευτική- αντιλαϊκή πολιτική και τον νόμο Χατζηδάκη.

11. Να οργανωθούν σε κάθε πόλη κινητοποιήσεις στις 11 Νοέμβρη (με 3ωρες στάσεις από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ). Συμπορευόμαστε με τους φοιτητές που έχουν πάρει απόφαση αγώνα. Στη Θεσσαλονίκη να οργανωθεί συγκέντρωση στις 1 μ.μ, στο Άγαλμα Βενιζέλου με δίωρη διευκολυντική στάση.

12. Συγκροτούμε επιτροπή αγώνα με απόφαση της Γ.Σ. η οποία θα συναντηθεί στις 5.00 μ.μ. πριν τη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 16/11 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

13. Αποφασίζουμε διαδικτυακή σύσκεψη για την ενημέρωση των συναδέλφων την Κυριακή 14/11/2021 στις 7.00 μμ.

14. Ορίζεται νέα Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τρίτη 16/11 στις 6.00 μ.μ., στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης.

Δεν θα υποταχθούμε!

Για τη Γενική Συνέλευση (9/11/2021)

 

Τα βήματα συμμετοχής στην απεργία αποχή που ξεκινάει τη Δευτέρα 15/11

Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση με απεργία αποχή από την ΕΛΜΕ μας!

Η Γενική Συνέλευση (9/11/2021) ενημερώνει όλες και όλους ότι η ΕΛΜΕ μας με βάση τρεις αποφάσεις Γ.Σ. (13/10, 20/10, 9/11) προχώρησε στην κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ. Σε συντονισμό με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

Κατατέθηκε εξώδικο για την προκήρυξη της Απεργίας Αποχής από το ίδιο το σωματείο! Επιδόθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας γνωστοποίηση της απεργίας-αποχής, δηλώνοντας επίσημα την κήρυξή της από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με τις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021.

Προχωρήσαμε σε αυτό που όφειλε και δεν κάνει η ΟΛΜΕ. Προκηρύξαμε απεργία αποχή για να καλύψουμε τους εκπαιδευτικούς το επόμενο διάστημα και να απαιτήσουμε να προκηρύξει απεργία αποχή και η ΟΛΜΕ. Απευθύνουμε την απόφαση προς όλα τα σωματεία στην εκπαίδευση για να προχωρήσουν και αυτά στην προκήρυξη της απεργίας αποχής διευρύνοντας το μέτωπο. Απαιτούμε ΤΩΡΑ οι ομοσπονδίες ΟΛΜΕ - ΔΟΕ να προκηρύξουν νέα απεργία-αποχή ως οφείλουν απέναντι στην εκφρασμένη βούληση του κλάδου για συνέχιση του αγώνα μέχρι το τέλος.

Τα βήματα συγκεκριμένα

1. Η απεργία αποχή της ΕΛΜΕ αποτελεί νέα απεργία αποχή, με νέο περιεχόμενο και αιτήματα από αυτά που υπήρχαν στο εξώδικο της ΟΛΜΕ και κατά κανέναν τρόπο δεν αποτελεί συνέχεια της απεργίας της ΟΛΜΕ που κηρύχθηκε παράνομη. Αυτό επιλέχθηκε για να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το ενδεχόμενο κυρώσεων στη διοίκηση των σωματείων που την κηρύσσουν.

2. Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/φους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην απεργία-αποχή του συλλόγου.

· Υπογράφουμε τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή του συλλόγου (σας αποστέλλεται συνημμένα), για τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης. Στη συνέχεια καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι:

1. Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή της ΕΛΜΕ καλύπτει όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων από όλες τις διαδικασίες που προβλέπει η Υπ. απόφαση από την αξιολόγηση.

2. Για όσα σχολεία οι Διευθυντές προχωρούν σε ενέργειες προώθησης της αξιολόγησης, εάν η πλειοψηφία των συναδέλφων υπογράψει τη δήλωση απεργίας αποχής, η οποία θα κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου, τότε σταματάει κάθε διαδικασία για την αξιολόγηση γιατί δεν υπάρχει απαρτία των υπηρετούντων στο σχολείο για να προχωρήσει η αξιολόγηση.

3. Για όσα σχολεία δεν είναι η πλειοψηφία του συλλόγου με την απεργία αποχή οι συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στην αξιολογική διαδικασία (ομάδες εργασίας, στόχους, σχέδια δράσης, συνεδριάσεις, κ.ά.).

4. Οι διευθυντές/ντριες, που συμμετέχουν στην απεργία αποχή καλύπτονται (λόγω της συμμετοχής τους σε νόμιμη απεργία) από τα όσα ορίζει το άρθρο 10 παρ.1 της Υ.Α. Επομένως δεν είναι υποχρεωμένοι να προβούν «…σε όσες από τις ενέργειες της αρμοδιότητας του συλλόγου διδασκόντων εξακολουθούν να παραλείπονται από τον σύλλογο…».

5. Εάν σε κάποιο σχολείο έχει προχωρήσει η ανάθεση και συγκρότηση ομάδων εργασίας και δεικτών, οι συνάδελφοι/ισσες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουν να συμμετέχουν στην νέα απεργία αποχή της ΕΛΜΕ και να ΜΗΝ έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το «έργο» που τους έχει ανατεθεί. Τους/τις καλούμε να προσχωρήσουν τώρα στην απεργία αποχή.

6. Η Απεργία Αποχή συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει όλους/όλες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Διευκρινίζουμε ότι καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα η περίπτωση χρηματικών προστίμων στα μέλη των σωματείων που συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Ακόμα και οι δικαστικές αποφάσεις που έβγαλαν τις απεργίες της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ παράνομες προβλέπουν χρηματικά πρόστιμα μόνο στην περίπτωση που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίσουν την ίδια απεργία που έχει κηρυχτεί παράνομη. Ακόμα και αυτές έχουν δυνατότητα να κηρύξουν ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ χωρίς συνέπειες. Γι’ αυτό μπορούν οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε νέα προκήρυξη της Απεργίας Αποχής, όπως απαιτούμε και με αποφάσεις τριών Γενικών μας Συνελεύσεων.

Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που προκηρύσσει η ΕΛΜΕ μας γιατί δε θέλουμε να συμβάλουμε με κανένα τρόπο και σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. (Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γνωμοδοτικό σημείωμα που σας αποστέλλουμε).

Ο αγώνας που δίνουμε αφορά τόσο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την πάλη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης, όσο και την ύπαρξη των ίδιων των συνδικάτων μας καθώς και του ιστορικά κεκτημένου δικαιώματος της απεργίας που αμφισβητείται ευθέως με την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη.

Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε μέχρι τη νίκη τον αγώνα ενάντια στο φθηνό, ανταγωνιστικό σχολείο των λίγων, που μεταφέρει τις ευθύνες για τα προβλήματα του σχολείου και την χρηματοδότησή του στους γονείς και τους μαθητές, το σχολείο των αποκλεισμών και της κατηγοριοποίησης, της αμάθειας, της παιδαγωγικής ασφυξίας και της χειραγώγησης εκπαιδευτικών.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία-αποχή!

 

Η Γενική Συνέλευση

 

Σαραϊδάρη Πόπη, πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search