• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο ...Σατιρικός - topontiki.gr Ο ...Σατιρικός - topontiki.gr

Αυξάνονται τα κρούσματα στα σχολεία – Πάνω από 15.000 παιδιά νόσησαν το τελευταίο δεκαήμερο - – Εκπαιδευτικοί: Πάρτε μέτρα ΤΩΡΑ!

November 21, 2021 130


Πάνω από 15.000 παιδιά νόσησαν το τελευταίο δεκαήμερο με κορονοϊό και η ηλικιακή ομάδα 0 – 17 ετών εκπροσωπείται «σταθερά» με ποσοστά που κυμαίνονται από 22% έως 26% στα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, ωστόσο τα μέτρα στα σχολεία, παραμένουν από ελλιπή έως ανύπαρκτα καθώς η κυβέρνηση τα βλέπει ως κόστος!  Η αλήθεια είναι ότι Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να αγνοούν τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, επιβάλλοντας συνεχώς νέες απαγορεύσεις.

Συγκεκριμένα, από τις 10 Νοέμβρη μέχρι και χθες, για δέκα ημέρες δηλαδή που κρατάει η καραντίνα για τους νοσούντες, 15.844 παιδιά ηλικίας 0 – 17 ετών καταγράφτηκαν στα ημερήσια κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά. Πρόκειται δηλαδή για έναν μεγάλο αριθμό παιδιά που μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, χωρίς να υπάρχει για αυτά καμιά μέριμνα για τα μαθήματα που χάνουν, ρίχνοντας στους γονείς το βάρος να γίνονται παράλληλα… γιατροί και δάσκαλοι!


Θυμίζουμε ότι με βάση τα φετινά πρωτόκολλα της κυβέρνησης για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές του ταυτόχρονα, γεγονός που αφήνει τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται στα σχολεία χωρίς να φαίνονται. Είναι χαρακτηριστικό πάντως για την αύξηση των κρουσμάτων στους μαθητές τις τελευταίες μέρες, ότι ακόμα και με αυτά τα πρωτόκολλα, αυξήθηκαν τα σχολεία που μετρούν κλειστά τμήματα από 6 που ήταν την προηγούμενη βδομάδα σε 13.

Ενδεικτικά, από τα 5.991 χθεσινά κρούσματα τα 1.383 (ποσοστό 23,08%) ήταν σε παιδιά.

Προχθές, από τα 7.805 ημερήσια κρούσματα τα 1.939 (ποσοστό 24,84%) ήταν σε παιδιά.

Στις 18 Νοέμβρη από τα 7.317 ημερήσια κρούσματα τα 1.735 (ποσοστό 23,71%) ήταν σε παιδιά.


Στις 17 Νοέμβρη από τα 6.682 ημερήσια κρούσματα τα 1.507 (ποσοστό 22,55%) ήταν σε παιδιά.

Στις 16 Νοέμβρη από τα 8.129 ημερήσια κρούσματα τα 2.123 (ποσοστό 26,12%) ήταν σε παιδιά…

Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως από το καλοκαίρι ότι η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει περισσότερο τις μικρότερες ηλικίες σε σχέση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις του κορονοϊού. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση άφησε για μια ακόμα χρονιά αθωράκιστα τα σχολεία απέναντι στην πανδημία, στοιβάζοντας μεγάλο αριθμό μαθητών στις τάξεις, προχωρώντας ακόμα και σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί για αραίωση των μαθητών και αυξάνοντας απλά τα τεστ για τον εντοπισμό των κρουσμάτων, που σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα βαραίνουν με το κόστος τους τους γονείς.

Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν: «Δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων και η κατάσταση στα σχολεία είναι άκρως ανησυχητική, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρουσμάτων με ένα στα τέσσερα κρούσματα να είναι παιδιά και έφηβοι». Και ζητούν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Διανύουμε μια περίοδο νέας όξυνσης της πανδημίας,. Αυτή την περίοδο (τέλη Οκτώβρη - αρχές Νοέμβρη) του 2021 οι απώλειες ζωών είναι εξαπλάσιες και οι διασωληνωμένοι τετραπλάσιοι από την αντίστοιχη περσινή, όταν δεν υπήρχε καθόλου εμβόλιο.

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να αγνοούν τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, επιβάλλοντας συνεχώς νέες απαγορεύσεις και εργαλειοποιούν την πανδημία για να ιδιωτικοποιήσουν ό,τι έχει απομείνει από δημόσια αγαθά και υπηρεσίες υγείας και να καταργήσουν εργατικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες.

Δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων και η κατάσταση στα σχολεία είναι άκρως ανησυχητική, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρουσμάτων με ένα στα τέσσερα κρούσματα να είναι παιδιά και έφηβοι. Κάθε μέρα μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί νοσούν, ενώ με την εκτόξευση των κρουσμάτων στην πόλη δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, άνθρωποι διασωληνώνονται ,τα νοσοκομεία της πόλης στενάζουν, οι γιατροί κάνουν ατελείωτες βάρδιες και οι κλινικές covid γεμίζουν μόλις ανοίξουν, σημειώνοντας ρεκόρ εισαγωγών.

Ενώ η κατάσταση στην εκπαίδευση γίνεται καθημερινά χειρότερη, η υπουργός Παιδείας εμπαίζει εκπαιδευτικούς, μαθητ(ρι)ες και όλη την κοινωνία, παίζοντας με τους αριθμούς των κλειστών λόγω κρουσμάτων τμημάτων και αποκρύπτοντας το νέο “μέτρο” με βάση το οποίο απαιτείται ο αριθμός των κρουσμάτων να υπερβαίνει το 50%+1 των παιδιών για να κλείσει το τμήμα. Το δε πρωτόκολλο με τα δυο self test την εβδομάδα είναι πασιφανές ότι είναι αναποτελεσματικό. Η επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας αφέθηκε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, ενώ το Υπουργείο συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του στέλνοντας οδηγίες βασισμένες στη λογική της ατομικής ευθύνης.

Ενώ τα σχολεία έχουν γεμίσει κρούσματα, το υπουργείο πασχίζει να προωθήσει την αξιολόγηση, βάζει προθεσμίες με παραταση πανω … στην παραταση, επιβάλλει συγχωνεύσεις και δημιουργία τμημάτων 26-29 παιδιών ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια πρόληψης από τον κορονοϊό, περιορισμούς και στις προσλήψεις σχολικών καθαριστ(ρι)ών, μέτρα που ξεκάθαρα στοχεύουν στην περαιτέρω περικοπή των δαπανών της εκπαίδευσης.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, στην στρατηγική τους επιλογή να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουν τα δίκαια αιτήματά μας ως περιττό κόστος και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους και υπόλογους! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την πολιτική που αμφισβητεί ξεκάθαρα την μόρφωση και την υγεία ως καθολικά κοινωνικά δικαιώματα.

Το ΥΠΑΙΘ να πάρει τώρα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Δε θα ανεχτούμε να κλείσουν ξανά τα σχολεία, προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!

Απαιτούμε τώρα:

15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα. Εύρεση και διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων (ή σε περίπτωση αδυναμίας, εκ περιτροπής λειτουργία ή βάρδιες).Ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία – Όχι στην καταστροφική τηλεκπαίδευση
Προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστ(ρι)ών με πλήρες ωράριο και σε μόνιμες θέσεις εργασίας
Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία για ιχνηλάτηση και τεστ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα
Δωρεάν rapid και μοριακά test για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες
Δωρεάν παροχή προστατευτικών μέσων
Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων
Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.
Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)
Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ.Σ. για περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία μας. Οργανώνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις διεκδικώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε συντονισμό και συνεργασία με τις άλλες ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους ΠΕ, τους συλλόγους γονέων, φοιτητικούς συλλόγους κ.α.

Σε περίπτωση που το Υπουργείο προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολείων δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση από τον προσωπικό μας χώρο και με δικά μας μέσα. Υλοποιούμε τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των Σωματείων μας και κάνουμε τηλεκπαίδευση από το χώρο του σχολείου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                            ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search