• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για την αναβολή των εκλογών του σωματείου

November 22, 2021 70

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2021

Για την αναβολή των εκλογών του σωματείου

Σαν έτοιμες από καιρό οι παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά αρνούνται να διεξαχθούν εκλογές του σωματείου μέσα στο Δεκέμβρη και με κοινή συμφωνία των τριών αυτές παραπέμπονται κάπου στο τέλος Γενάρη του 2022. Τι κι αν έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από το Δεκέμβρη του 2019 και θα έπρεπε το ΔΣ να τεθεί υπό την κρίση των συναδέλφων /ισών, τι κι αν το καταστατικό ορίζει μονοετή τη θητεία των μελών του, τι κι αν αυτή την περίοδο πλειοψηφικά τα σωματεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σε διαδικασία ανάδειξης νέων ΔΣ.

Παρά το γεγονός ότι στα τμήματα στα σχολεία στοιβάζονται 25 με 28 μαθητές, τα ΜΜΜ που καθημερινά χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι για να πάνε στη δουλειά τους είναι γεμάτα, τα μαγαζιά και οι χώροι διασκέδασης λειτουργούν κανονικά, οι ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και η ψηφοφορία σε δυο και τρεις κάλπες… θα ανεβάσει τα κρούσματα και προτείνουν την αναβολή των εκλογών, εκτιμώντας ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα στα τέλη Γενάρη, αν και οι μισές εισηγήσεις μιλάνε για κορύφωση το Γενάρη! Μήπως η τελευταία αναβολή είναι απλά μια παρελκυστική τακτική για να πάνε οι εκλογές ακόμα πιο πέρα;

Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν σοβαρό και επικίνδυνο.

Η στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων δεν μας εκπλήσσει. Αυτή είναι η λογική τους για το συνδικαλισμό. Άλλωστε οι αντίστοιχες παρατάξεις στην ΟΛΜΕ είναι αυτές που βάζουν συνεχώς εμπόδια και αρνούνται να γίνει συνέδριο της ομοσπονδίας, παραπέμποντας το στις καλένδες, είναι αυτές που είχαν ζητήσει από το Πρωτοδικείο να διοριστούν ως «προσωρινή διοίκηση» μέχρι το καλοκαίρι του 2022 με το αιτιολογικό πως «δεν δόθηκε άλλη παράταση» στη θητεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και είναι αυτές που έκλεισαν τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση στη ΓΣ των προέδρων στις 16 Οκτώβρη.

Όσο μας αφορά οι εκλογές ενός σωματείου είναι μια στιγμή της πάλης ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και μια δυνατότητα να εκφραστεί η φωνή της βάσης του σωματείου αλλά στην περίπτωση αυτή διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τα παραπάνω. Είναι γνωστό ότι σε μια σειρά πρωτοβάθμιων σωματείων οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης κατ’ εντολή του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως δεν ενέκριναν τις άδειες για την διεξαγωγή της τακτικής γενικής συνέλευσης και των εκλογών του διοικητικού συμβουλίου, με στόχο να εμποδίσουν την διεξαγωγή τους.

Είναι γνωστό επίσης ότι από το Γενάρη τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Χατζηδάκη (ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, γενικές συνελεύσεις) που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες και την ίδια τη λειτουργία των σωματείων. Οι παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ ΔΑΚΕ, ΠΕΚ από κοντά, δια της ολισθήσεως, προσπαθούν να βάλουν εμπόδια ακόμα και στη διεξαγωγή των τακτικών εκλογών.

Οι δυνάμεις της ΑΣΕ στον Πειραιά έχουν ευθύνες γιατί δεν αντιπαρατέθηκαν ουσιαστικά στην υποκριτική γραμμή του «δεν κάνουμε εκλογές λόγω κρουσμάτων». Γραμμή που εκφράστηκε και την άνοιξη και εδώ και δύο μήνες όταν προτείναμε να γίνουν οι εκλογές Νοέμβριο πριν αυξηθούν τα κρούσματα.

Ο αγώνας στην εκπαίδευση ενάντια στην αξιολόγηση από την πρώτη μέρα συνδέθηκε με την αντίσταση στο νόμο Χατζηδάκη στο σύνολό του. Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των αστικών δικαστηρίων ουσιαστικά απαίτησε την πειθάρχηση / συμμόρφωση των εργαζομένων εκπαιδευτικών σε βασικές διατάξεις του νόμου. Επιτέθηκε στο δικαίωμα της απεργίας βγάζοντας παράνομη την απεργία αποχή και αμφισβήτησε την ύπαρξη σωματείων καθώς έσυρε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα σε δικαστήρια. Η πραγματική αντίσταση ήρθε με τη συνέχεια της απεργίας παρά την απόφαση των δικαστηρίων και πρέπει να συνεχιστεί με τις εκλογές των πρωτοβάθμιων σωματείων των εκπαιδευτικών αγνοώντας τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος Χατζηδάκη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search