Εικόνες «γροθιά στο στομάχι» από Ειδικό σχολείο στην Κρήτη. Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνει το χώρο που χρησιμοποιείται για τις «αίθουσες» να είναι απλά ένας διάδρομος.

Εκεί τοποθετήθηκαν θρανία και μπροστά τους μπήκαν κάτι τεράστια χαρτόνια σαν διαχωριστικά…Ένα από τα θρανία που φαίνεται στο βίντεο είναι φθαρμένο.

Όπως επισημαίνει το Zarpanews.gr, πρόκειται για Ειδικό Σχολείο στην Ιεράπετρα, όπου η κατάσταση παραμένει σχεδόν αμετάβλητη από το 2020.

Το πώς ακριβώς μπορεί να γίνει μάθημα σε αυτή τη διαρρύθμιση είναι μυστήριο. Αλλά και να μπορεί να γίνει, αναρωτιέται κανείς, αν αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν οι αρμόδιοι.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα χαρτόνια είχαν εμφανιστεί από το 2020 και παραμένουν κανονικά στη θέση τους το 2021. Ο δήμος Ιεράπετρας προχώρησε πέρσι σε εργασίες μόνωσης, καθώς και στην κατασκευή ενός στεγάστρου στην είσοδο του σχολείου ώστε να μην βρέχονται τα παιδιά κατά την προσέλευσή τους.

2.jpg

Απ’ ό,τι φαίνεται σε βίντεο που ανέβασε στο facebook η κυρία Ελένη Βαρδάκη, ο χώρος που χρησιμοποιείται για τις  “αίθουσες” είναι απλά ένας διάδρομος, όπου τοποθετήθηκαν θρανία και μπροστά τους μπήκαν τα χαρτόνια σαν διαχωριστικά. Ένα από τα θρανία που φαίνεται στο βίντεο είναι φθαρμένο.

Ακριβώς δίπλα υπάρχει και η “αίθουσα” φυσικοθεραπείας.

Είναι απορίας άξιο πώς αυτές οι συνθήκες είναι δυνατόν να υπάρχουν σε δημόσιο σχολείο.

Με δεδομένο ότι στα Ειδικά σχολεία φοιτούν μαθητές με διαταραχές, αναπηρίες και μαθησιακά προβλήματα, γεννάται και το ερώτημα αν θεωρούνται από τους αρμόδιους πραγματικά μαθητές ή κάτι άλλο.

Στο εσωτερικό όμως αποφάσισαν να αφήσουν τα χαρτόνια. Η μόνη παρέμβαση, άγνωστο από ποιον, είναι ότι τα χαρτόνια… περάστηκαν ένα χέρι μπογιά.

 

3.jpg

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα χαρτόνια είχαν εμφανιστεί από το 2020 και παραμένουν κανονικά στη θέση τους το 2021. Για του στραβού το δίκιο, ο δήμος Ιεράπετρας προχώρησε πέρσι σε εργασίες μόνωσης, καθώς και στην κατασκευή ενός στεγάστρου στην είσοδο του σχολείου ώστε να μην βρέχονται τα παιδιά κατά την προσέλευσή τους.

Δείτε το βίντεο: