Print this page

Να αθωωθούν οι 62 αγωνιστές (ανάμεσά τους οι συνάδελφοί μας Ζήσης Γκέρτσος και Παναγιώτης Χουντής - πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά)

November 22, 2021 580

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Να αθωωθούν οι 62 αγωνιστές (ανάμεσά τους οι συνάδελφοί μας Ζήσης Γκέρτσος και Παναγιώτης Χουντής - πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) που δικάζονται, επειδή επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2020

Ορίστηκε για τις 29/11/2021 η δίκη των αγωνιστών που συνελήφθησαν στις 6 Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα. Κατηγορούμενοι είναι 62 αγωνιστές που, κόντρα στην απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση, επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ανάμεσά τους δύο συνάδελφοί μας και πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Ζήσης Γκέρτσος και ο Παναγιώτης Χουντής. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι οι γνωστές κατηγορίες που στήνει το σύστημα και οι μηχανισμοί του και αφορούν τη «διασπορά μολυσματικής νόσου». Οι ποινές μπορούν να φτάσουν τα 5,5 χρόνια φυλάκισης! Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το ότι όλοι οι συλληφθέντες τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Οι συλλήψεις αυτές ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020, της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020 κλπ.

Αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας μια κυβέρνηση που ακόμη και σήμερα αφήνει το λαό έκθετο στην πανδημία, με το σύστημα περίθαλψης διαλυμένο, τις ΜΕΘ μετρημένες στα δάχτυλα και τους εργαζόμενους και το λαό στοιβαγμένους και χωρίς προστασία στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την ώρα που ο λαός αντιμετώπιζε απροστάτευτος την πανδημία, η κυβέρνηση ψήφισε δεκάδες αντεργατικές διατάξεις, όπως το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως και άλλα. Εργαλειοποίησε την πανδημία για να βαθύνει την αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στα δημοκρατικά δικαιώματα. Ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες σε όλη την Ελλάδα της 6ης Δεκέμβρη 2020, όπως και του Πολυτεχνείου 2020, έχει εκδηλωθεί το προηγούμενο διάστημα, με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συνεντεύξεις, συναυλίες και ψηφίσματα σωματείων και συλλογικοτήτων.

· Απαιτούμε να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές και να διαγραφούν τα πρόστιμα.

· Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την απεργία και την πολιτική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

 

ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 29/11/2021 στις 11.30 στα Δικαστήρια (Κτίριο 12, Αίθουσα 4, πρώην Σχολή Ευελπίδων) και κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (ώρες 11.00-2.00 μμ) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.