Print this page

Κάλεσμα για τη συγκρότηση επιτροπών εκπαιδευτικών στον Πειραιά για να συνεχιστεί ο αγώνας - Παρασκευή 26 Νοέμβρη, 2 μ.μ., στο 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά

November 22, 2021 352

Κάλεσμα για τη συγκρότηση επιτροπών εκπαιδευτικών για να συνεχιστεί ο αγώνας 

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με την καθολική σχεδόν συμμετοχή στην απεργία/αποχή, με τη μεγάλη απεργία και τις μαζικότατες διαδηλώσεις στις 11 Οκτώβρη, οι εκπαιδευτικοί κάναμε σαφές σε όλους πως δεν αποδεχόμαστε την αξιολόγηση που διαλύει τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τα δικαιώματα των μαθητών μας στις σπουδές.

Τόσο η σιωπή της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) εδώ και τρεις κρίσιμες εβδομάδες, όσο και τα «ενιαία κείμενα» που κατεβαίνουν από τη ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ από τις ΣΥΝΕΚ εισηγητικά στους συλλόγους διδασκόντων, αποτελούν άλλες μορφές μιας κοινής γραμμής: της υποχώρησης και του ανοίγματος του δρόμου στη νομιμοποίηση της αυτοαξιολόγησης και άρα της αξιολόγησης. Αποτελούν πραγματικό άδειασμα στις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τα δικαστήρια, βγάζοντας τα πάντα παράνομα, σε διαδικασίες κατά παραγγελία αποφάσεων. Οι νόμοι Χατζηδάκη και Χρυσοχοΐδη τα βγάζουν όλα στην παρανομία.

Η τελευταία κίνηση της γνωστής πλειοψηφίας στην ΟΛΜΕ (με δικηγορική συνδρομή) να κλείσει οποιαδήποτε χαραμάδα προοπτικής για τη συνέχιση του αγώνα δείχνει καθαρά ότι μόνος τρόπος είναι η δημιουργία πρωτοβουλιών από την ίδια τη βάση των εκπαιδευτικών, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις συνελεύσεις και σε κάθε είδους πλατιές προσπάθειες συγκρότησης των αντιστάσεων.

Με βάση το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν προχωρήσει σε νέα κήρυξη απεργίας/αποχής, η οποία υλοποιείται και με δεδομένο ότι η ΕΛΜΕ Πειραιά στη συνέλευσή της έχει αποφασίσει, για την ολομέλεια Προέδρων, να προτείνει απεργία/αποχή, χρειάζεται αυτή την ώρα να δράσουμε αποτελεσματικά και να συνεχίσουμε.

1) Απαιτούμε από ΣΕΠΕ - ΕΛΜΕ να κηρύξουν στάσεις εργασίας για κάθε διαδικασία σχετική με την αξιολόγηση (σύλλογοι διδασκόντων, ομάδες κλπ).

2) Όπου δεν υπάρχουν στάσεις, ή όπου γίνονται χειρισμοί από τη διοίκηση για να τις παρακάμψουν: Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε σχολείο να συζητήσουμε για να πετύχουμε τη μέγιστη συσπείρωση. Δεν στηρίζουμε κανένα κείμενο. Δεν προτείνουμε δείκτες, δεν προτείνουμε κείμενα αποτίμησης ή προγραμματισμού, δεν κάνουμε προτάσεις σε κείμενα ή δείκτες. Καταψηφίζουμε όλες τις προτάσεις κειμένων αποτίμησης, προγραμματισμού, όλους τους προτεινόμενους δείκτες. Όχι ασφαλώς για να αντιπαρατεθούμε σε συναδέλφους αλλά για να μην έχει η διαδικασία καμία σφραγίδα συναίνεσης. Δεν υπογράφουμε πουθενά τη συναίνεσή μας σε καμία διαδικασία δεικτών - αποτίμησης - σχεδίων - προγραμματισμού.

3) Προσπαθούμε τη μέγιστη συσπείρωση στην παραπάνω στάση και παλεύουμε ώστε εκτός από μαζική συλλογική στάση να γίνει και απόφαση της ΕΛΜΕ (απεργία/αποχή) μέσα από μαζική γενική συνέλευση.

4) Συγκροτούμε σήμερα την αντίστασή μας για να προετοιμαστεί άμεσα ο κλάδος και να ενισχύσει τον παρατεταμένο και πολύμορφο αγώνα με βασικούς άξονες την ανατροπή της αξιολόγησης, της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ. Να δυναμώσει ο αγώνας με προκήρυξη απεργίας/αποχής, απεργία, διαδηλώσεις, με συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών ταμείων.

5) Παλεύουμε για μαζικές γενικές συνελεύσεις.

6) Παλεύουμε για συντονισμό ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ που θα κινηθούν από κοινού στα παραπάνω.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καλούμε ανοιχτά όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συνεχιστεί ο αγώνας σε σύσκεψη για να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε με ενεργητικό τρόπο τα βήματα, με τα οποία μπορούμε να προχωρήσουμε.

Ανοιχτή συνάντηση την Παρασκευή 26 Νοέμβρη, 2 μ.μ., στο 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά

Εκπαιδευτικοί Πειραιά για τη συνέχιση του αγώνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.