Print this page

Οι γονείς κάνουν κατάληψη γιατί κουράστηκαν επί 2,5 μήνες να περιμένουν την Κεραμέως!

November 23, 2021 466

 

Στην Παλαιόχωρα Χανίων, η οργή των γονέων μαθητών του Δημοτικού της πόλης μετατράπηκε σε δυναμική κινητοποίηση στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας zarpanews.gr, οι γονείς καταγγέλlουν πως υπάρχουν τραγικά κενά στο σχολείο, με ελλείψεις δασκάλων σε σημαντικά μαθήματα, και οι προσπάθειες που κάνουν επί 2,5 μήνες, απευθυνόμενοι προς όλους τους φορείς που μπορεί να εμπλέκονται σχετικά, στάθηκαν άκαρπες.

Επί 2,5 μήνες -όπως αναφέρουν- δεν αναπληρώθηκε δάσκαλος σε αναρρωτική, το σχολείο βρίσκεται χωρίς μουσική, πληροφορική και δεύτερη γλώσσα ενώ λείπουν δάσκαλος ένταξης και τρεις παράλληλης στήριξης. Γι’ αυτό το λόγο, προχωρούν σε κατάληψη.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχώρας είναι ένα 9θεσιο σχολείο το οποίο αριθμεί 136 μαθητές τη φετινή σχολική χρονιά. Mαθητές που χρήζουν βοήθειας λόγω μαθησιακών δυσκολιών, φαίνεται άθελά τους να αποκλείονται από το δικαίωμα στην εκπαίδευση, αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν στέλνει δασκάλους για το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης ούτε και για το τμήμα ένταξης, με αποτέλεσμα οι γονείς να προσπαθούν να βρουν τρόπους να διευκολύνουν τα παιδιά τους με ενισχυτικά μαθήματα σε άλλες περιοχές.

Η ανακοίνωση γονέων μαθητών δημοτικού σχολείου Παλαιοχώρας:

«Σήμερα 18/11/21 βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να έχουμε:

1. Σε ότι αφορά την παράλληλη στήριξη ήτοι 5 εκπαιδευτικούς, έχουν προσληφθεί 2 με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι απαιτούμενες ώρες καθώς και όλοι οι μαθητές.
2. Έλλειψη εκπαιδευτικού για το μάθημα του τμήματος ένταξης εδώ και δυο χρόνια.
3. Έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων μουσικής, πληροφορικής και δεύτερης ξένης γλώσσας.
4. Μη αναπλήρωση της θέσης εκπαιδευτικού που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια με νέο δάσκαλο.

Όλες οι προσπάθειες που κάναμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα και χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο ώστε να καλυφθούν τα κενά, απευθυνόμενοι προς όλους τους φορείς που μπορεί να εμπλέκονται σχετικά, στάθηκαν άκαρπες. Για το λόγο αυτό στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου σήμερα, αποφασίστηκε το κλείσιμο του σχολείου την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Εάν δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα για το μέλλον των παιδιών μας, θα προχωρήσουμε σε άλλες κινητοποιήσεις».

Τι δηλώνουν

Μάλιστα, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παλιόχωρας, Λυκούργος Αλυγιζάκης, δήλωσε: «Είμαστε 70 χλμ από τα Χανιά και δεν έχουμε σχολεία ειδικής αγωγής ούτε εξωτερικά κέντρα. Ένας γονιός για να παρέχει στο παιδί του παράλληλη στήριξη πρέπει να ξεσπιτωθεί για να μπορεί να το φροντίσει

Στο μεταξύ, ο κ. Αλυγιζάκης είπε: «Πώς θα κάνει μάθημα η δασκάλα σε τμήμα 23 παιδιών, στο οποίο υπάρχουν παιδιά που δε ξέρουν να μιλάνε ελληνικά και άλλα που χρήζουν παράλληλης στήριξης; Πώς θα γίνει το μάθημα; Αυτό το σχολείο θέλουμε; Δυστυχώς τα προβλήματά μας είναι τεράστια.»

«Είναι δύσκολο να σας στείλουμε δάσκαλο» ήταν η απάντηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, γνωρίζοντας ωστόσο ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί και η τέταρτη και τελευταία φάση των προσλήψεων. Από την πλευρά τους οι γονείς ξεκαθαρίζουν ότι «σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούμε τις ενώσεις τμημάτων. Αυτά που μας είπαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ήταν πολύ απογοητευτικά.»

Ο γονείς του δημοτικού σχολείου Παλαιόχωρας τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους: «Θα συνεχιστούν σίγουρα οι κινητοποιήσεις. Σίγουρα θα επισκεφθούμε και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων μαζί με άλλα σχολεία της περιοχής που έχουν προβλήματα, όπως αυτά της Κανδάνου και της Κουντούρας και θα βρούμε και σχολεία των Χανίων που έχουν ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη.»

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.