• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια σε ΕΒΕ και τράπεζα θεμάτων

November 23, 2021 221
Πορεία στους δρόμους των Χανίων πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα, μαθητές Λυκείων των Χανίων αντιδρώντας στο νόμο που αφορά στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και στην Τράπεζα Θεμάτων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Συνεχίζονται στα Χανιά οι μαθητικές κινητοποίησεις ενάντια στο νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

hania_mathites.jpg
 Με καταλήψεις, πορείες αλλά και ένα κείμενο – πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο συνυπογράφουν σχεδόν όλα τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια του νομού Χανίων, οι μαθητές εναντιώνονται στο νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ διεκδικούν ασαφαλέστερες συνθήκες διδασκαλίας.

Την ίδια ώρα, με ένα ενίαιο κείμενο, το 15μελες συμβούλιο 4ου ΓΕΛ ΧΑΝΙΩΝ το 15μελες συμβούλιο 2ου ΓΕΛ ΧΑΝΙΩΝ, το 15μελες συμβούλιο 1ου ΕΠΑΛ ΧΑΝΙΩΝ, το 15μελες συμβούλιο ΓΕΛ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, το 15μελες συμβούλιο ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ, το 15μελες συμβούλιο του 3ου ΓΕΛ ΧΑΝΙΩΝ, το 15μελες συμβούλιο του ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, το 15μελες συμβούλιο του ΓΕΛ ΒΑΜΟΥ, το 15μελες συμβούλιο του ΓΕΛ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ, το 15μελες συμβούλιο του λυκείου ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, το 15μελες συμβούλιο του ΓΕΛ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ και το 15μελες συμβούλιο ΓΕΛ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ αναφέρουν:

«Τα λύκεια του νόμου Χανίων ζητούν να ακουστούν τα αιτήματα για τα οποία αγωνίζονται από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς. Να σημειωθεί πως ο χαρακτήρας των αιτημάτων ξεπερνάει το εκπαιδευτικό πλαίσιο, καθώς διανύουμε μια πανδημία, η οποία επηρεάζει περισσότερο από αισθητά τις εκπαιδευτικές μονάδες και τη λειτουργία τους.

Δεδομένης, λοιπόν, της επιδημιολογικής κατάστασης η οποία επικρατεί στη χώρα μας από τον Μάρτιο του 2020 και της συνεχούς προσπάθειας για τη διατήρηση των σχολικών μονάδων ανοικτών, θεωρούμε ακατάλληλη την κίνηση του υπουργείου να περάσει νομοσχέδιο το οποίο ορίζει πως η αναστολή ενός τμήματος μπορεί να επέλθει εφόσον νοσήσει το 50+1% του συνόλου του. Είναι προφανές, πως κάτι τέτοιο, θα προκαλέσει γρηγορότερη αύξηση των κρουσμάτων και κατά συνέπεια την ολική καταστολή πολλών σχολείων. Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, ζητούμε την άμεση κατάργηση του προαναφερθέντος και αναθεώρηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η υγεία κάθε μαθητή και καθηγητή. Πέραν αυτού, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα αιτήματα των μαθητών εκείνα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων του 2021 όπου και λειτούργησε για πρώτη φορά η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία διαμορφώνεται βάσει των βαθμολογιών των υποψηφίων σε κάθε επιστημονικό πεδίο, κρίνουμε άδικο να μένει εκτός σχολής ένα τόσο μεγάλο ποσοστό υποψηφίων εισαχθέντων. Ζητούμε την κατάργηση της Ε.Β.Ε καθώς αποτελεί τροχοπέδη στον αγώνα μας για τη διεκδίκηση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση. Τέλος, από φέτος θα τεθεί σε λειτουργία η τράπεζα θεμάτων σε Α’ και Β’ λυκείου.

Ο συγκεκριμένος τρόπος εξέτασης, προωθεί τη βαθμοθηρία και μονόπλευρη μόρφωση καθώς απαιτεί από τους μαθητές την αποστήθιση μιας υπέρογκης ύλης, η οποία δεν αφήνει περιθώρια για σωστή και κατανοητή διεξαγωγή του μαθήματος. Ακόμη, θεωρούμε την επιβολή της τράπεζας θεμάτων, χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο υπόβαθρο για την σωστή λειτουργία της, απερίσκεπτη ενέργεια του υπουργείου Παιδείας. Ζητούμε την αναθεώρηση και αναδιαμόρφωση της, μέσα σε πλαίσια τα οποία εξυπηρετούν και κατανοούν τις ανάγκες κάθε μαθητή.

Είναι απαραίτητο, τα αιτήματα αυτά να γνωστοποιηθούν τόσο σε όσους έχουν άμεση σχέση με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και στους υπόλοιπους πολίτες. Η προσπάθεια για την επίτευξη των παραπάνω αιτημάτων είναι συλλογική και η διάθεση για υπεράσπιση εκείνων αρκετά ισχυρή ώστε να εγγυηθούμε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί».

 
hania_mathites_1.jpg
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search