Print this page

Ο νόμος Χατζηδάκη (ν. 4808/2021), θα μείνει στα χαρτιά!!! - Δεν θα τον εφαρμόσουμε!

November 25, 2021 553

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Απόφαση για το ν. Χατζηδάκη

Ο νόμος Χατζηδάκη (ν. 4808/2021), θα μείνει στα χαρτιά!!!

Δεν θα τον εφαρμόσουμε!

Πάση θυσία και με κάθε τίμημα δεν θα επιτρέψουμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και οι ελευθερίες μας να μπουν στο γύψο.

Για άλλη μια φορά θα νικήσουμε.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ν. Χατζηδάκη κλιμακώνει τον πόλεμό στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Με τον χουντικής έμπνευσης ν. Χατζηδάκη, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτός επιβάλει, ουσιαστικά απαγορεύει την δράση και την λειτουργία των συνδικάτων ως προς το δικαίωμα των εργαζομένων να αποφασίζουν τη λειτουργία τους και κάθε μορφή απεργιακής κινητοποίησης.

Μετά από μια σειρά αντεργατικούς νόμους, όπως αυτούς για την περιστολή των λαϊκών συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων, τα αυξημένα ποσοστά για τη λήψη απόφασης για απεργία, φέρνουν το νέο αντεργατικό έκτρωμα για να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα και να αντιμετωπίσουν με εργοδοτική, κρατική βία και καταστολή τον «εχθρό λαό».

Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε το γάντι, θα υπερασπίσουμε τη δουλειά και τα εργασιακά μας δικαιώματα, όπως και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αναγνωρισμένο Συνταγματικό δικαίωμα που θέλουν να καταργήσουν. Ο αγώνας και η αντίσταση είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικάτο που σέβεται τον εαυτό του, την κοινωνική τάξη που εκφράζει και τις ανθρώπινες αξίες.

Κάνουμε καθαρό με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τον ν. Χατζηδάκη δεν θα τον εφαρμόσουμεΩς εκ τούτου:

  • Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει νόμιμα με βάσει το καταστατικό του.

Τα σωματεία μας εδώ και έναν αιώνα οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων σε δύσκολες συνθήκες. Σε συνθήκες παρανομίας, κόντρα σε χούντες, αντιλαϊκές κυβερνήσεις και αυταρχικά καθεστώτα. Κανένας δεν κατάφερε να την καταργήσει. Δεν υπέστειλαν την σημαία, όπως δεν θα την υποστείλουν και τώρα απέναντι σε καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση σε κανέναν αντεργατικό νόμο.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα εξακολουθήσει νόμιμα να οργανώνει την πάλη των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αξιοποιώντας βασικές διατάξεις του ν.1264/1982.

Δεν πρόκειται να αλλάξουμε το καταστατικό μας, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να αυτοκαταργηθούμε.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα συνεχίσει να παίρνει αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, για στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια και κάθε είδους κινητοποιήσεις με την συγκεκριμένη νόμιμη οδό, που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα.

Σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που οι  προϋποθέσεις που θέτει ο ν. Χατζηδάκη για την πραγματοποίηση μιας απεργίας που υπονομεύουν ή στη πράξη την κάνουν αδύνατη δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο Χατζηδάκη (π.χ. ημερομηνίες κατάθεσης εξώδικου για στάσεις εργασίας, ποσοστό προσωπικού ασφαλείας, καθορισμό προσωπικού εγγυημένης λειτουργίας). Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε η πραγματοποίηση της απεργίας να εξαρτάται από την έκθεση ή την σύμφωνη γνώμη του ΟΜΕΔ.

  • Σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου μας οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες των σωματείων, πραγματοποιούνται δια ζώσης, με φυσική παρουσία και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει. Καμιά εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία, καμιά ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφος και κανένας αντιπρόσωπος που εκλέχτηκε από τέτοιες διαδικασίες, που είναι κατά παράβαση του καταστατικού μας, σε κανένα σώμα, σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν θα γίνονται αποδεκτοί, δεν θα νομιμοποιούνται.
  • Η Γ.Σ/ ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει ότι οι Γενικές Συνελεύσεις μας θα πραγματοποιούνται δια ζώσης, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και ως εκ τούτου τις σχετικές περιοριστές ΚΥΑ στη πράξη δεν θα τις εφαρμόσουμε. Κουμάντο στο δικό μας σπίτι κάνουμε εμείς. Γιατί για εμάς τους εργαζόμενους τα συνδικάτα είναι το σπίτι και η οργάνωσή μας.
  • Το μητρώο μελών είναι εσωτερική υπόθεση κάθε συνδικάτου. Δεν αφορά καμιά εργοδοσία, κανένα κράτος, καμιά κυβέρνηση. Δεν θα καταθέσουμε σε καμιά εργοδοσία, σε καμιά ηλεκτρονική πλατφόρμα τα μητρώα μελών και άλλα ευαίσθητα στοιχεία των εργαζομένων. «Συνένοχοι στο φόνο» του ηλεκτρονικού φακελώματος των εργαζομένων δεν θα γίνουμε.

Όπως ο ν. Χατζηδάκη αποτελεί αντεργατική τομή, έτσι και η απόφαση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας,  να τον καταστήσει ανενεργό είναι ιστορικής σημασίας.

Αποτελεί χρέος στους ηρωικούς αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, σε όσους θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την κοινωνική απελευθέρωση όλων των εργαζομένων.

Δεν περιμένουμε κανέναν αυτόκλητο σωτήρα για την κατάργηση αυτού του νόμου. Μόνο εμείς ενωμένοι μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, να σώσουμε τα δικαιώματα και τις όποιες κατακτήσεις μας.

Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί στους λαϊκούς αγώνες, στο πεζοδρόμιο και «θα ναι ντάλα μεσημέρι».

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο, τη δύναμη και το ξέρουν, όπως ξέρουμε κι εμείς ότι το δίκιο δε χαρίζεται, επιβάλλεται!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.