Print this page

Αξιολόγηση - αυτονομία: Δήμος αναθέτει μάθημα δημόσιου σχολείου σε ιδιώτη!

November 26, 2021 374


Η αξιολόγηση και η αυτονομία των σχολείων εξυπηρετούν την παραπέρα διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Δήμου Πεντέλης που φέρεται να ανέθεσε σε ιδιώτες το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος για μαθητές του Λυκείου
Ο σχεδιασμός του Δήμου Πεντέλης να αναθέσει σε ιδιώτες το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος για μαθητές του Λυκείου για τα επόμενα 2,5 χρόνια, αποκαλύφθηκε μετά από ερώτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Alfavita, υπάρχει σχεδιασμός από τη Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης να διαθέσει πόρους ύψους 122.760 € για την υλοποίηση του μαθήματος Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός που διεξάγεται στο Λύκειο Μελισσίων μέσα από συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Στο σχετικό θέμα που έχει εισαχθεί στην Οικονομική Επιτροπή μάλιστα, γίνεται αναφορά στο νόμο 3463/2006 που αναφέρει τη δυνατότητα των Δήμων για ίδρυση και λειτουργία κέντρων επαγγελματικού προσανατολισμού που όμως ο Δήμος δηλώνει αδυναμία να υλοποιήσει και έτσι στρέφεται σε αναζήτηση αναδόχων. Η σύμβαση θα είναι 2ετών και 6 μηνών και το ύψος της είναι στα επίπεδα που αναφέρθηκαν εισαγωγικά. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.