Print this page

Θλίψη στην Αίγινα για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Γιάννη Πούντου

November 28, 2021 573

 

Η είδηση του απροσδόκητου χαμού του εκπαιδευτικού Γιάννη Πούντου σκόρπισε τη θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο νησί της Αίγινας. 
Ο Γιάννης Πούντος ήταν φυσικός και τα τελευταία δέκα χρόνια διετέλεσε Διευθυντής στο Γενικό Λύκειο Αίγινας. Ασκούσε τα καθήκοντα του με ευαισθησία προς τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας επί Δημαρχίας Π. Κουκούλη (2006 -2010) και έκτοτε σε συμβούλια και επιτροπές συνεισφέροντας  στα τοπικά δρώμενα.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά αποχαιρετά με ανείπωτη θλίψη τον συνάδελφο Ιωάννη Πούντο, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Παρασκευή 26/11.

Ο συνάδελφος Γιάννης υπηρέτησε σαν καθηγητής Φυσικών Επιστημών από το 1996 στο ΓΕΛ της Αίγινας. Στην συνέχεια, διετέλεσε για πολλά χρόνια Διευθυντής του σχολείου, μέχρι και το 2021. Έφυγε από τη ζωή, λίγους μήνες μετά την συνταξιοδότησή του. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού, στους γονείς, στους μαθητές, σε όλη την κοινωνία της Αίγινας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Αίγινας για το Γιάννη Πούντο.
Ο σύλλογος καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Αίγινας εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του εκλεκτού συναδέλφου και πρώην διευθυντή του ΓΕ.Λ. Αίγινας Γιάννη Πούντου, ο οποίος υπήρξε χαρισματικός εκπαιδευτικός, ικανότατος διευθυντής και αξιαγάπητος άνθρωπος. Θα μείνει για πάντα ζωντανός στη μνήμη μας μέσα από την προσφορά του στην εκπαίδευση του νησιού μας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δελτίο Τύπου της παράταξης "Αίγινα μπορείς" για τον θάνατο του Γιάννη Πούντου.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Παναγιώτης Κουκούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα μέλη της, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο του στελέχους της παράταξής μας Γιάννη Πούντου.

Εκφράζουμε επίσης τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας στην Σύζυγο, τον Γιο του και τους λοιπούς οικείους του.


Ο Γιάννης Πούντος υπήρξε ένας αγαπητός και δημιουργικός Δάσκαλος, ένας καθοριστικός παράγοντας στην προαγωγή της δημόσιας παιδείας στην Αίγινα.

Με την ενεργό συμμετοχή του στα κοινά του νησιού μας για πολλά χρόνια, υπήρξε ταυτόχρονα και ξεχωριστή προσωπικότητατης δημόσιας ζωής, ένας σωστός και δημιουργικός Πολίτης.

Διετέλεσε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2007 μέχρι σήμερα. Ήταν από τους εμπνευστές και θεμελιωτές της δημοτικής παράταξης «Αίγινα – Κίνηση Ευθύνης»που είχε την διοίκηση του Δήμου την τετραετία 2007-2010. Από τις θέσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Αντιδημάρχου διακρίθηκε για την αποτελεσματικότητα και την προσφορά του.

Πάνω απ’ όλα, διακρίθηκε και εκτιμήθηκε από όλους τους πολίτες για τη σύνεση, το ήθος, τον ήπιο λόγο και την προσήλωσηστις αξίες της δημοκρατίας και του διαλόγου.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο φίλος και συνεπής συνοδοιπόρος μας Γιάννης Πούντος, θα συνοδεύει τη μνήμη μας για πάντα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.