Print this page

Αξιολόγηση: Τι ισχύει για τη νέα παράταση

November 29, 2021 518

Διευκρινίσεις από την Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με την αξιολόγηση και τη νέα παράταση που δόθηκε

Για τη νέα παράταση που δόθηκε μέχρι τις 29 Νοεμβρίου σχετικά με την αξιολόγηση, η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμία υποχρέωση να καταθέσουν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ τους στόχους των ομάδων δράσης που συγκρότησαν οι διευθυντές στα σχολεία και τις δράσεις.

Μάλιστα, τονίζει ότι οι ίδιοι οι διευθυντές μένει να ορίσουν τους στόχους, τα σχέδια δράσης και τους τίτλους και να προχωρήσουν στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ για αυτούς που θέλουν να επιβάλουν την αξιολόγηση.

 

«Κανείς Διευθυντής δεν μπορεί να πιέζει τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν αυτά που ορίζει η Υ. Α. για τους Διευθυντές» υπογραμμίζει. 

 

Επίσης, η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να στρατευτούν με την απεργία-αποχή που προκηρύχθηκε από τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ για να σταματήσουν την αξιολόγηση.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η επείγουσα ενημέρωση για τις νέες προθεσμίες υλοποίησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης από την Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση με  όπλο την απεργία αποχή

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

               Με την προτελευταία εγκύκλιο το ΥΠΑΙΘ (8/11/2021) έδωσε νέα παράταση έως τις 29/11 σχετικά με την αξιολόγηση. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τονίζει τα εξής:

Η νέα παράταση που έδωσε η εγκύκλιος του Γ. Γρ. του Υπουργείου Παιδείας δεν αποτελεί τροποποίηση της αρχικής Υπουργικής Απόφασης και δεν αλλάζει τη ρητή διάταξη της Υ.Α.  ότι η ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας “... ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι 10 Οκτωβρίου” (άρθρο 4, Αριθμ. 108906/ΓΔ4). Με βάση την Υ.Α. σε όσα σχολεία οι Διευθυντές συγκρότησαν ομάδες δράσης και όρισαν συντονιστές των ομάδων με ανάθεση, οι συνάδελφοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να καταθέσουν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ τους στόχους των ομάδων δράσης και τις δράσεις που θα αναπτύξουν.

Το μόνο που απομένει για αυτούς που θέλουν να επιβάλουν την αξιολόγηση είναι οι ίδιοι οι Δ/ντες να ορίσουν τους στόχους, τα σχέδια δράσης και τους τίτλους και να προχωρήσουν στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ. Όλα αυτά περιγράφονται στην  Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες του ΙΕΠ, εφόσον ο προγραμματισμός δεν έχει γίνει από το σύλλογο.

Η αντίθεση των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση είναι δεδομένη και κανείς Διευθυντής δεν μπορεί να τους πιέζει να αναλάβουν αυτά που ορίζει η Υ. Α. για τους Διευθυντές. Κανείς δεν πρέπει να συναινέσει  και να συναποφασίσει στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας. Η προσπάθεια του Υπουργείου να εμφανίσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους

Να στρατευτούμε όλοι με την απεργία αποχή που προκηρύχθηκε από την Ε΄ ΕΛΜΕ και άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για να σταματήσουμε την αξιολόγηση.

Όλες οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ που προκηρύξαμε την απεργία αποχή καταθέσαμε εξώδικο για την προκήρυξή της στις Διευθύνσεις και στείλαμε νομικό γνωμοδοτικό σημείωμα στα σχολεία.  Εφαρμόζουμε χωρίς καμία συνέπεια την απεργία αποχή.

Όσοι συνάδελφοι πιέζονται από τους Διευθυντές και είναι σε ομάδες για να αναρτήσουν τα σχετικά με την αξιολόγηση, να μην το κάνουν γιατί αυτό δεν προβλέπεται από την Υ.Α. και είναι υποχρέωση του Διευθυντή.

Η απεργία αποχή είναι το όπλο μας για να σταματήσουμε την αξιολόγηση και οι συνάδελφοι μπορούν να  υπογράψουν τη δήλωση της ΕΛΜΕ και να μη συμμετέχουν στις ομάδες σε οποιαδήποτε φάση.  Τους καλούμε τη δήλωση να την υπογράψουν όλοι τώρα!

Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα μας  συνεχίζουμε να υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και απαιτούμε να δοθούν λύσεις με βάση τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.