• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

“Χιλιάδες ασθενείς καταδικάζονται σε σοβαρή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής – Να ενισχυθούν τώρα τα νοσοκομεία”

November 29, 2021 338

 

Σε κοινή ανακοίνωση των τριών σωματείων εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρα, της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΚ και του Σωματείου Εργαζομένων στον Ψυχιατρικό Τομέα επισημαίνεται μεταξύ άλλων: "Με απόφαση της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα καλούνται τα νοσοκομεία να προβούν σε μείωση τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων έως 80%. ... Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων χωρίς ορατή προοπτική να χειρουργηθούν για χρόνια σημαντικά προβλήματα. Καταδικάζονται σε σοβαρή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής τους ή ωθούνται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα για να χειρουργηθούν."

Αναλυτικά: “Δύο χρόνια μετά πάλι τα ίδια.

Με απόφαση της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα καλούνται τα νοσοκομεία να προβούν σε μείωση τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων έως 80%. Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που καλά καλά τα νοσοκομεία δεν έχουν ανακάμψει από την προηγούμενη αντίστοιχη απόφαση για μειώσεις.

Την ίδια ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει, για μια ακόμα φορά με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, εξίσου φονική φαίνεται να γίνεται και η “πανδημία” της λοιπής νοσηρότητας πλην Covid. Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων χωρίς ορατή προοπτική να χειρουργηθούν για χρόνια σημαντικά προβλήματα. Καταδικάζονται σε σοβαρή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής τους ή ωθούνται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα για να χειρουργηθούν.

Ποιος δε θυμάται την τεράστια αύξηση κερδών των ιδιωτικών κλινικών από τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που δεν μπορούσαν να γίνουν στα δημόσια νοσοκομεία στην προηγούμενη έξαρση της πανδημίας;

Εδώ και τώρα επιτέλους πρέπει να ενισχυθούν με το αναγκαίο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία. Να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί. Να γίνει άρση των αναστολών των 7.000 περίπου υγειονομικών που παραμένουν εκτός μάχης και να επιστρέψουν στην εργασία τους με 2-3 rapid test την εβδομάδα. Εδώ και τώρα να συμβάλει επιτέλους ο ιδιωτικός τομέας της υγείας για να δοθεί η μάχη της πανδημίας. Καμία περιστολή των ήδη μειωμένων χειρουργικών επεμβάσεων στο ΕΣΥ»

ΕΓΕΣΥΚ
Σωματείο εργαζομένων ΓΝΚ
Σωματείο Εργαζομένων Ψυχ. Τομέα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search