• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταλήψεις σχολείων στη Ρώμη

November 29, 2021 368
Μαθητικό Κίνημα ξεσπάει στην Ρώμη!
 
16 Σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην Ρώμη για πάνω από μια εβδομάδα, με την μαζική συμμετοχή των μαθητών/τριών σε αυτές. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια αιτήματα των μαθητών που όπως φαίνεται, μόνο αμέτοχοι δεν μένουν στην δημόσια συζήτηση και το μέλλον που τους ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις στη γειτονική χώρα.
 
Αξίζει να αναφερθεί πως η πλειοψηφία των αιτημάτων των παιδιών, είναι ολόιδια με αυτά των δικών μας μαθητών/τριών, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Αγωνίζονται για μείωση των μαθητών ανά τάξη. Τόσο υπό την απειλή της πανδημίας όσο και για την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ζητούν υλικοτεχνική υποδομή, ανακαίνιση των παλιών κτηρίων και ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Μάχονται ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παιδείας, και υπέρ της καθολικής πρόσβασης σε αυτήν όλων των παιδιών ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης.
Οι μαθητές συνέταξαν επίσης τεκμηριωμένα κείμενα κριτικής στις πολιτικές των κυβερνήσεων όσον αφορά την παιδεία, ενώ τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία οργάνωναν πλήθος ιστορικών, πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ κάλεσαν εργαζόμενους και ανέργους (στην δεύτερη φωτογραφία βλέπετε εκδήλωση με τους απολυμένους της αεροπορικής εταιρίας Αλιτάλια) για την οργάνωση κοινών αγώνων.
 
Το μαθητικό κίνημα στη Ρώμη, έχει γίνει επικίνδυνο για την ηγεσία της πόλης όσο και για την κυβέρνηση, που με τη σειρά της προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους μαθητές, στέλνοντας την αστυνομία να εισβάλει στα σχολεία για να λήξει τις καταλήψεις.
 
Οι πολιτικές για την παιδεία, είναι παράλληλες σε πολλές χώρες ιδίως στην Ευρώπη. Στόχος τους είναι να μεγαλώσουν το χάσμα της πρόσβασης των φτωχών παιδιών σε αυτήν, και να προετοιμάζουν φτηνό εργατικό δυναμικό για την επόμενη μέρα. Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, την αγωνιζόμενη νεολαία.
 
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εσωτερικός χώρος και πλήθος
ΠΗΓΗ: Μένουμε ενεργοί
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search