• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ακριβά πληρώνουν τα...δωρεάν rapid tests οι γονείς έως και 150 ευρώ την εβδομάδα!

December 01, 2021 721

 

Θεωρητικά και στα λόγια των κυβερνώντων παρέχονται δωρεάν  τα τεστ για τον κορονοϊό στα σχολεία, αλλά όταν πρόκειται για περιοχές όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές ή συνεργεία του ΕΟΔΥ, οι γονείς αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, όπως συμβαίνει σε Λευκάδα, στη Β.όρεια και Νότια Κέρκυρα, και αλλού...


Το απαράδεκτο αυτό γεγονός καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι τα διαγνωστικά τεστ θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν σε όλους, αλλά και Σύλλογοι Γονέων

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ


Βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ οι μαθητές/-τριες που αποτελούν «στενές επαφές» επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 θα πρέπει, σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστοι/-ες, να υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικούς εργαστηριακούς ελέγχους (rapid test) σε διάστημα επτά ημερών.


Οι μαθητές/-τριες μπορούν να υποβάλλονται σε rapid test δωρεάν προσερχόμενοι σε δημόσιες δομές υγείας. Ωστόσο, σε περιοχές, όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές ή συνεργεία του ΕΟΔΥ που να διενεργούν διαγνωστικούς ελέγχους, οι οικογένειες των μαθητών/-τριών επιβαρύνονται με το κόστος της διενέργειάς τους σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα παραδείγματα από το Νυδρί της Λευκάδας, τη βόρεια και τη νότια Κέρκυρα, όπου οι γονείς των μαθητών με την έξαρση των κρουσμάτων, πληρώνουν 100 και 150 ευρώ τη βδομάδα για τα τεστ των παιδιών τους.

Επειδή τα διαγνωστικά τεστ είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τον περιορισμό της πανδημίας, θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν σε όλους. Για λόγους ισονομίας η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει πως όλα τα παιδιά που είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19 θα μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test στον τόπο που διαμένουν και βρίσκεται το σχολείο τους, ώστε να μη χρειάζεται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια ή να μετακινούνται μακριά προκειμένου να επισκεφτούν δημόσια δομή υγείας, με αποτέλεσμα να χάνουν πολύτιμες ώρες μαθήματος.

Απαιτούμε:

Μόνιμα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε κάθε δήμο και κάθε κέντρο περιοχής ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία προκειμένου να διενεργούνται περιοδικά, μαζικά δωρεάν τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, εμβολιασμενους κι ανεμβολιαστους

Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας, των κέντρων υγείας σε κάθε περιοχή με μόνιμο προσωπικό ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και δωρεάν όλοι οι κάτοικοι.

Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

Άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν.

Άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Επιστολή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Νότιας Κέρκυρας

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νότιας Κέρκυρας σε κοινή τους επιστολή προς τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, την ΠΙΝ, τον ΕΟΔΥ Κέρκυρας, την 6η ΥΠΕ, το Υπ. Υγείας, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπ. Παιδείας και την οποία κοινοποιούν στις διευθύνσεις των εφτά σχολείων της περιοχής, καθώς και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας ζητούν την άμεση πρόσληψη δυο ατόμων εποχικού- νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και την μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη της περιοχής από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν μπροστά στην αδυναμία να αντεπεξέλθουν στο κόστος των rapid test αναγκάζονται να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η ανακοίνωση:
Έως και εκατό πενήντα ευρώ το μήνα καλούνται να πληρώσουν οι γονείς των σχολείων του Δήμου Νότια Κέρκυρας για να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αφού πληρώνουν τα «δωρεάν» RAPID παράνομα και καταχρηστικά.

Σύμφωνα με την Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/09.09.2021 κ.υ.α ως τροποποιήθηκε και ισχύει με την Γ.Π.οικ. 66036/2021 από 26/10/021 κ.υ.α. "Όλοι οι μαθητές υπόχρεοι σε rapid υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, επιπλέον των δύο (2) υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων ανά εβδομάδα (αυτοδιαγνωστικών στην περίπτωση των μαθητών/τριών και εργαστηριακών διαγνωστικών στην περίπτωση των μελών του προσωπικού), σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς υγείας και συγκεκριμένα είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ.


Δυστυχώς στη Νότια Κέρκυρα ο ΕΟΔΥ στέλνει κλιμάκιο μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη σε αντίθεση με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, ο οποίος έχει εξασφαλίσει καθημερινά διαγνωστικούς έλεγχους rapid από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Συνεπώς μιλάμε για μια διάκριση μεταξύ γονέων της Πόλης και γονέων της επαρχίας. Για τους γονείς των πόλεων ισχύει ο νόμος περί δωρεάν Rapid σε αντίθεση με της επαρχίας που ισχύει ο νόμος "πληρώνουμε από την τσέπη μας".

Το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης είναι υποστελεχωμένο και πάρα τις προσπάθειες της Διευθύντριας του Κ.Υ για την στελέχωση του έχουν πέσει στο κενό, πράγμα που σημαίνει ότι το Κ.Υ ως δημόσια δομή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει του πολίτες, πόσο μάλλον του μαθητές στην διενέργεια των rapid test.


Στην περιοχή μας πολλοί γονείς έχουν εξαντληθεί οικονομικά, δεδομένου ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, απαιτούνται όλο και περισσότερα Rapid test και αναγκάζονται να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα των 10 ευρώ για rapid.

Η παιδεία είναι Συνταγματικά δωρεάν όμως η άρνηση η "αδυναμία" της πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε καταργεί το Σύνταγμα και κάθε έννοια δικαίου οδηγώντας μαθητές με μαθηματική ακρίβεια να επαναλάβουν την τάξη λόγω απουσιών.

Για το λόγο αυτό οι Σύλλογοι αιτούνται -προτείνουν
Την άμεση πρόσληψη δύο ατόμων εποχιακού - νοσηλευτικού προσωπικού (μέχρι Ιούνιο) από το Δήμο Νότιας Κέρκυρας, το οποίο καλύπτει να εξυπηρετεί καθημερινά τους μαθητές του Δήμου Νότιας Κέρκυρας .
Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας να έρθει άμεσα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ούτως ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη στο Δήμο μας καθημερινά.
Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας να προβεί στην αγορά πρώτης ύλης "RAPID TEST" και σε συνεννόηση με την επιτροπή παιδείας του Δήμου, να διανέμονται στους μαθητές που είναι υπόχρεοι.

Καλούμε το Δήμο Νότιας Κέρκυρας και κάθε αρμόδιό φορέα να ενεργήσει άμεσα , με λίγες χιλιάδες ευρώ εξασφαλίζεται η τήρηση της νομοθεσία και κυρίως κανένα παιδί του Δήμου μας δεν θα μείνει εκτός σχολείου γιατί οι γονείς του αδυνατούν να πληρώσουν.

Με εκτίμηση
Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Γυμνάσιου Λευκίμμης

Σε συνεργασία με ΔΣ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
Νότιας Κέρκυρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search