• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επιστολή - κόλαφος - Διαμαρτυρίες και παραίτηση διευθυντή Γυμνασίου για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

December 01, 2021 345

 

Σάλος από τις συγχωνεύσεις τμημάτων και στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης . Επιστολή - κόλαφος!

Οι συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων εν μέσω πανδημίας αποτυπώνουν την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Όσο και αν περνούν απαρατήρητες από την πλειονότητα των ΜΜΕ, ωστόσο προκαλούν αναταράξεις στις τοπικές κοινωνίες.

Την παραίτησή του υπέβαλε διευθυντής Γυμνασίου, έπειτα από άτυπη εντολή για συγχωνεύσεις τμημάτων στο σχολείο του.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων, του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης σημειώνεται ότι συγχωνεύονται έξι τμήματα, καθώς καθηγητές μετακινήθηκαν σε άλλα σχολεία, ενώ στις τάξεις συνωστίζονται ακόμα και 28 μαθητές.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον διευθυντή του σχολείου στο να υποβάλει την παραίτησή του.

Τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία και οι συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας έχουν επιφέρει πλήθος προβλημάτων σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε πανελλαδικό επίπεδο. Δάσκαλοι και καθηγητές τονίζουν ότι οι συμπτύξεις αποτελούν τακτική του υπουργείου Παιδείας για να κρύψει τις ελλείψεις «κάτω από το χαλί».

Πλέον, μετά τις παραιτήσεις διευθυντών για την αξιολόγηση, καταγράφονται και παραιτήσεις διευθυντών για τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Επιστολή - Διαμαρτυρία

Διαβάστε την Eπιστολή – Διαμαρτυρία για τη σύμπτυξη τμημάτων της Α΄τάξης του 3ουΓυμνασίου Αλεξανδρούπολης:

«Κατόπιν άτυπης εντολής για σύμπτυξη τμημάτων του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και με δεδομένη την υποβολή αίτησης παραίτησης του Διευθυντή του σχολείου μας, κρίναμε σκόπιμο να κοινοποιήσουμε τη διαμαρτυρία μας  παραθέτοντας ακολούθως σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους.

Ι. Αρχικά υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών Γυμνάσιο της πόλης (423 μαθητές/τριες) με εκατόν τριάντα (138) μαθητές/τριες  εγγεγραμμένους στην Α΄ Γυμνασίου. Μέχρι σήμερα και, όπως είχε προ μηνών εγκριθεί από τη ΔΙΔΕ Έβρου, λειτουργούν έξι τμήματα. Από τις 25 Οκτωβρίου μετακινήθηκαν καθηγητές, που είχαν αρχικά τοποθετηθεί στο σχολείο μας, σε άλλες σχολικές μονάδες, χωρίς να έχει προηγηθεί έγγραφη απόφαση σύμπτυξης τμημάτων από τη ΔΙΔΕ Έβρου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών κενών στη διδασκαλία μαθημάτων.

ΙΙ.  Στο σχολείο ήδη λειτουργούν τμήματα με έως 28 μαθητές, έπειτα από μετεγγραφές και κατόπιν προφορικής εντολής της οικείας ΔΙΔΕ, στις μεγαλύτερες αίθουσες της σχολικής μας μονάδας. Στα τμήματα υπάρχουν μαθητές με ποικίλες μαθησιακές δυσκολίες (αυτισμό, βαρηκοΐα, προβλήματα όρασης, υπερκινητικότητα κ.α.), οπότε ο μέγιστος αριθμός φοιτούντων θα έπρεπε να είναι μειωμένος κατά τρεις, ενώ συμβαίνει το αντίθετο!

 

ΙΙΙ. Στο  σημείο  αυτό  κρίνεται απαραίτητο να γίνει αναφορά στην παιδαγωγική, μαθησιακή και εκπαιδευτική πτυχή της απόφασης περί σύμπτυξης των τμημάτων. Μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, ούτως ή άλλως η προσαρμογή των παιδιών στην Α΄ Γυμνασίου αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη και θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, εφόσον  οι μαθητές θα υποχρεωθούν να αλλάξουν συμμαθητές και καθηγητές στα μέσα του Α΄ τετραμήνου μετά τη νέα κατανομή μαθημάτων.

ΙV.Χρειάζεται επίσης να τονισθεί ότι η σύμπτυξη τμημάτων μπορεί να αποδειχθεί και πρακτικά αδύνατη, γιατί στο μεσοδιάστημα έχουν χαθεί πολλές διδακτικές ώρες σε κάποια τμήματα, μετά τη μετακίνηση των καθηγητών τους, ενώ σε άλλα η διδασκαλία συνεχιζόταν ομαλά με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη απόκλιση στη διδαχθείσα ύλη. 

Καταληκτικά, λαμβάνοντας  υπόψη  τα  παραπάνω, ζητούμε να εξακολουθήσει να  λειτουργεί  το σχολείο με έξι (6) τμήματα και να καλυφθούν τα κενά των καθηγητών άμεσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Γυμνασίου μας.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

 

Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search