• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τιμούμε τη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου στους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στον αυταρχισμό, την καταστολή! - Για Μόρφωση – Υγεία – Δουλειά – Δημοκρατία!

December 06, 2021 93

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Τιμούμε τη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου στους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στον αυταρχισμό, την καταστολή!

Για Μόρφωση – Υγεία – Δουλειά – Δημοκρατία!

Σαν χθες μοιάζει η μαύρη 6η Δεκέμβρη του 2008, όταν ο νεαρός τότε μαθητής Α. Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τα εν ψυχρώ δολοφονικά πυρά του αστυνομικού Κορκονέα. Καθόλου τυχαία, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ με την αντιδραστική και αντιλαϊκή της πολιτική όπλισε το αστυνομικό χέρι, πυροδοτώντας την πανελλήνια κατακραυγή, τη νεανική και κοινωνική έκρηξη. Η δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Γρηγορόπουλου έβγαλε μαζικά τη νέα γενιά και τα πλατιά λαϊκά στρώματα στους δρόμους για να καταγγείλουν την αυταρχική πολιτική της «ζαρντινιέρας» που εξέθρεψε και αποθράσυνε τους μηχανισμούς καταστολής, την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, για να αντισταθούν και να υπερασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα που καρατομούνταν.

Τέτοια μέρα πριν από έναν χρόνο, το Δεκέμβρη το 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα την πανδημία, εξαπέλυε την πιο άγρια κρατική καταστολή. Επέβαλε, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, χουντικού τύπου απαγορεύσεις συναθροίσεων, προχωρώντας σε ένα πρωτοφανές πογκρόμ συλλήψεων δεκάδων αγωνιστών, συνδικαλιστικών στελεχών και απλών πολιτών που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του δολοφονημένου Γρηγορόπουλου. Δυόμιση χρόνια τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ επελαύνει ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού. Καταργεί το οκτάωρο και τις εργασιακές σχέσεις, βάζει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και την απεργία, απαγορεύοντας ακόμα και τη διαδήλωση. Το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο συνθλίβεται στις μυλόπετρες του νεοφιλελευθερισμού. Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία κατεδαφίζεται. Το αυγό του φιδιού, η ακροδεξιά και ο φασισμός σηκώνουν κεφάλι στα σχολεία και στις φτωχογειτονιές, δηλητηριάζοντας τη συνείδηση της νεολαίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ διακηρύσσει και κάνει πράξη το δόγμα «εσείς είστε το κράτος», απευθυνόμενη στις δυνάμεις καταστολής, ανάβοντας το πράσινο φως για να εξαπολύσουν την πιο σκληρή τρομοκρατία και αστυνομική βία απέναντι στη νεολαία, τον εργαζόμενο λαό, το μαζικό κίνημα. Επιβεβαιώνει έτσι για μια ακόμα φορά πως η κρατική βία και καταστολή είναι το απαραίτητο συνοδευτικό της αντιδραστικής – αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Δεκατρία χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του Γρηγορόπουλου, οι λαϊκοί και νεολαιίστικοι αγώνες για μόρφωση και δουλειά, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών παραμένουν ανεκπλήρωτοι και ζητούν τη δικαίωσή τους! Όσο τα σωματεία μας, οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα μαθητικά συμβούλια δεν στοιχίζονται πίσω από την αναγκαιότητα της οργανωμένης πάλης, τόσο τα ξεσπάσματα οργής απέναντι στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική θα παραμένουν στο επίπεδο του αυθόρμητου. Χρέος μας να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στην δεξιά – νεοφιλελεύθερη επέλαση. Να υψωθούμε στο μπόι της ανάγκης για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, για την περιφρούρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης.

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, 12μμ στα Προπύλαια

Δεκέμβρης 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search