• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανοιχτή συνάντηση της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση επιτροπής εκπαιδευτικών την Παρασκευή 10/12 , 2 μ.μ. στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά - Όχι στην αξιολόγηση!

December 08, 2021 289

Με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και ενεργοποίησης των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση εκπαιδευτικοί του Πειραιά κινούνται στην κατεύθυνση συγκρότησης Επιτροπής ενάντια στην αξιολόγηση. Αυτό αποφασίστηκε μετά από ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή 26/11. Το επόμενο βήμα 

είναι η ανοιχτή συνάντηση της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση επιτροπής εκπαιδευτικών την Παρασκευή 10/12 , 2 μ.μ. στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά. Στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας τονίζεται μεταξύ άλλων:  "Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τα δικαστήρια, βγάζοντας τα πάντα παράνομα, σε διαδικασίες κατά παραγγελία αποφάσεων. Οι νόμοι Χατζηδάκη και Χρυσοχοΐδη τα βγάζουν όλα στην παρανομία. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποταχτούμε ούτε στην κυβερνητική τρομοκρατία ούτε στην αδράνεια και στο ξεπούλημα της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ξανά."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση επιτροπής εκπαιδευτικών Πειραιά

Όχι στην αξιολόγηση

Σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά την Παρασκευή 26/11, αποφασίστηκε η συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής εκπαιδευτικών του Πειραιά με στόχο τη συνέχιση και τη στήριξη του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με την καθολική σχεδόν συμμετοχή στην απεργία/αποχή, με τη μεγάλη απεργία και τις μαζικότατες διαδηλώσεις στις 11 Οκτώβρη, οι εκπαιδευτικοί κάναμε σαφές σε όλους πως δεν αποδεχόμαστε την αξιολόγηση που διαλύει τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τα δικαιώματα των μαθητών μας στις σπουδές.

Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τα δικαστήρια, βγάζοντας τα πάντα παράνομα, σε διαδικασίες κατά παραγγελία αποφάσεων. Οι νόμοι Χατζηδάκη και Χρυσοχοΐδη τα βγάζουν όλα στην παρανομία.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποταχτούμε ούτε στην κυβερνητική τρομοκρατία ούτε στην αδράνεια και στο ξεπούλημα της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ξανά.

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε:

1) Συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας σε ΟΛΕΣ τις συνεδριάσεις ομάδων, Συλλόγων Διδασκόντων κλπ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα σχολεία να συμμετέχουν.

2) Όπου γίνονται χειρισμοί από τη διοίκηση για να τις παρακάμψουν: Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε σχολείο να συζητήσουμε για να πετύχουμε τη μέγιστη συσπείρωση. Δεν στηρίζουμε κανένα κείμενο. Δεν προτείνουμε δείκτες, δεν προτείνουμε κείμενα αποτίμησης ή προγραμματισμού, δεν κάνουμε προτάσεις σε κείμενα ή δείκτες. Καταψηφίζουμε όλες τις προτάσεις κειμένων αποτίμησης, προγραμματισμού, όλους τους προτεινόμενους δείκτες. Όχι ασφαλώς για να αντιπαρατεθούμε σε συναδέλφους αλλά για να μην έχει η διαδικασία καμία σφραγίδα συναίνεσης.

3) Προσπαθούμε τη μέγιστη συσπείρωση στην παραπάνω στάση και παλεύουμε ώστε εκτός από μαζική συλλογική στάση να γίνει και απόφαση της ΕΛΜΕ. Να κηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά απεργία αποχή μέσα από μαζική γενική συνέλευση.

4) Θα δουλέψουμε για την πραγματοποίηση ΜΑΖΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ το αμέσως επόμενο διάστημα.

5) Συγκροτούμε σήμερα την αντίστασή μας για να προετοιμαστεί άμεσα ο κλάδος και να ενισχύσει τον παρατεταμένο και πολύμορφο αγώνα με βασικούς άξονες την ανατροπή της αξιολόγησης, της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ. Να δυναμώσει ο αγώνας με απεργία, διαδηλώσεις, με συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών ταμείων.

6) Παλεύουμε για συντονισμό ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ που θα κινηθούν από κοινού στα παραπάνω.

Σε συνθήκες κλιμάκωσης της επίθεσης και αδειάσματος από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στις Ομοσπονδίες, η πλατιά αγωνιστική ενεργοποίηση στη βάση του κλάδου είναι ο παράγοντας που μπορεί να σπάσει την αδράνεια και να αποτρέψει την νίκη της αντιδραστικής κυβερνητικής επίθεσης. Με την έννοια αυτή, η επιτροπή θα παραμένει ανοιχτή και δεν κινείται σε καμία προοπτική της οποιασδήποτε παραταξιακής περιχαράκωσης. Ούτε και στοχεύει στην υποκατάσταση του σωματείου αλλά, αντίθετα, στη στήριξη μιας αγωνιστικής κατεύθυνσης σε αυτό. Και καλεί κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που συμφωνεί στην ανάγκη συνέχισης του αγώνα και της άρνησης στη συναίνεση της επίθεσης της αξιολόγησης -ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες συνδικαλιστικές και πολιτικές πεποιθήσεις- να την στηρίξει ενεργά.

Αποφασίστηκε επόμενη ανοιχτή συνάντηση της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση επιτροπής εκπαιδευτικών την Παρασκευή 10/12 , 2 μ.μ. στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search