• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Αχίλλειο

December 09, 2021 6656

 

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Αχίλλειο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Προβλήματα των εργαζομένων στο “Μουσείο Αχίλλειον” Κέρκυρας.

Το Μουσείο Αχίλλειο Κέρκυρας ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, άμεση θυγατρική της ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο), στο οποίο μοναδικός μέτοχος είναι το Ελληνικό Δημόσιο, όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Το Μουσείο εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αναγκαία επισκευή του, καθώς είχαν συσσωρευτεί προβλήματα από την έλλειψη συντήρησης. Παρά το γεγονός ότι ήταν εφικτή η λειτουργία του Μουσείου παράλληλα με την εκτέλεση των εργασιών του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ, η Διοίκηση της ΕΤΑΔ ΑΕ αποφάσισε χωρίς καμία αιτιολόγηση την αναστολή λειτουργίας του Αχιλλείου. Η αναστολή ήταν μη αναγκαία σύμφωνα με δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού.
Εκβιαστικά και παράνομα η Διοίκηση της ΕΤΑΔ ΑΕ και του Αχιλλείου ανάγκασαν τους εργαζόμενους, υπό την έμμεση απειλή της διαθεσιμότητας, να μεταβούν σε τόπο εκτός του Αχιλλείου για να φυλάνε ιδιωτική αποθήκη στην οποία τυγχάνει να βρίσκονται τα εκθέματα του μουσείου. Οι εν λόγω αποθηκευτικοί χώροι έχουν μισθωθεί έναντι οικονομικού ανταλλάγματος και κατόπιν υπογραφής ιδιωτικού συμφωνητικού με ιδιώτη επαγγελματία που δραστηριοποιείται στο χώρο.
Δηλαδή, οι εργαζόμενοι μίας κρατικής εταιρείας κλήθηκαν να παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτικό χώρο παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία διάταξη νόμου που να δίνει αυτή τη δυνατότητα.
Επιπλέον, δεν έχουν καμία ενημέρωση για την επαναλειτουργία του “Αχίλλειου”, ούτε για την εξέλιξη των εργασιών, ούτε για τις τροποποιήσεις των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων ενώ από αυτά εξαρτάται το εργασιακό τους μέλλον και η συντήρηση των οικογενειών τους.
Επίσης, παραμένει σε εκκρεμότητα η εφαρμογή του πορίσματος της ετήσιας έκθεσης του ΑΣΕΠ στο ΦΕΚ 5172/΄Β/ 9/11/2021 σελ. 91- 97, με την οποία ελέγχθηκαν οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΤΑΔ ΑΕ (έπειτα από αναφορά των εργαζομένων στον ΑΣΕΠ) από το 2018 έως σήμερα και κρίθηκαν παράνομες.
Μάλιστα, η διοίκηση του “Αχίλλειον” μετά τις καταγγελίες του σωματείου για τις παράνομες διαδικασίες προσλήψεων, όπως αποτυπώνεται εξάλλου και στην Έκθεση του ΑΣΕΠ, ασκεί συνεχείς πιέσεις και διώξεις στο σωματείο, μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι απαιτούν να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και να προσληφθούν εργαζόμενοι με πραγματικά προσόντα μέσω ΑΣΕΠ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:
 Η διοίκηση να σταματήσει να ασκεί διώξεις σε βάρος των εργαζομένων λόγω του ότι κατήγγειλαν τις παρανομίες.
 Να σταματήσει η παράνομη παροχή υπηρεσιών των εργαζομένων της ΕΤΑΔ ΑΕ σε έκταση τρίτου.
 Να αντιμετωπίσει το θέμα με τις παράνομες προσλήψεις, όπως προκύπτουν από την έκθεση του ΑΣΕΠ, με όλα τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν.
Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, ώστε να προσληφθούν εργαζόμενοι με πραγματικά προσόντα μέσω ΑΣΕΠ.
Οι Βουλευτές
Κατσώτης Χρήστος
Παπαναστάσης Νίκος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search