• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας συνεχίζονται και μετά από 5 φάσεις προσλήψεων !

December 13, 2021 557



«Οι χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας συνεχίζονται - Οι 283 προσλήψεις αναπληρωτών στην Ε΄ φάση δεν καλύπτουν τα χιλιάδες κενά στη Δευτεροβάθμια», υπογραμμίζουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης
Ακόμα και μετά την Ε' φάση προσλήψεων αναπληρωτών καταγράφονται δεκάδες κενά στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι συνολικές προσλήψεις των αναπληρωτών στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης τώρα, μετά από πέντε φάσεις προσλήψεων στη γενική παιδεία και στην ειδική αγωγή, είναι 415, ενώ πέρσι ήταν 502. Ακόμη και αν υπολογίσουμε τους 113 νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, οι προσλήψεις που έγιναν μετά από πέντε φάσεις τοποθετήσεων δεν καλύπτουν τα κενά. Η κατάσταση με τα πραγματικά κενά στα σχολεία είναι ακόμη χειρότερη γιατί οι συνταξιοδοτήσεις φέτος έφτασαν τις 233, ενώ αυξάνονται και οι άδειες για λόγους υγείας».
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Θεσσαλονίκης:
Οι 283 προσλήψεις αναπληρωτών στην Ε΄ φάση δεν καλύπτουν τα χιλιάδες κενά στη Β/θμια

Οι χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας συνεχίζονται!

Τα κενά στα σχολεία ούτε και με τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Ε΄ φάση προσλήψεων καλύπτονται! Για χιλιάδες πανελλαδικά κενά στη Β/θμια εκπαίδευση προσλήφθηκαν μόλις 271 αναπληρωτές γενικής παιδείας και μόνο 12 ειδικής αγωγής. Φτάσαμε στην Ε΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών και χιλιάδες συνεχίζουν να είναι οι χαμένες ώρες διδασκαλίας. Οι συνολικές προσλήψεις, όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για να λειτουργήσουν με μέτρα προστασίας και να ανταποκρίνονται στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, αλλά είναι λιγότερες από τις συνολικές που έγιναν πέρσι.


Την ίδια στιγμή το υπουργείο παιδείας συνεχίζει να πλειοδοτεί στον άκρατο αυταρχισμό για να επιβάλλει την πολυπόθητη αξιολόγηση με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του σχολείου», και αδιαφορεί για τις χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές. Για τη δραματική αυτή κατάσταση η λύση δεν μπορεί να είναι η ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και τα 27 και 28 μαθητές στα τμήματα που προωθούνται από τους Διευθυντές εκπαίδευσης, τα νόθα ΠΥΣΔΕ και Διευθυντές σχολείων.

• Στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης δυτικής Θεσσαλονίκης για 60 κενά γενικής παιδείας προσλήφθηκαν μόνο 15 αναπληρωτές και για άλλα 50 κενά ειδικής αγωγής (25 στα Τμήματα Ένταξης – 25 στην Παράλληλη) δεν προσλήφθηκε ούτε ένας!

• Οι συνολικές προσλήψεις των αναπληρωτών στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης τώρα, μετά από πέντε φάσεις προσλήψεων στη γενική παιδεία και στην ειδική αγωγή, είναι 415, ενώ πέρσι ήταν 502. Ακόμη και αν υπολογίσουμε τους 113 νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, οι προσλήψεις που έγιναν μετά από πέντε φάσεις τοποθετήσεων δεν καλύπτουν τα κενά. Η κατάσταση με τα πραγματικά κενά στα σχολεία είναι ακόμη χειρότερη γιατί οι συνταξιοδοτήσεις φέτος έφτασαν τις 233, ενώ αυξάνονται και οι άδειες για λόγους υγείας.

• Η κατάσταση με τις προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδική αγωγή είναι δραματική γιατί δεν καλύπτουν όλες τις ώρες που προβλέπονται για τους μαθητές με ειδικά προβλήματα. Οι προσλήψεις αναπληρωτών για τα Ειδικά σχολεία και τα Τμήματα Ένταξης είναι μόνο 25, όταν πέρσι ήταν 50. Στην παράλληλη πέρσι προσλήφθηκαν 89 αναπληρωτές, ενώ φέτος 64. Προσδιορίζουν τα κενά σε κάθε σχολική μονάδα ώστε να μην προσλαμβάνονται πάνω από δύο συνάδελφοι σε κάθε σχολείο!

• Πέρσι οι συνολικές προσλήψεις των αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν 15.789, ενώ μέχρι τώρα για τη φετινή χρονιά προσλήφθηκαν 12.075 ( 5.523, Α΄ φάση, 1.807 Β΄ φάση, 1.805, Γ΄ φάση, 2.657, Δ΄ φάση και 283 Ε΄ φάση). Περισσότερα από 2.000 είναι τα κενά σε όλες τις δομές εκπαίδευσης, ακόμη και αν υπολογίσουμε και τους 5.400 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στη δευτεροβάθμια γιατί αυξήθηκαν κατακόρυφα οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών (3.700 στη δευτεροβάθμια), καθώς και οι άδειες εκπαιδευτικών για λόγους υγείας.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι 5.400 διορισμοί που έγιναν ως αποτέλεσμα των αγώνων δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων.

Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών γίνονται χωρίς στοιχειώδη κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας και με παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων (εν κρυπτώ τοποθετήσεις μέσω του ΟΠΣΥΔ, χωρίς δημοσιοποίηση κενών, προεπιλεγμένα κενά από Διευθύνσεις, αλλαγές κενών χωρίς αιτιολόγηση, μετακινήσεις που φτάνουν σε πέντε και έξι σχολεία, κ.ά.). Αυτά είναι τα νέα ήθη και οι νέες πρακτικές του Υπουργείου, των Διευθύνσεων και των νόθων ΠΥΣΔΕ που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία νομιμοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και άμεσης παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε – διεκδικούμε

• Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.
• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί / μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
• Διαφανείς διαδικασίες σε όλες τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.
• Οι Διοικήσεις να κατοχυρώσουν στους αναπληρωτές το δικαίωμα των ενστάσεων.
• Όχι υποχρεωτικές υπερωρίες. Τα κενά να καλυφθούν από αναπληρωτές.
• Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων - Λιγότεροι μαθητές στα τμήματα.
• Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές
• Να εγκριθούν τα λεγόμενα ολιγομελή σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. (10 στη ΔΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης)
• Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών (ΕΒΠ και ΕΕΠ) για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
• Όχι στις περικοπές των κενών στην ειδική αγωγή. Να καλυφθούν όλες οι ώρες στους μαθητές.
• Να ανακοινωθούν όλα τα κενά στην ειδική αγωγή, όπως ζητήθηκαν από τα σχολεία.
• Να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των συλλόγων να λειτουργήσουν Τμήματα Ένταξης στα σχολεία τους.

Οι ΕΛΜΕ να οργανώσουν τώρα παραστάσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις συμβάλαμε στην ανάπτυξη αποφασιστικών αγώνων με αιχμή τους μαζικούς διορισμούς και τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών. Προωθήσαμε το συντονισμό των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. ξεπερνώντας την αδράνεια και την απραξία των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Με τους αναπληρωτές στην πρώτη γραμμή του αγώνα οργανώσαμε μέσα από τα σωματεία μας πολύμορφες κινητοποιήσεις (διαμαρτυρίες, καταλήψεις, απεργίες, κ.ά.). που έφεραν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα των διορισμών και λύσεων στα προβλήματα των αναπληρωτών κερδίζοντας και επιμέρους νίκες (άδειες αναπληρωτών, τοποθετήσεις με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, να δίνονται όλα τα κενά, κ.ά.).

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές μαζικά να συμμετέχουν στις εκλογές των ΕΛΜΕ για να δυναμώσουμε τα σωματεία μας και τους αγώνες του κλάδου για τα αιτήματα που αφορούν τους αναπληρωτές και τις άλλες διεκδικήσεις για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Για σωματεία όργανα πάλης και όχι κομματικής καταγραφής, κακέκτυπα της αδράνειας και απραξίας της ΟΛΜΕ.

Στηρίξτε και ψηφίστε τα σχήματα που υποστηρίζουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις για να συνεχίσουμε να συμβάλουμε τα σωματεία μας να παρεμβαίνουν για καθορισμό των κενών με βάση τις προτάσεις των σχολείων, για δημοσιοποίησή τους, για διαφανείς διαδικασίες, για να μη παραβιάζονται τα δικαιώματα των αναπληρωτών, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Α΄ ΕΛΜΕ : Αγωνιστική Παρέμβαση – Συνεργαζόμενοι
Δ΄ ΕΛΜΕ : ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Γ΄ ΕΛΜΕ : ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)
Ε΄ ΕΛΜΕ : Αγωνιστική Παρέμβαση – Συνεργαζόμενοι

ΕΚΛΟΓΕΣ των ΕΛΜΕ ΤΡΙΤΗ 14-12-2021 - Που ψηφίζουν οι συνάδελφοι – Ώρες ψηφοφορίας των ΕΛΜΕ

Α΄ ΕΛΜΕ : στο 2Ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης - 1Ο Εσπερινό ΓΕΛ, Ικτίνου 5, από 14:30 έως 19:00μμ
Γ΄ ΕΛΜΕ : στο 23ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης Κασσάνδρου 17 (πίσω από Διοικητήριο), από 13.30-7.30μμ
Δ΄ΕΛΜΕ : στο 32 ΓΕΛ Θεσ/νίκης – 3ο Γ/Σ Χαριλάου, Καρδίτσης 1Α (Πάρκο Ν. Ελβετίας), από 2.30 – 7.00μμ
Ε΄ΕΛΜΕ : 1ο Γ/Σ και 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, Πεσόντων Ηρώων 2 (απέναντι από Στρατόπεδο Π. Μελά), από 12μ. – 7.00μμ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search