Print this page

Διασυρμός και συκοφάντηση του νηπιαγωγού

December 17, 2021 1619


Για διασυρμό και συκοφάντηση εκπαιδευτικού που κατηγορείται χωρίς κανένα στοιχείο κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Γληνός» αναφερόμενος στη σύλληψη νηπιαγωγού για σεξουαλική κακοποίηση τετράχρονου παιδιού.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να «δικάζονται» και να «καταδικάζονται» άνθρωποι, να σπιλώνεται η αξιοπρέπεια των ίδιων και των οικογενειών τους με τόση ευκολία» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Γληνός»

Εδώ και μέρες παρατηρούμε τη συκοφάντηση και τον διασυρμό ενός συναδέλφου μας που κατηγορείται χωρίς κανένα στοιχείο. Ως Σύλλογος όχι μόνο δεν υπερασπιστήκαμε κατά καιρούς αρνητικές συμπεριφορές αλλά και τις καταγγείλαμε. Εδώ όμως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να «δικάζονται» και να «καταδικάζονται» άνθρωποι, να σπιλώνεται η αξιοπρέπεια των ίδιων και των οικογενειών τους με τόση ευκολία.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η έκρυθμη κατάσταση που έχουν διαμορφώσει τα ΜΜΕ έξω από το Νηπιαγωγείο με θύματα τα ίδια τα παιδιά και μάλιστα στο όνομα της υπεράσπισής τους. Δυστυχώς η εποχή μας είναι εποχή γεμάτη από αντικοινωνικές συμπεριφορές όπου ευδοκιμούν κάθε είδους φαινόμενα κοινωνικής σήψης, ανάμεσα σ’ αυτά και ανθρωποφαγία, για λόγους πώλησης «ειδήσεων». Ως εκπαιδευτικοί στεκόμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Ελεύθερος ο Νηπιαγωγός

Όπως είναι γνωστό ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο νηπιαγωγός ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός τετράχρονου αγοριού στην Πετρούπολη.

Στον 31χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ του απαγορεύεται να προσεγγίζει το νηπιαγωγείο που φέρεται να τελέστηκε το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

Από την άλλη, η πλευρά του 31χρονου νηπιαγωγού, μέσω της δικηγόρου του, Έφης Λακμέτα, κάνει λόγο για ψέματα και πόλεμο εντυπώσεων από την πλευρά των γονέων. Σημειώνεται πάντως ότι και ο δημοσιογράφος Λαμπρόπουλος που έκανε την "αποκάλυψη" έλεγε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την καταγγελία, ενώ και οι πληροφορίες από την Αστυνομία κάνουν λόγο για ιατροδικαστική εξέταση που δεν επιβεβαίωσε τα λεγόμενα των γονιών του παιδιού.


Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της πλευράς του νηπιαγωγού, πρόκειται για έναν πόλεμο εντυπώσεων εκ μέρους της οικογένειας του ανήλικου που έχει πάρει ανθρωποφαγικές διαστάσεις.

Αναλυτικά αναφέρει: "Όσα κατατίθενται από τους γονείς του παιδιού είναι ψευδή και έχουν καταρριφθεί από την πρώτη ημέρα με βάση την ιατροδικαστική έκθεση που διενεργήθηκε προανακριτικά υπό την εποπτεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με βάση το πόρισμα αυτό δεν προέκυψε καμία ένδειξη (πολλώ δε μάλλον απόδειξη) άσκησης σεξουαλικής βίας ή παρενόχλησης οποιασδήποτε μορφής στον ανήλικο. Αντίστοιχα ήταν τα πορίσματα και της παιδοψυχιατρικής έκθεσης του παιδιού.

Οι αρμόδιοι ιατροί-πραγματογνώμονες, που επιλήφθηκαν άμεσα της υπόθεσης, έχουν καταρρίψει τα καταγγελόμενα από την οικογένεια του ανηλίκου και οι γονείς προσπαθούν σε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης των όσων έχουν καταθέσει στις διωκτικές αρχές να ασκήσουν πόλεμο εντυπώσεων μέσα από τα media δύο μέρες πριν την ανάκριση. Τις επόμενες μέρες θα ζητηθεί εκ μερους του κατηγορουμένου η διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας για το περιβάλλον που μεγαλώνει το παιδί.

Ας αφήσουμε την ελληνική δικαιοσύνη και τους ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση να κάνουν τη δουλειά τους πριν βγάλει ο καθένας μας τα συμπεράσματα του", δηλώνει η συνήγορος υπεράσπισης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.