• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Γκρινιάζει η ΟΛΜΕ για το … φτύσιμο από την Κεραμέως – Κάνει την πάπια για την εγκύκλιο Αλ. Κόπτση

December 23, 2021 694

 

Γκρινιάζει η ΟΛΜΕ με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως που αρνήθηκε να απαντήσει στο αίτημά της ΟΛΜΕ, για την έξαρση βίας στα σχολεία. Λες και η πολιτική που ακολουθεί το ΥΠΑΙΘ είναι μέρος της λύσης και όχι αιτία του προβλήματος. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η υπουργός αρνήθηκε ακόμη και να απαντήσει θετικά ή αρνητικά στο αίτημα της Ομοσπονδίας για συνάντηση. Κανονικό … φτύσιμο, δηλαδή και μάλιστα μετά τα τόσα που έχει κάνει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία για να ανατρέψει τη βούληση του κλάδου για απεγία – αποχή από την αξιολόγηση βγάζοντας το ΥΠΑΙΘ από το αδιέξοδο.

 Για τα φαινόμενα της ενδοσχολικής βίας οι αιτίες μπορούν να αναζητηθούν τόσο στις γενικότερες κοινωνικές συνθήκες, όσο και στη βάναυση πολιτική του υπουργείου που βέβαια η συνδικαλιστική γραφειοκρατία όχι μόνο δεν καταγγέλλει, αλλά ανέχεται. Μια βάναυση πολιτική που συνδέεται με την εγκύκλιο Κόπτση και για την οποία η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ανέχεται, ενώ δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία την καταγγέλλουν και ζητούν την απόσυρσή της.

Άλλωστε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει lock down από κάθε  πρόγραμμα δράσης και διεκδικήσεων. Για αυτό και ανέχεται σιωπώντας τις απειλές του ΥΠΑΙΘ και τον εκφοβισμό , τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» το χτύπημα και τη διάλυση της συνδικαλιστικής δράσης – όπως αποτυπώνεται και με τον ν. Χατζηδάκη και εφαρμόστηκε στους εκπαιδευτικούς- που βάζουν τα συνδικάτα στον γύψο.

Πολύ χειρότερα η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ  αρνείται να εκφράσει την έμπρακτη στήριξή της σε όλους τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται και αρνούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης – χειραγώγησης – κατηγοριοποίησης των σχολείων.  Άλλωστε η κυβερνητική ΔΑΚΕ με την ανοχή των ΣΥΝΕΚ βάζουν στο στόχαστρο τις ΕΛΜΕ που έχουν αποφασίσει να κάνουν απεργία – αποχή. Οι ΔΑΚίτες κάνουν λόγο για «εξτρεμιστικές ΕΛΜΕ»!

Η κατρακύλα της ηγεσίας της ΟΛΜΕ συνεχίζεται αμαυρώνοντας την ιστορία ενός κλάδου με μεγάλους και ηρωικούς αγώνες!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Πλήρης αδιαφορία της Υπουργού Παιδείας για την έκρηξη βίας στα σχολεία

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, με επανειλημμένες παρεμβάσεις του, έχει επισημάνει την αύξηση των φαινομένων βίας στα σχολεία.  Συχνά οι πιο αδύναμοι μαθητές πέφτουν θύματα οργανωμένης βίας από ομάδες συμμαθητών τους, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της συμπλοκής αντίπαλων ομάδων μαθητών ή της εισβολής εξωσχολικών στα σχολεία. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα πληθαίνουν και τα κρούσματα βίας σε βάρος συναδέλφων από γονείς, μαθητές ή εξωσχολικούς.

Επειδή η βία  στα σχολεία αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις, το Δ.Σ της ΟΛΜΕ ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη αυτή η κατάσταση.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά η πολιτική ηγεσία ακολουθεί την ίδια αδιάλλακτη τακτική, απαξιώνοντας την Ομοσπονδία, με την άρνηση της ακόμα και να απαντήσει στο σχετικό αίτημα. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Υπουργός Παιδείας χειρίζεται τα ζητήματα της εκπαίδευσης με επικοινωνιακούς όρους και δε μπαίνει στον κόπο της επίλυσής τους. Κύρια επίσης μέριμνά της είναι να καταστεί φανερή σε όλους η απαξίωσή της προς τους εκπαιδευτικούς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους. Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί εργάζονται υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, του απίστευτου όγκου της γραφειοκρατίας και των πολλαπλών φαινομένων βίας την αφήνουν παγερά αδιάφορη.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και σε όλη την κοινωνία την απίστευτη αδιαφορία της Υπουργού Παιδείας για την ολοένα αυξανόμενη βία, που τείνει να μετατρέψει τα σχολεία σε ζούγκλα. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να βγει από τον γυάλινο πύργο της και να ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση.

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search